schoorsteen-laten-vegen-uitbesteden-tips

Heb jij je schoorsteen dit jaar al laten vegen?

Het afgelopen jaar hebben heel veel mensen een houtkachel in huis gehaald om zo het hoofd te bieden aan de alsmaar stijgende gasprijzen. Een houtkachel kan een manier zijn om de stookkosten in de hand te houden, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Een houtkachel kan namelijk niet zonder goede schoorsteen en dat betekent dat je moet zorgen dat je schoorsteen goed onderhouden blijft. Een schone schoorsteen zorgt niet alleen voor een goede trek voor je vuur, het voorkomt ook grote problemen. Niet zelden branden huizen tot aan de grond toe af als gevolg van een schoorsteenbrand. Wil jij hier niet het slachtoffer van worden, zorg er dan voor dat je tenminste een keer per jaar een schoorsteenveger langs laat komen. 

Het schoorsteenvegen uitbesteden 

Als je schoorsteen geveegd moet worden, moet je een schoorsteenveger uitzoeken. Dat kan een gedoe zijn omdat je eerst moet weten of er een schoorsteenveger bij jou in de buurt actief is, vervolgens moet je achterhalen of diens tarieven redelijk zijn en of hij goed werk levert. Daarna moet je een afspraak maken en maar hopen dat je snel geholpen kunt worden. Heb jij geen zin in al dit werk? Dan kun je ook een schoorsteenveger inhuren met Univé. Voor een klein bedrag per maand verzeker je jouw schoorsteenvegen en bespaar je jezelf een hoop werk. De schoorsteenveger neemt zelf contact met jou op om een afspraak in te plannen waardoor je nooit achter komt te lopen met je onderhoud. 

Wat gaat de schoorsteenveger doen? 

In de loop van het jaar, kan er allemaal rommel in je schoorsteen terechtkomen. Tijdens de herfst kunnen bladeren in je rookkanaal komen en in de lente is het niet ongebruikelijk dat vogels jouw schoorsteen uitkiezen als de plek waar zij hun nest maken. Dit alles kan grote risico’s met zich meebrengen want de materialen die in jouw schoorsteen ophopen zijn vaak licht ontvlambaar. Steek jij jouw open haard aan, dan kan jouw schoorsteen ook in brand vliegen. Een grote steekvlam dringt jouw woning binnen met het risico dat jouw hele huis in lichterlaaie wordt gezet. De schoorsteenveger van Univé zorgt er daarom voor dat de schoorsteen goed schoongemaakt wordt. Ook zal hij het je laten weten wanneer je schoorsteen extra onderhoud nodig heeft. Zo weet je altijd zeker wat de status van je rookkanaal is. 

Wil jij meer onderhoud uitbesteden? 

Wanneer het je bevalt om onderhoud uit besteden aan de hand van een verzekering, kijk dan ook eens naar de overige Veilig Wonen verzekeringen van Univé. Wist je dat je ook je cv-ketelonderhoud kunt uitbesteden? Heb jij een hekel aan je dakgoten schoonmaken? Laat dan ook dit verzekeren zodat een expert bij jou langskomt om dit klusje voor jou uit te voeren. Bekijk de mogelijkheden op de site van Univé. 

Lees ook:

Een kachel of een haard; welke past beter bij jouw interieur?

Geef een reactie