Roompot Hunzedal Review Ervaringen

Vakantiepark Roompot Hunzedal in Drenthe, met eigen meer en strand

ReviewRoompot Hunzedal te Borger is een groot vakantiepark met camping in Drenthe. Wij zijn net weer terug van een weekje vakantie op dit park. Mijn kinderen waren niet weg te slaan bij het strandje met speeltuin, de kinderdisco en de Koos Konijn kidsclub. Hoe wij onze kampeervakantie bij Roompot Hunzedal hebben ervaren, en wat er allemaal op het vakantiepark te doen is, lees je allemaal in dit blog.

Omdat onze geplande vakantie in Italië dit jaar (door corona) helaas geannuleerd moest worden, en wij toch nog even met het gezin weg wilden, zochten wij naar een leuke camping in Drenthe. Lekker dicht bij huis. Na een avond lang zoeken en rondstruinen op internet, boekten wij een comfort kampeerplek op Roompot Hunzedal. Wij zijn al eens eerder naar een Roompot park in Zeeland geweest en dat was ons toen goed bevallen. Bovendien waren de recensies (gemiddeld een 8.2) op de pagina van Roompot Hunzedal over het algemeen goed. Op naar het mooie Drenthe!

Ligt Roompot camping Hunzedal voor jullie toch iets te ver weg of is het niet wat je helemaal zoekt? Laat je op de blog van Kampeermeneer inspireren over de leukste kindercampings in Nederland.

Roompot Hunzedal

Roompot Hunzedal ligt in Borger, een leuk en toeristisch stadje in Drenthe. Op steenworp (lees loopafstand) van dit vakantiepark kun je via het Mammoetpad naar het Hunebedcentrum. Dit is een leuk educatief en interactief museum voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. En bij ijssallon La Dolce, midden in het dorp van Borger, scoor je de lekkerste Italiaanse ijsjes! Ook kun je heerlijk fietsen in de natuur in de directe omgeving.

Op Roompot park Hunzedal is genoeg te doen. Er komen vooral veel gezinnen met jonge kinderen, en daar hebben ze veel leuke activiteiten voor.

Hunzedal Roompot Review
De meeste accommodaties zijn vrijstaand

Accommodaties

Bij Roompot Hunzedal kan je een accommodatie kiezen wat bij jullie past. Zo zijn er verschillende accommodaties op het vakantiepark; ingerichte (bungalow)tenten, glamlodge tenten, (gerestylede) chaletten, bungalows, hunzetenten, safaritenten en groepsaccommodaties.

Camping Hunzedal

Zelfs kamperen is bij Roompot Hunzedal mogelijk. De camping op het vakantiepark heeft maar liefst 7 kampeervelden, waarbij je de keuze hebt uit standaard of comfort plaatsen. Op de meeste plekken zijn huisdieren welkom maar er is ook een huisdiervrij kampeerveld. De kampeerplekken hebben allen een ruimte van ongeveer 100m2 en sommige kampeervelden zijn voorzien van een zandbak of speeltoestellen voor kinderen. Douches zijn gratis.

Camping Hunzedal Roompot - Onze ervaring
Ons “comfort” kampeerplekje op vakantiepark / camping Roompot Hunzedal

Wat te doen op vakantiepark Roompot Hunzedal?

Wij hebben voor een vakantie bij Roompot Hunzedal gekozen vanwege onze eerdere fijne ervaring met een Roompot park, en omdat er voor alle leeftijden wat te doen is op het park. Er is zelfs een kleine binnenspeeltuin, ideaal bij slecht weer. Ook kan je gratis gebruik maken van Wifi (genoeg om mailtjes, appjes en socials te checken maar niet om films te streamen). Op ons kampeerveldje en op andere plekken hadden wij prima bereik.

Binnen en buiten zwembad

In het centrale parkgebouw bevindt zich het zwembad, dat bestaat uit een wedstrijdbad, een klein subtropisch bad, baby- en peuterbad, buitenbad en wellness faciliteiten.

