samen-met-kinderen-tuin-opknappen

Samen met je kinderen de tuin opknappen

Het zomerseizoen is nog niet voorbij! Je hebt dus nog steeds tijd om je tuin helemaal op te knappen zoals jij het wilt. Tijdens de zomervakantie of in het weekend, wanneer je kinderen geen school hebben, kun je er samen een leuke dag van maken. Van het opknappen van de tuin, samen tuinieren met kinderen en andere tuin- of opruimklusjes, kunnen jullie samen een mooi resultaat naar voren brengen. Wil jij weten hoe je voor de rest van het zomerseizoen en daarna kunt genieten van jouw tuin? Of is jouw tuin al op orde en wil je gewoon wat extra’s toevoegen? Dan komt dat helemaal goed uit want in dit artikel zullen wij je hier namelijk meer over vertellen.

Zorg voor een goede basis van je tuin

Voor het hebben van de perfecte tuin heb je een goede basis nodig. Dit kun je bereiken door onder andere mooie tegels uit te kiezen en deze dan in de tuin te leggen. Vergeet hierbij niet een beetje ruimte over te laten voor wat groen. Als je daarna naar een tuincentrum gaat kun je daar een paar prachtige planten en bloemen uitkiezen. Deze kun je dan vervolgens samen met de kinderen planten in de tuin. Dit is trouwens ook heel leerzaam voor ze. Zijn je kinderen dol op fruit? Vergeet dan niet hun favoriete fruitboom in de tuin te planten. Wanneer je dit gedaan hebt kun je doorgaan naar het interieur van de tuin.

Tuinmeubels kopen

Krijg jij veel gasten over de vloer en wil je ze ontvangen in de tuin? Dan is het prettig als je een leuke tuinset hebt. Ben je meer van plan om te chillen in de tuin? Dan kun je het beste een comfortabele ligstoel buiten  kopen. Hiermee kun jij als mama even helemaal tot rust komen. Ook de kinderen zullen er zeker van genieten.

Overweeg een tuinbank

Wil je iets sprookjesachtigs of romantisch voor in je tuin, dan kun je een tuinbank kopen. Kies dan voor een mooie uitgesneden bank van hout om de look af te maken. Uiteraard hoef je natuurlijk niet voor een sprookjesachtig effect te gaan. Misschien ben je juist een fan van een meer romantische look. Dan kun je het beste voor een tuinbank van ijzer in het wit of misschien een zwarte kleur kiezen. Je kunt ook een picknicktafel aanschaffen zodat de kinderen er aan leuke projectjes in de tuin kunnen werken.

Lees ook de blog met een verzameling tuinklusjes voor kinderen.

Geef een reactie