review-samen-op-reis-vakantie-doeboek

Review: Samen op Reis vakantie doeboek; Italië, Nederland, Frankrijk en Spanje

Ga je met kinderen op vakantie naar Italië, Frankrijk, Spanje of Nederland? Of ben je net weer terug uit een van deze landen? Dan heb ik een hele leuke tip voor jullie! Bij Zeeman spotte ik de Samen op reis vakantie doeboeken voor maar €2,99 per stuk. De boeken zijn heel vermakelijk en leuk voor alle leeftijden!

Samen op reis vakantieboek

Als wij met onze kinderen op vakantie gaan, dan nemen we vaak een stapel spelletjes, leesboeken en kleurboeken en kleurtjes mee. Dit is prima vermaak voor op de achterbank, voor als de kids roepen dat ze zich vervelen, of als het slecht weer is en ze niet naar buiten kunnen… De Samen op reis vakantieboeken kon ik voor dit zachte prijsje dan ook zeker niet laten liggen bij Zeeman.

De Samen op reis vakantie doeboeken zijn gedrukt in 2017 en uitgegeven door uitgeverij Interstat. Ze staan vol met spelletjes, kleurplaten en puzzels met accenten die typerend voor de landen zijn. Denk bijvoorbeeld aan gebouwen, gerechten, vlaggen…

Wij kwamen meteen in de vakantiestemming toen wij de vakantieboeken doorbladerden. Het Italië vakantie doeboek namen we natuurlijk mee op vakantie naar het Gardameer. De andere boeken bewaren we voor volgende vakanties. 😉

De covers van de vakantiedoeboeken zijn mooi en kleurig. Ook zit een handvat bovenaan het vakantie doeboek, zodat je kindje het als een vakantiekoffertje kan vasthouden. Een leuk detail!

De doeboeken tellen ongeveer 32 pagina’s vermaak en als je een boek deelt met met meerdere kinderen, dan kun je de bladzijden er heel makkelijk stuk voor stuk afscheuren zonder dat het boekje stuk gaat.

Doeboek Italië

Zowel mijn 4- als mijn 8- en 11 -jarige kinderen zijn alle drie bezig geweest met het Italië vakantie doeboek van Samen op reis. Mijn dochter kleurde en versierde Italiaanse gerechten zoals pizza en pasta en maakte een Venetiaans masker. Het masker kun je ook helemaal uitknippen zodat je ermee kunt spelen. Echt leuk! Mijn zoon van 8 kleurde vooral de spelletjes in het boek zoals een doolhof naar de Gondel, een memoryspel en ijsjes. Mijn 11 jarige zoon maakte een kijkdoos.

Doeboek Frankrijk

Bonjour! Fransen zijn niet zo dol op een uitgebreid ontbijt. Kom jij een croissantje versieren in het vakantie doeboek? Pak je kleurtjes maar! Knip een serie snorren uit en maak de leukste selfies op je vakantiebestemming. Ook hier kun je weer een toffe kijkdoos maken. En macarons versieren… Yum!

Is het Frankrijk vakantie doeboek uitverkocht bij de Zeeman? Dan kun je het hier misschien nog bestellen.

Doeboek Spanje

Welk Spaans gerecht vinden jullie het lekkerst? Kleur de gamba’s, olijven en paella in. Help Olivia door het doolhof om haar gitaar te vinden en knutsel en versier je eigen castagnetten. Ook in dit boek maak je je eigen memory spel en kijkdoos.

Is het Spanje vakantie doeboek uitverkocht bij de Zeeman? Dan kun je het hier misschien nog bestellen.

Doeboek Nederland

Help jan door het doolhof voordat de bitterballen koud worden. Kleur de frieten in en voorzie ze van een sausje. Versier een klomp en maak je eigen tulpenboeket! Typisch Nederlands.

Is het Nederland vakantie doeboek uitverkocht bij de Zeeman? Dan kun je het hier misschien nog bestellen.

Samen op Reis Vakantie doeboek Italië Spanje Frankrijk en Nederland - 2,99 bij Zeeman
Leuke tip? Pin het!

Tot slot

In elk boek is er ook een pagina voor flessenpost. Neem je een Samen op reis vakantie doeboek mee naar je vakantiebestemming? Vergeet dan niet om kleurtjes, een schaar, schoenendoos en plakband of lijm mee te nemen.

De doeboeken vallen hier goed in de smaak en we hopen ook eens zo’n boek voor Duitsland te vinden. Duitsland is immers ook een van de populaire vakantielanden bij Nederlandse gezinnen.

*De vakantie doeboeken kocht ik zelf voor €2,99 per stuk bij Zeeman. Bij andere winkels kunnen de Samen op reis doeboeken van prijs verschillen. Deze blog bevat affiliatie linkjes. Het kost je niets extra, maar als je via zo’n linkje wat besteld, krijg ik daar een klein percentage van. Zo kunnen we de leuke tips blijven delen op Volgmama!

One thought on “Review: Samen op Reis vakantie doeboek; Italië, Nederland, Frankrijk en Spanje

Geef een reactie