Sleur in je relatie - Tips om het weer leuk te maken

Sleur in je relatie? Met deze tips maak je het weer leuk samen!

Als je een langere tijd samen een relatie hebt, komt onherroepelijk de sleur er een keer in. Bij het ene stel duurt dit jaren en bij het andere stel is dit binnen een jaar al. Met deze tips houdt je je relatie leuk en spannend.

Plan een date

Ook al woon je samen. Het blijft leuk om eens in de maand bijvoorbeeld een date te plannen. Heb je kinderen? Dan zorg je voor oppas. Ga lekker samen uit eten en doe iets leuks. Trek je mooiste kleren aan en maak je mooi op. Wedden dat het je relatie een boost geeft?

Verras elkaar

Een leuke manier om de sleur te doorbreken is door elkaar te blijven verrassen. Dit kan op allerlei manieren. Zo kun je elkaar met een cadeautje verrassen, maar ook met een weekendje weg of een ander uitje. Het hoeft ook niet altijd iets te kosten. Je kunt ook een lief berichtje achter laten of een kaartje schrijven.

Zoek samen een hobby

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alles samen doet, maar samen een hobby hebben kan een gevoel van verbondenheid creëren. Bekijk de opties en wat je allebei leuk lijkt om te doen. Misschien willen jullie allebei wel leren parachute springen of gaan jullie liever voor dansen of schilderen. Het is meteen een goede manier om andere mensen te leren kennen en je vriendenkring uitbreiden kan nooit kwaad.

Houd het spannend in de slaapkamer

Nee, seks is niet het belangrijkste in iedere relatie. Dat verschilt natuurlijk per persoon en per stel, maar om het leuk en spannend te houden, is nieuwe dingen proberen in de slaapkamer ook een goede tip. Je kunt van alles verzinnen. Sextoys voor ladies zijn de normaalste zaak van de wereld, dus waarom probeer je het niet uit? Wie weet ontdek je weer iets nieuws van elkaar.

Blijf aan jezelf werken

Je geluk is nooit afhankelijk van een ander. Dat zul je echt zelf moeten maken (en denk ook aan self-care). Dus het is belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Het maakt eigenlijk niet uit op welk gebied. Jezelf blijven ontwikkelen zorgt ervoor dat jij goed in je vel zit en dat je je zekerder van jezelf voelt. En dat straal je ook uit naar de ander. Zorg ervoor dat je elkaar blijft motiveren om beter te worden en haal elkaar niet naar beneden. Moedig elkaar aan en steun elkaar als het even tegen zit.

Wat belangrijk is in een relatie en wat een leuke relatie inhoudt, is voor iedereen anders. Met deze tips kun je in ieder geval aan de slag om er iets van te maken.

Geef een reactie