siblu-luxe-gezinsvakanties

Siblu Villages; luxe kamperen in Frankrijk

Nog opzoek naar een leuk kindvriendelijk vakantieadresje in Frankrijk? Bij Siblu Villages hoef je niet te kramperen in een tentje maar ga je juist luxe kamperen. Ideaal voor gezinnen die altijd naar hotels gaan en eens wat anders willen proberen. Slapen in een mobile home, zwemmen in een mooi zwembad, verschillende kidsclubs en een uitgebreid animatieprogramma. Dat klinkt fijn toch?

Wij waren kort geleden uitgenodigd voor een persbrunch op een kindvriendelijke locatie, namelijk in Diergaarde Blijdorp. Dit laat meteen merken hoe gek Siblu met gezinnen is. Kinderen zijn altijd welkom en hier doen ze dan ook veel voor op hun vakantieparken. Terwijl wij met een aangenaam gezelschap van familybloggers en reisbloggers naar de presentatie luisterden, kleurden de kinderen in een speciaal ingericht kinderhoekje.

siblu-mascotte-max
Mijn dochter heeft een nieuw ‘vriendje’, mascotte knuffeltje Max de muis
kidsclub-camping-frankrijk
Kidsclub bij Siblu Villages. Bron: Siblu

Kindvriendelijke Siblu campings in Frankrijk

Ik had nog nooit over Siblu gehoord voordat ik uitgenodigd werd voor de perspresentatie. In Frankrijk is Siblu een groot begrip als het om luxe kamperen gaat. De 4-sterren campings, hebben enkel mobile homes (misschien in de toekomst nog andere accommodaties) die ruim van binnen zijn en een ruime staanplaats hebben. Een deel hiervan is te koop voor de particulier en een deel is te huur voor vakantiegasten.

 De Siblu Villages lijken wel outdoor hotels!

De Franse campingketen is een snelgroeiend bedrijf en heeft op dit moment 17 4-sterren campings in Frankrijk en zal in de toekomst met nog meer bestemmingen uitbreiden. Ook sluiten ze niet uit om verder te kijken dan alleen Frankrijk. Wie weet komt er ook wel een Siblu bestemming in Nederland. 😉

De campings liggen veelal dichtbij de Adriatische of Atlantische kust, een meer, in de buurt van kastelen of andere bezienswaardigheden zoals pretparken en dierentuinen. Ondanks dat, doet Siblu er alles aan om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen en van alle gemakken te voorzien. Zo zijn er op elke camping verschillende kidsclubs zodat je kindje snel vriendjes zal maken met leeftijdgenootjes. Er is bijna de hele dag entertainment, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Je hoeft je dus niet te vervelen op de camping.

Wat ook heel fijn om te weten is, is dat er altijd geschoolde badmeesters of -juffen toezicht houden rond het zwembad. Dat geeft mij als moeder wel een veilig gevoel.

Siblu-Frankrijk
Luxe ingerichte mobil homes in Frankrijk. Bron: Siblu
siblu-zwembad-frankrijk-camping
Bron: Siblu

Op onze travel bucketlist

Over twee weken gaan wij op glampingvakantie naar Kroatië. Eerder gingen wij altijd met het vliegtuig en zochten we leuke hotels op. Dit jaar gaan we dus voor het eerst met de auto een eind op reis. We maken tussenstops in Beieren, Salzburg en Slovenië. Ik ben heel benieuwd hoe dit ons bevalt en ik ben van plan om veel leuke blogs en reisverslagen over onze vakantie schrijven. Voorheen zijn wij met de auto nooit verder gekomen dan Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Spannend dus!

Door de perspresentatie van Lyndsey McKinnell, marketing directrice van Siblu, zijn wij ontzettend enthousiast geworden en willen we volgend jaar graag een keer een van de Siblu campings in Frankrijk bezoeken. Het Siblu concept spreekt ons erg aan en Frankrijk hebben wij nog niet met de kinderen bezocht. Frankrijk is natuurlijk ook één van de grootste vakantiebestemmingen van Nederlandse gezinnen en telt de meeste campings van Europa. Viva la France.. tot volgend jaar!

Voor de zomermaanden kun je hier nu nog last-minute aanbiedingen boeken met kortingen tot 45 %.

Wat wordt jouw volgende vakantiebestemming? Ken jij Siblu al?

14 thoughts on “Siblu Villages; luxe kamperen in Frankrijk

  1. Ik hou eigenlijk meer van zulke campings dan van hotels, vooral omdat ik naar mijn gevoel er meer vrijheid in mijn doen en laten heb. En inderdaad, tegenwoordig moeten die niet onderdoen aan luxe tegenover hotels. 😉

  2. Ik ben zelf dol op glampen! Dit jaar weer naar Frankrijk. Siblu kende ik nog niet maar zie ineens wel veel samenwerkingen met bloggers voorbij komen. Ik vermoed dat Siblu een campagne voor meer bekendheid opgezet heeft, klinkt goed!

  3. Ik heb even gekeken en heb gezien dat het allemaal prachtige campings.
    Ik had nog nooit gehoord van Siblu Villages.
    Ga even verder kijken op de campings, misschien brengt mij dat op een idee voor volgend jaar.

Geef een reactie