scheiding zo snel mogelijk afronden tips

Hoe rond je een scheiding zo snel mogelijk af?

Je wilt er niet aan denken, maar soms is het onvermijdelijk; een scheiding. Je huwelijk is niet meer te redden en er zit niets anders op dan uit elkaar gaan. Dat is een moeilijk proces waarbij de emoties hoog kunnen oplopen. Je toekomst ziet er ineens heel anders uit dan je hoopte en de scheiding gaat op allerlei vlakken voor verandering zorgen. Maar hoe kun je in zulke intense tijden zorgen dat de gemoederen bedaren en alles toch goed geregeld wordt? Lees verder. 

Wat kun je doen om je scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen? 

* Blijf in gesprek met je ex-partner. Probeer dingen goed uit te praten en helder te krijgen hoe het zo ver is gekomen, zodat jullie niet met vragen blijven zitten. 

* Probeer voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en zoek samen met de ander naar de overeenkomsten. Zeker als er kinderen zijn, is het zaak met name hun belangen goed in het oog te houden.

* Wees bereid om af en toe wat water bij de wijn te doen om tot een akkoord te komen. Weeg voor jezelf af wat echt belangrijk is en kijk daarbij ook naar de lange termijn. Stel je voor dat je over 10 jaar nog eens terugkijkt op de scheiding. Welke dingen zouden dan nog steeds kunnen tellen? Laat de scheiding niet vastlopen op kleine dingen zoals dat ene kastje of die ene CD.

* Neem regelmatig even tijd voor jezelf en neem afstand van de situatie. Lucht je hart bij vrienden of familie, ga een dagje weg, neem vakantie en ga jezelf weer herontdekken. Neem tijd voor de rouw over de breuk, maar neem ook tijd om weer naar de toekomst te kijken.   

* Als je merkt dat de scheiding spaak loopt, schakel dan de hulp in van een mediator. Het kan jullie heel veel pijn en tijd besparen en het zorgt ervoor dat je scheiding snel kan worden afgerond en dat afspraken duidelijk op papier komen.

Scheiden met hulp van een mediator

Natuurlijk wil je het liefst dat het allemaal zo snel mogelijk achter de rug is en je je weer kunt richten op je toekomst. Maar wat nu als je door alles wat er gebeurd is, niet meer goed kunt praten met je ex-partner? Soms is de communicatie zo beladen met heftige emoties dat het niet te doen is om een productief gesprek te hebben met elkaar over de praktische kanten van de scheiding. Dan is het verstandig een mediator in de buurt te zoeken. Die kan jullie helpen in dit proces van scheiden. 

De scheidingsmediator

De mediator is gespecialiseerd in het leiden van lastige gesprekken en kan jullie helpen bij het hele proces van het afronden van jullie huwelijk. Hij of zij is er voor jullie allebei en weet precies welke zaken er grondig besproken moeten worden. De mediator is bovendien altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zal jullie deskundig kunnen begeleiden. Scheidingsmediators kun je vinden door het hele land. In het midden van het land kun je bijvoorbeeld terecht bij mediation in Houten. Blijf niet te lang in ruzies zitten en schakel hulp in. 

Lees ook:

Geef een reactie