Ein-de-lijk de sleutels van ons nieuwe huis!

Afgelopen zaterdag 1 april ontvingen wij dan ein-de-lijk de sleutels van ons huis waar we zolang op hebben gewacht. Geen grapje dit keer en we namen flessen champagne mee om te knallen! Wat we nog meer deden op deze bijzondere dag?

We hadden de afspraak pas om 16.00 uur. De hele dag liepen we te zenuwen en hoopten dat het snel tijd was. We gingen er met het hele gezin en de champagne heen. De verkopers waren er al en op het moment dat we binnenstapten zakten de zenuwen van ons af. Nu is het echt want vandaag leveren ze ons de sleutels af.

We liepen eerst samen een rondje door en om het huis. Alles was netjes schoongemaakt en opgeruimd. Picobello! Er was alleen de laatste dagen nog een schade opgelopen met verf aan de buitenkant van het huis, maar dat komt met de verzekering weer in orde. Papieren tekenen dat alles in orde is, uitleg over bepaalde dingen in en aan het huis, en ze hebben ons tuingereedschap achter gelaten wat we natuurlijk goed kunnen gebruiken. Bij ons oude huis was het een en al gras wat met een zitmaaier gedaan moest worden en hielden mijn schoonouders het beetje tuin er verder bij.

Lees ook: 5 x lol voordat je gaat verhuizen

De verkopers hebben buiten op de tuintafel leuke bloempotjes in paassfeer en chocolade paashazen neer gezet voor de kids. Dit zagen de kinderen meteen met open mond en ze waren helemaal blij natuurlijk. Ook hebben de kinderen hun eigen slaapkamer boven uitgezocht en heerlijk door het huis gerend. We hebben samen met de verkopers taart gegeten en met champagneflessen geknald. Wat is het toch fijn als alles dan rond is. Het was een harmonische middag, een dag die we niet snel zullen vergeten.

Mijn ouders waren ook langsgekomen om het huis van binnen te bewonderen en de jongens mee te nemen. Die mochten bij opa en oma logeren. Nadat ze weg waren, was het al een uurtje of zeven en hebben we een soepje gemaakt dat we mee hadden genomen. Lang leve de kant-en-klare soepzakken op dit soort momenten. Daarna hebben we het laminaat verwijderd uit de ouder-slaapkamer en zijn we naar huis gegaan. We hopen er eind deze maand in te trekken.

Hebben jullie ook leuke herinneringen aan de dag van de sleuteloverdracht? Vierden jullie dit ook?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

15 thoughts on “Ein-de-lijk de sleutels van ons nieuwe huis!

  1. Ik weet niets zoveel meer over ons eigen huis.
    Wel weet ik nog goed wanneer we onze sleutel van ons huurhuis moesten teruggeven.

    De huurbazin was super blij met hoe we het hadden achter gelaten.
    En we kregen een bos bloemen en een fles wijn. Ik vond dat een groot compliment! 🙂

    Veel succes nog hoor!

  2. Wij moesten direct keihard klussen na de overdracht bij de notaris omdat we vanuit een heel andere provincie zijn verhuist. Gelijk zelfde nacht blijven slapen. Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning, veel geluk!

Comments are closed.