tuinklusjes voor kinderen

Tuinklusjes voor kinderen

Het is nu lente en de ideale tijd om samen de tuin te ontdekken. Hier zijn wat tuinklusjes waar kinderen vanaf ongeveer de kleuterleeftijd al mee kunnen helpen. Tuinieren is een leuke en leerzame manier om kinderen buiten te krijgen en weg van beeldschermen.

Het stelt ze ook in staat te leren over de natuur, waar hun voedsel vandaan komt, en hoe je planten moet verzorgen. Plus, het is een leuke manier om vies te worden! Tuinieren met kinderen is zo gek nog niet…

Planten water geven

Wist je dat kleine kinderen kunnen helpen planten water te geven? Dit is een van de makkelijkste tuinklusjes voor kinderen. Geef ze gewoon een kleine (kinder)gieter en laat ze hun gang gaan. Het is niet alleen een geweldige manier om ze bij het tuinieren te betrekken, maar het is ook een leuke bezigheid voor ze. En in de zomer kun je samen met de tuinslang sproeien.

Eigen moestuin beginnen

Je vraagt je misschien af of het wel de moeite waard is om met kinderen een moestuin te beginnen. Zullen ze er immers niet alleen maar rommel van maken en alles verpesten? Wees gerust, er zijn tal van voordelen als je je kinderen in de tuin laat helpen. Ze leren over waar voedsel vandaan komt, krijgen wat beweging, en hebben (als je het goed speelt) ook veel plezier!

Bollen planten

Dit is een leuke tuinactiviteit om samen met kinderen te doen, want ze zullen leren over het proces van planten en laten groeien van bloemen.

Tuinmeubilair schoonmaken

Als je jonge kinderen hebt, is de kans groot dat je een tuin vol met plastic stoelen, tafels en ander tuinmeubilair hebt. En als je net als de meeste ouders bent, vind je het waarschijnlijk geen prettig idee om op vieze, smerige meubels zitten. Maak een emmer met een sopje. Daarmee kan je kindje op een makkelijke manier alle plastic tuinmeubels schoonmaken.

Blad harken

Elk jaar, als de herfst ten einde loopt en de bladeren beginnen te vallen, beginnen veel mensen met het harken van hun tuinen. Bladeren harken wordt vaak als een karwei gezien, maar je kunt er een leuke activiteit voor het hele gezin van maken. Met de hulp van kinderen kan bladeren harken een gelegenheid zijn om samen buiten tijd door te brengen en tegelijk wat beweging te krijgen.

Dit waren vijf leuke tuinklusjes tips voor kinderen. Blijf er altijd bij als je samen met je kindje in de tuin gaat werken en zorg dat gevaarlijk tuingereedschap goed is opgeborgen.

Geef een reactie