sinterklaas-aan-huis-laten-komen-tips-regelen

Sinterklaas aan huis laten komen: Tips, ervaringen en hoe regelen?

In Nederland is Sinterklaas een van de meest geliefde en langverwachte feestdagen van het jaar. Het is een tijd waarin families samenkomen, cadeautjes worden uitgewisseld en tradities worden gevierd. Maar wat als je Sinterklaas (eventueel samen met Piet), aan jouw huis zou kunnen laten komen? Bijvoorbeeld op pakjesavond? Dat zou een leuke ervaring kunnen zijn!

In dit artikel verkennen we de magische ervaringen van het hebben van Sinterklaas op bezoek in jouw huis, natuurlijk ook over onze eigen ervaringen, en hoe je een bezoek van Sint aan huis kunt realiseren.

De magie van Sinterklaas

Sinterklaas, de goedheiligman, is een figuur die diep geworteld is in de Nederlandse cultuur en tradities. Elk jaar komt hij aan in Nederland, vergezeld van zijn trouwe knechten, de Pieten, om het Sinterklaasfeest te vieren. Kinderen kijken vol spanning uit naar zijn komst en hopen dat hij cadeautjes voor hen heeft meegebracht. Het is een tijd van vreugde, spanning en verwachting en begint vaak al bij het zien van het Sinterklaas Journaal of de Sint intocht met kinderen.

Sinterklaas op bezoek in huis – Voorbereiding

Een van de meest leuke manieren om het Sinterklaasfeest te vieren, is door Sinterklaas en zijn Pieten daadwerkelijk naar jouw huis te laten komen. Dit creëert een onvergetelijke beleving voor zowel kinderen als volwassenen. Hier zijn enkele tips voor Sinterklaas aan huis laten komen.

1. Huur een Sinterklaas en Piet

Er zijn professionele Sinterklaas- en Piet-acteurs die je kunt inhuren om naar jouw huis te komen. Ze zullen in volledige kostuums verschijnen en de rol van Sinterklaas en zijn knechten op zich nemen. Dit is een leuke manier om de magie van het feest naar jouw huis te brengen, vooral als er kinderen zijn die nog in Sinterklaas geloven.

Probeer dit ruim op tijd te regelen, om er zeker van te zijn dat Sint en Piet tijd vrij hebben om langs te komen. Advertenties van hulpsinterklazen en pieten vind je op Social Media, in regionale kranten of op Marktplaats.

2. Organiseer een mini-sinterklaasintocht

Een andere leuke manier om Sinterklaas naar huis te laten komen, is door een mini-sinterklaasintocht te organiseren. Nodig vrienden en familie uit om deel te nemen aan deze speciale gebeurtenis. Huur een acteur om als Sinterklaas op een boot of paard aan te komen, net zoals in de traditionele Sinterklaasintochten in Nederland, om Sinterklaas aan huis te verwelkomen.

3. Sinterklaasbrief schrijven

Een creatieve manier om Sinterklaas naar huis te laten komen, is door een Sinterklaasbrief te schrijven en deze naar het ‘huisadres’ van Sinterklaas te sturen, dat meestal in Spanje wordt verondersteld te zijn.

Vraag kinderen om brieven te schrijven met hun verlanglijstjes en laat ze de brief ’s avonds bij de open haard leggen. Vervolgens kun je de brief vervangen door cadeautjes en een bedankbrief van Sinterklaas zelf, met de boodschap dat hij misschien op pakjesavond bij de kinderen thuis kan komen als hij tijd heeft.

4. Sinterklaas surprise party

Organiseer een verrassingsfeestje met Sinterklaas als het middelpunt. Nodig een Sinterklaas-acteur uit om op het feest te verschijnen en cadeautjes uit te delen. Dit zal voor een onvergetelijke ervaring zorgen, vooral als niemand verwacht dat Sinterklaas op het feest aanwezig zal zijn.

Tips voor een onvergetelijk bezoek van Sint aan huis

Als je besluit om Sinterklaas naar huis te laten komen, zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat het een onvergetelijke ervaring wordt:

1. Maak het geheimzinnig

Als er kinderen bij betrokken zijn die nog in Sinterklaas geloven, houd het bezoek dan geheim. Laat de acteur die als Sinterklaas optreedt in het geheim arriveren, zodat de verrassing des te groter is.

2. Zorg voor cadeautjes

Zorg ervoor dat Sinterklaas en zijn Pieten cadeautjes meebrengen. Ze kunnen slim besparen door online te shoppen. Dit is tenslotte een van de hoogtepunten van het Sinterklaasfeest.

3. Maak er een traditionele gebeurtenis van

Probeer elementen van de traditionele sinterklaasviering op te nemen, zoals het zingen van sinterklaasliedjes en het eten van speciale sinterklaassnoepjes, zoals pepernoten en chocoladeletters.

4. Leg de herinnering vast voor later

Zorg ervoor dat je foto’s maakt van het bezoek van Sinterklaas en de reacties van de kinderen. Dit zijn kostbare herinneringen die je voor altijd zult koesteren.

Onze ervaringen met Sinterklaas naar huis laten komen

Toen mijn kinderen nog klein waren hebben wij Sinterklaas een paar keer naar huis laten komen. Dit hebben wij de kinderen nooit van te voren verteld. Dus toen er tijdens de sinterklaasviering werd aangebeld schrokken de kinderen wel even. Want, iedereen was er. Wie belt er aan?

Omdat wij achteraf woonden, hebben wij de zak met cadeautjes bij de garage gezet. Het is slim om van te voren een lijstje te maken met een paar punten over de familieleden en dit door te sturen naar de acteurs. Bijvoorbeeld dat je kind net haar zwemdiploma heeft gehaald. Het is zo leuk om die verbaasde gezichtjes van de kinderen te zien. Hoe weet Sint dat nou?

Wel weet ik nog heel goed dat de eerste keer, mijn jongste kind, erg bang was. Ze klom helemaal aan mij vast. Een jaar of twee was ze toen. Het is dan niet handig om te forceren. Dus lekker je kind bij jezelf op schoot of voorstellen om Piet of Sint een boks te geven of samen naast Sint te gaan zitten. Het feest moet voor iedereen leuk blijven.

Wij kochten ook altijd een cadeautje voor de Sint en gaven deze wanneer hij van ons huis vertrok. Een flesje speciaalbier of wijn bijvoorbeeld.

Als de ontmoeting met Sinterklaas op je huisadres niet door kan gaan, is de Video van Sint een leuk alternatief om pakjesavond te vieren. Hiermee heeft de sint een gepersonaliseerde videoboodschap voor je kinderen.

Kort om, het hebben van Sinterklaas op bezoek in jouw huis is een magische ervaring die het Sinterklaasfeest nog specialer maakt. Vergeet niet om de tradities van het feest te omarmen en er een onvergetelijke gebeurtenis van te maken. Sinterklaas naar huis laten komen zal een herinnering creëren die je familie koestert voor de rest van hun leven.

Geef een reactie