sfeer in de tuin maken

Een sfeervolle tuin in de winter maak je zo

Zeker als je een eigen woning hebt, kun je veel doen om je tuin sfeervol te maken. Ook in de winter. Veel mensen trekken naar binnen in de winter en laten hun tuin voor wat het is. Tegen het voorjaar komen ze weer naar buiten en wordt de tuin weer belangrijk. Maar dat kan ook anders.

Beschutting

Om buiten te kunnen genieten in de winter, is het natuurlijk wel belangrijk dat je beschut zit. Zorg er dan ook voor dat je in ieder geval uit de wind kunt zitten in je tuin. Er zijn ook mooi tuinverdelers te krijgen waarmee je direct uit de wind zit.

Veranda

Er spreekt niks zo tot de verbeelding als een veranda in je tuin. In de zomer kun je lekker in de schaduw buiten zitten en in de winter zit je beschut. Doordat je toch overdekt zit, kun je dit heel leuk en gezellig aankleden, zonder dat je steeds alles naar binnen moet halen. Wil je wat meer licht en ruimte of misschien bijzondere planten op je veranda? Kies dan voor een veranda met glazen dak. Veranda’s zijn ook beschikbaar met een schuifpui. Zo creëer je een soort serre waar je lekker beschut kunt zitten in de winter.

Verlichting

Ook buiten doet verlichting veel. Met verlichting kun je veel sfeer maken. Denk hierbij aan verlichting dat je in de grond kunt zetten, maar ook verlichting dat je op kunt hangen. Veel buitenverlichting werkt tegenwoordig met een kleine accu dat zich oplaadt door het licht. Geen gedoe meer met vervelende snoeren aanleggen en je kunt de verlichting plaatsen waar je maar wilt. Ook een buitenhaard zorgt voor veel sfeer en houdt je lekker warm. Ook buiten kun je makkelijk een haard met bio-ethanol plaatsen. Hier moet je natuurlijk wel voorzichtig mee omgaan.

Aankleding

Zeker als je een veranda hebt, kun je het daar gezellig aankleden. Je kunt zelfs een fijn kleed neerleggen en dekens om je warm te houden. Ook buiten in de winter kun je kaarsen aansteken en het zo gezellig maken. Je creëert dan een soort tweede huiskamer, maar dan buiten. Ook kun je met een veranda een lekkere bank neerzetten, zodat je fijn buiten kunt zitten. Onderzoek toont aan dat het heel gezond is om in de winter buiten te zitten. De frisse lucht doet je goed.

Zo zie je dat je veel kunt doen om je tuin in de winter ook te gebruiken en het daar gezellig te maken.

Geef een reactie