schutting kiezen tips

Een schutting kiezen doe je zo

Wil je graag privacy in je tuin, dan is een schutting de oplossing. En het mooie is dat er veel soorten en maten te krijgen zijn, waardoor er altijd wel iets is dat bij jouw stijl past. Hoog of laag, hout of beton: er valt genoeg te kiezen. We helpen je alvast een beetje op weg.

Hout beton schutting

Een van de meest gekozen schuttingen is de hout beton schutting. De naam zegt het al: dit is een combinatie van hout en beton. Maar er zijn veel verschillende uitvoeringen te kiezen. Wil je eigenlijk liever een houten schutting vanwege de natuurlijke uitstraling? Dan kun je kiezen voor betonnen palen en een lage betonband met houten tuinscherm. Daardoor is er veel hout zichtbaar en dat geeft de schutting een natuurlijk karakter. Het grote voordeel is dat de betonnen palen en betonband ervoor zorgen dat de schutting langer meegaat, omdat beton beter tegen vocht kan dan hout. 

Voor een robuustere schutting kunt u ook kiezen voor een andere verhouding van beton en hout. Bijvoorbeeld een hoge betonplaat met daarbovenop een korter houten tuinscherm. Dan is het beton nadrukkelijker aanwezig, wat zorgt voor een stoere uitstraling.

Tuinschermen of tuinhout

Om snel een schutting te plaatsen zijn kant en klare tuinschermen ideaal. Ze zijn al helemaal in elkaar gezet en daardoor kun je snel meters maken. Bovendien is er veel keuze in modellen, maten en uitvoeringen. En het hoeft niet duur te zijn, zoek eens op tuinschermen aanbieding, dan kun je ook met een beperkt budget een mooie tuinafscheiding plaatsen. Er zijn houten tuinschermen van geïmpregneerd hout of hardhout, maar ook een combinatie van kunststof en hout is mogelijk, dit heet composiet.

Als je veel kluservaring hebt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de schutting helemaal zelf te maken met tuinhout. Het handige is, dat je dan helemaal zelf kunt bepalen hoe de schutting eruit komt te zien. 

Schutting of tuinhek?

In plaats van een dichte schutting kun je natuurlijk ook denken aan het plaatsen van een tuinhek. Deze zijn vaak wel wat lager, waardoor er meer inkijk in de tuin is en minder privacy. Maar het voordeel is ook dat je zelf kunt genieten van het uitzicht buiten je tuin. 

Weet je nog niet precies wat je wilt? Ga dan eens kijken bij een winkel in de buurt, bijvoorbeeld de winkel van Tuinafscheiding.nl in Barneveld. Zo kun je materialen zelf van dichtbij bekijken en advies vragen over wat er bij jouw wensen past.

Staat de schutting? Met deze romantische tuinmeubels creëer je een fijne plek in je tuin.

*De uitgelichte stockfoto is van Pixabay

Geef een reactie