Story Cubes review ervaringen

Rory’s Story Cubes spel; verhaaltjes verzinnen met kletsdobbelstenen (review)

Rory’s Story Cubes Classic van Asmodee is één van de compactste spellen die ik ooit heb gezien. Het kleine doosje bevat verhaalblokjes (9 dobbelstenen), past letterlijk in een broekzak, is leuk voor het hele gezin en 1 spelronde duurt slechts een paar minuten… Het spel prikkelt je fantasie en er komen de meest gekke verhalen uit voort. Een echte aanrader en stemmingsmaker voor een klein prijsje!

Wat zijn Story Cubes?

Story Cubes zijn ontworpen voor iedereen vanaf 6 jaar en worden in de volksmond ook wel verhaalblokjes of kletsdobbelstenen genoemd. Je kunt er oneindig veel verhalen mee creëren. De blokjes voelen als echte dobbelstenen, alleen hebben ze verschillende plaatjes en tekens in plaats van nummers.

Het spel Rory’s Story Cubes is geschikt om te spelen met 1 tot 12 personen.

Review Story Cubes Asmodee

Inhoud spel

Het kleine doosje past in mijn handpalm, bevat 9 verschillende kletsdobbelstenen en een handleiding met gebruiksaanwijzing. Elke dobbelsteen is van 6 verschillende plaatjes voorzien.

Rorys Story Cubes Ervaringen

Hoe werken Rory’s kletsdobbelstenen?

Gooi de verhaaldobbelstenen en maak een verhaal rondom de 9 zichtbare afbeeldingen. Er is maar één regel: er zijn geen foute antwoorden.

Het verhaal begint met “Er was eens…” en met elke nieuwe dobbelsteen maak je het verhaal af. Alleen of om de beurt. Dit kan je zelf beslissen.

De Rory’s Story Cubes zijn onder andere te gebruiken als verhaaltjes voor het slapen gaan, verhalen voor onderweg, praten en luisteren, creatieve inspiratie en als ijsbrekers.

story cubes

Ook leuk om te lezen: de leukste reisspellen.

Review: Rory’s Story Cubes Verhaalblokjes

Ik had voordat ik dit spel kreeg nog nooit eerder over Story Cubes gehoord. Het is spelverloop is makkelijk te begrijpen (al moet je soms wel even goed nadenken om er een leuke of pakkende zin van te maken) en je kunt zoveel verhaaltjes maken als je wilt. 1 verhaaltje duurt slechts een paar minuten.

Omdat het spel zo compact is kun je het overal mee naar toe nemen. Super als stemmingsmaker in het restaurant wanneer je een tijdje op je eten moet wachten, om met je kindje te doen voor het slapengaan (als afwisseling met boekjes voorlezen) en veel meer.

Mijn dochter is vijf jaar en begrijpt het spel al goed. Dit is zeker één van de spellen die we vaker gaan spelen.

Een van de verhalen die wij bedachten:

Er was eens… een schaap (1) die zijn vrienden had verloren. Hij klom in een hoge toren (2) met prachtig uitzicht over de zee. Hij mistte zijn kameraden en was erg verdrietig (3). Even later ging het schaap pootje baden en kwam een vis (4) tegen. Blub! Het schaap klom op de rug van een schildpad (5) en samen zochten ze verder. Toen het begon met onweren (6) moesten ze snel het water uit. Ze waren ver gezwommen en moesten met het vliegtuig (7) naar huis. Schaap en schildpad waren moe en vielen direct in slaap (8). Toen ze wakker werden lag er opeens een toverstaf (9). Zouden ze daarmee de vrienden van schaap kunnen vinden?

Story Cubes gratis Print & Play

Asmodee, een wereldwijde leider als producent en distributeur van bord- en kaartspellen, maakt downloadbare bordspellen voor iedereen gratis beschikbaar, als onderdeel van haar ‘Print & Play’ initiatief. Iedereen kan nu de spellen zelf printen en spelen met het gezin in de veilige thuisomgeving. Wil jij Rory’s Story Cubes of één van de andere leuke spellen van Asmodee gratis spelen? Kijk dan hier hoe je met de free printables aan de slag kunt.

Geef een reactie