skincare-tips-voor-beginners

Skincare tips voor beginners

Ben je nog vrij nieuw in de wereld van skincare? Dat is geen enkel punt! Of je er nu op jonge of wat oudere leeftijd mee start: het is goed dat je aan huidverzorging denkt. Maar waar moet je nu beginnen? Met déze skincare tips voor beginners helpen we je op weg.

Ken de verschillende stappen

Als je nog weinig weet van huidverzorging, is het slim om te starten bij de verschillende stappen. Huidverzorging bestaat namelijk niet uit één onderdeel, maar uit veel meer onderdelen. Pas er zoveel mogelijk toe, voor een stralende huid! Wil je het echt goed aanpakken? Kies dan voor Korean skincare, dat wordt gekenmerkt door een routine van tien stappen. We sommen de belangrijkste stappen voor je op: reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen. Zo is het net zo belangrijk om je huid te reinigen na een lange dag of na het slapen als je huid te beschermen tegen zonlicht. Wie de verschillende stappen begrijpt, weet huidverzorging al direct beter toe te passen.

Doel vaststellen

Binnen de verschillende stappen zijn er ook weer verschillende doelen om vast te stellen voor jouw huid. Niet iedereen heeft immers hetzelfde doel voor ogen. Misschien gaat het jou wel om huidveroudering tegengaan, of juist om je huid minder droog maken. Of wil je juist onzuiverheden en andere plekjes op je huid laten verdwijnen? Gebruik dan pimple patches, waarbij een hydrocolloïdetype pleister gedeeltelijke huidproblemen aanpakt. Deze huidgebieden worden beschermd en genezing wordt bevorderd. Je kunt gerichte huidverzorging toepassen als je een doel voor ogen hebt. Daarom is dit zo prettig!

Huidtype bepalen

Voordat je aan de slag gaat met huidverzorging, is het zaak om je huidtype vast te stellen. Heb je een droge, normale of vette huid? Elk huidtype vraagt om een andere verzorging. Zo moet een droge huid met vettere middelen gevoed worden dan een huid die al vet is. Je kunt dit vaststellen door zelf je huid te analyseren of door dit te laten doen door een professional, zoals een dermatoloog. Het voordeel aan de tweede optie is dat je helemaal zeker kunt zijn van de uitkomst.

Consistentie is essentieel

Ook goed om te weten: consistentie is essentieel bij skincare. Je kunt niet de ene week goed je routine volgen en dit de volgende week weer laten zitten. Althans, dan behaal je niet het resultaat dat je voor ogen hebt. Denk er dus iedere dag aan – dit is in het begin misschien best even wennen. Maar al gauw wordt het een routinewerkje. En houd altijd in gedachten dat je er een prachtige huid voor terugkrijgt!

Gebruik van producten

Tot slot is er nog de wereld van verzorgingsproducten, die enórm is. Welk product kies je nu precies uit? Elk product heeft een bepaalde werking, die past bij een van de stappen uit de verzorgingsroutine. Haal voor iedere stap en doel bij jouw huidverzorging een bijpassend product in huis. Dit is absoluut nodig, aangezien er geen middel bestaat dat álle stappen verricht. Let daarbij ook altijd op het huidtype waarvoor het product is bedoeld: komt dit overeen met jouw huidtype? En kies voor producten van een hoogwaardige kwaliteit, want alleen dan heeft je huid er echt baat bij. Wissel ook niet steeds maar weer van productsoort of -lijn, maar laat je huid goed wennen aan een product. Pas dan weet je of het effectief is voor jouw huid.

Lees ook: Tips voor een genietmomentje voor jezelf

Geef een reactie