genietmomentje ontspannen tips voor meer me-time ontspanning

Tips voor een genietmomentje voor jezelf

Schreeuwende kinderen, een stapel was die wel erg dicht bij de toren van Pisa in de buurt komt, collega’s die je maar om advies blijven vragen en een agenda die bijna niet voller kan. Het kan soms allemaal behoorlijk druk zijn en ruimte om te relaxen is er niet. Toch is het enorm belangrijk om dan juist wel je momenten te pakken, hoe schaars ook.

Rust in de tent

Je hebt vast wel een plekje in huis waar je je even terug kan trekken. Zodra de kinderen een speelafspraak buiten de deur hebben of ze op bed liggen, is het tijd voor jezelf. Misschien moet die toren van Pisa inderdaad nog weggewerkt worden en staan er nog veel meer dingen op je ‘to do’ lijst, laat het allemaal even zitten. Sluit je op en pak je moment. Zet je telefoon uit of op vliegtuigstand en probeer je even helemaal af te sluiten.

Eigen plek

Dat afsluiten van de wereld is makkelijker gezegd dan gedaan. De een is gebaat bij meditatie oefeningen, terwijl een ander in plaats van te mediteren een nog groter ‘to do’ lijstje in het hoofd maakt. Is mediteren niks voor jou? Pak dan een mooi boek of zoek een mooi luisterboek of interessante podcast. Blijf weg van onderwerpen die je juist stress bezorgen.

Bad en wijn = fijn

Laat het bad vollopen en schenk je glas van je favoriete wijn in. Kies ook voor een speciale wijn van goede kwaliteit. Je mag jezelf namelijk best verwennen met een goed glas wijn om even dat ultieme genietmomentje te creëren. Weet je niet welke wijn je moet kopen? Zoek dan eens online. Witte en rode wijn kopen kun heel makkelijk doen bij de betere webshops en wijnwinkels. Het fijne van online wijn kopen, is dat je je huis niet uit hoeft. Tegelijkertijd kun je op je gemak de shop door en bij elke wijn de proefnotitie lezen. Dan weet je gelijk wat je van de wijn mag verwachten. Zin in een rode wijn? Duik dan eens in de wereld van de Italiaanse wijnen. De beste rode wijn uit Italië om bij te relaxen, is toch vaak een wat zwoelere wijn. Die vind je vaak in het zonnige Puglia van de druif Primitivo. Een glas Bardolino is niet zo zeer zwoel, maar een echte easy red om van te genieten. Wat witte wijnen betreft zou je kunnen kiezen voor een bloemige Viognier, een Chardonnay met niet al teveel houtrijping, een rijke Spaanse Albariño of een witte blend uit de Rhône.

Meer inspiratie voor ontspanning of genietmomentjes nodig? Bekijk dan ook eens onze mama me-time ideetjes.

Geef een reactie