Aftellen tot pakjesavond 5 december sinterklaas - Tips en aftelkalender

Sinterklaas aftelkalenders: dit zijn de leukste!

Een van de meest verwachte dagen voor kinderen komt er snel aan! Het is nog maar een paar nachtjes slapen en we verwelkomen Sinterklaas en zijn Pieten in de stad, ergens in november dit jaar. Vanaf dat moment tellen we af naar pakjesavond, wat de meeste gezinnen vieren op of rond 5 december.

Vraagt jouw kindje ook altijd hoelang het nog slapen is tot sinterklaasavond? Speciaal voor kinderen (en volwassenen die het maar wat spannend vinden…) zijn er Sinterklaas aftelkalenders om de sinterklaasperiode nóg gezelliger te maken. Je kunt ze zelf maken of kant en klaar kopen.

Aftellen tot pakjesavond met een aftelkalender voor Sinterklaas

Ik vind het altijd erg leuk om dingen voor het sinterklaasfeest te shoppen. Zo draagt mijn dochter bijvoorbeeld bijna elk jaar een pietenjurkje of verkleden mijn zoontjes zich als de Sint. Ook versiering mag natuurlijk niet ontbreken. Afgelopen week kocht ik bij Albert Heijn voor nog geen 2 euro een aftelkalender voor Sinterklaas. Dit doet mij meteen denken aan de traditionele adventskalenders voor kerst, want er zit achter elk deurtje een chocolaatje voor iedere dag tot 5 december 2023. Zo kan je samen met je kindje aftellen naar pakjesavond. Na wat surfen op internet kwam ik nog een aantal andere toffe kalenders tegen, speciaal voor de sinterklaastijd van de sinterklaasintocht tot sinterklaasavond. Ik deel ze hieronder met jullie!

Aftellen pakjesavond 5 december sinterklaasfeest aftelkalender adventskalender sinterklaas pieten
Sinterklaas aftelkalender 2021 AH

1. Sinterklaas aftelkalender met chocolaatjes (van Albert Heijn eigen merk)

Ik heb ze nog nooit eerder gezien, maar het bestaat dus echt! Een soort adventskalender om af te tellen naar pakjesavond, met chocola: de Sinterklaas aftelkalender. Die van Albert Heijn heeft de naam ‘Aftellen tot pakjesavond’ en er staat een soort grachtenhuis op afgebeeld met allerlei kamertjes en illustraties die bij het Sint thema passen.

De kalender begint op de dag van de intocht. Voor kleine kinderen kan het een beetje onwennig zijn om het eerste hokje te vinden. Een kerst adventskalender begint namelijk op 1 december en dan is het gewoon zoeken naar het getal 1. Nu zoeken we ’13 november 2023′. Iets oudere kinderen zullen het sneller begrijpen omdat er ‘start’ bij het eerste deurtje staat. Jonge kinderen hebben hulp nodig om het juiste deurtje te vinden. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken, het idee is superleuk!

Sint 2021Sint 2021

2. ‘Veilig leren lezen’ en twee andere Sinterklaas aftelkalenders van Zwijssen

Uitgeverij Zwijssen (bekend van het lesmateriaal voor scholen) heeft in 2021 maar liefst 3 verschillende Sinterklaas aftelkalenders ontworpen. Door hier te klikken vind je ze alle drie. Je kunt ze gratis afdrukken en kinderen kunnen ze desgewenst ook inkleuren of versieren.

De Sinterklaas aftelkalenders komen allen uit het materiaal dat Zwijsen maakt voor scholen dus zullen waarschijnlijk een feest van herkenning zijn voor je kind.

Deze thema’s kun je downloaden:

  • Sinterklaas aftelkalender Veilig leren lezen
  • Sinterklaas aftelkalender Schatkist editie 3
  • Sinterklaas aftelkalender Uk & Puk / Puk & Ko

3. Grafix aftelkalender Sinterklaas

Oh kom er eens kijken! Met deze aftelkalender tel je de nachtjes af tot het bezoek van de Sint. De aftelkalender begint op 22 november en eindigt op pakjesavond, 5 december. Achter elk deurtje met een datum erop vind je een leuke sticker om het wachten te vergemakkelijken.

4. Sinterklaas aftelkalender en doeboek van Zoedt

Een leuk Sinterklaas aftelkalender en doeboek in één. Dat is toch super leuk om af te tellen naar pakjesavond. Het boek is gevuld met verschillende opdrachten, puzzels, een doolhof, woordzoeker, kleurplaten en nog veel meer. De adviesleeftijd van deze kalender is voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. De allerkleinsten hebben bij sommige opdrachten nog een beetje hulp nodig van papa, mama, of een oudere broer of zus. Ook leuk om samen te doen!

5. Knip en plak Sinterklaaskalender van Mamaliefde

Sinterklaas aftelkalender

De Sinterklaas aftelkalender van Mamaliefde begint op zijn vroegst. Zo kun je al vanaf 6 november aftellen naar de intocht en daarna gaat het verder tot 6 december, de dag dat we Sint weer uitzwaaien. Je kunt hem hier gratis uitprinten, inclusief een vel met plaatjes om de kalender te versieren.

Welke Sinterklaas aftelkalender 2023 vinden jullie het leukst?

Geef een reactie