Zwembad Roompot Hunzedal
Zwembad Roompot Hunzedal

Meer en strand

Het meer is op zich best groot en heeft ook een groot zandstrand met ligweide. In het water mag je zwemmen tot het aangegeven lint. Daarachter wordt het water gebruikt voor de waterfietsen, en SUP’ers. Op het strand staan speeltoestellen en volleybalnetten, en regelmatig vinden hier activiteiten plaats zoals een circus, een springkussenfestival en de kinderdisco.

Roompot Hunzedal Kinderdisco
Het animatieteam verzorgt de kinderdisco

Koos Konijn Kidsclub

Bij de kidsclub kunnen kinderen bijna iedere ochtend knutselen met Koos Konijn. Soms komt hij daar ook op bezoek. Gezellig! Een leuke plek voor kleine kinderen om vriendjes en vriendinnetjes te maken.

Roompot Hunzedal Kidsclub Ervaring
Met een vriendje in de bolderkar van Coleman

Sport en spel

Op Roompot Hunzedal kun je volleyballen, zwemmen, bowlen, lasergamen, trampoline springen, minigolven, klimmen, voetballen en fietsen huren. Veel van deze activiteiten zijn tegen betaling. Zwemmen is altijd gratis tijdens je verblijf. Vanwege de corona maatregelen moesten wij dit wel van te voren reserveren bij de receptie.

Review Roompot Hunzedal
En go haha! Bowlen is best leuk.

Eten en drinken

Rond het parkgebouw kun je op verschillende plekken eten, of eten afhalen. Zo is er een buffetrestaurant, eetcafé, pizzeria en snackbar. Wij hebben één keer gebruik gemaakt van de afhaalmogelijkheid bij de snackbar. Het eten was prima.

Roompot Ervaring Blog
Strike a pose met Koos Konijn
Roompot Hunzedal Binnenspeeltuin
Binnenspeeltuin voor de kleintjes

Review; onze ervaring bij Roompot Hunzedal met kinderen

Wij kijken terug op een leuke vakantie op Roompot Hunzedal, en we hadden heel veel geluk met het weer. De kinderen speelden veel buiten en maakten vriendjes. Het park zelf is netjes onderhouden en schoon. Onze kampeerplek op het strandveld was groot genoeg en 1 auto kon ernaast. De huuraccommodaties zagen er van de buitenkant goed uit maar hoe ze er van binnen uitzien, kan ik niet over oordelen.

Voor ons was het de eerste keer kamperen. Dat is ons goed bevallen maar de volgende keer gaan we wel wat dingen anders doen. Zo hebben wij bijvoorbeeld ons lesje geleerd dat we niet moeten besparen op slaapgear. Wij kochten van te voren bij de Action Intex luchtbedden en Froyak slaapzakken en die vielen een beetje tegen. Desondanks de weinige slaapuren viel het kamperen wel in de smaak. De relaxte sfeer is zo heerlijk!

Minpuntje(s)? Het pasje van de slagboom werkte niet bij aankomst. Gelukkig werd de slagboom voor ons geopend en de volgende dag konden wij een nieuw pasje ophalen.

Leuke uitjes en bezienswaardigheden in de omgeving van Roompot Hunzedal

Tijdens onze vakantie bij Roompot Hunzedal hebben wij het Hunebedcentrum in Borger en Klimpark Pinokio in Assen bezocht. Ook hebben wij het Melkwegpad bewandeld. Dit is een (gratis te bezoeken) beleefpad over planeten, dat start vanaf Kamp Westerbork in Hooghalen. Andere leuke uitjes in de omgeving zijn:

  • Boomkroonpad
  • Attractiepark Drouwenerzand
  • Kabouterland
  • TT Assen
  • Schaapskooi Exloo

Klik hier voor meer informatie over Roompot Hunzedal.

Geef een reactie