Ervaring Smart Farmer spel van Smart Games

Review: Smart Farmer puzzel spel van SmartGames

SmartGames spellen zijn erg leuk en uitdagend! Eerder maakten wij al kennis met het SmartGames spel Antlantis Escape voor kinderen vanaf 8 jaar en daar spelen mijn jongens nog steeds mee. Het Smart Farmer spel is al geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Of het net zo leuk is als Atlantis Escape? Dat hebben wij mogen testen.

Smart Farmer spel

Hou de dieren uit elkaar! Beestenboel op de boerderij! De dieren maken er een bende van en moeten van elkaar gescheiden worden maar de boer heeft maar drie eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Help de boer door de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen. En zorg ervoor dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft.

Het spel Smart Farmer van SmartGames heeft de leeftijdsindicatie 5+ en is een 1 player game. Ook is het spel genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het jaar 2019.

Smart Farmer spel review

Inhoud

  • Spelbord met complete omheining
  • Opdrachtenboekje
  • Gebruiksaanwijzing
  • 2 varkens
  • 2 schapen
  • 2 paarden
  • 2 koeien
  • 3 voederbakken
  • 3 hekjes

Spelregels

Het doel is om de verschillende soorten dieren (schapen, varkens, koeien en paarden) van elkaar te scheiden met hekken en dat kan maar op 1 mogelijke manier. Het boekje laat plaatjes zien van de plek waar de verschillende dieren staan en vervolgens moet je de hekken op de juiste plek zetten om de dieren uit elkaar te houden. Dat vraagt ruimtelijk inzicht, verbeelding (mentaal visualiseren van mogelijke oplossingen), planning en out-of-the-box denken (mentale flexibiliteit). De moeilijkheidsgraad wordt geleidelijk opgebouwd, zodat kinderen makkelijk kunnen starten en in hun vaardigheid kunnen groeien. Er zijn wel 60 spelopdrachten dus je kunt er een poosje mee vooruit! De antwoorden vindt je achter in het boekje met de spelopdrachten.

Review Smart Farmer spel
Smart Games Smart Farmer Ervaring blog

Onze ervaring met Smart Farmer van Smart Games

Ik heb het Smart Farmer spel eerst zelf gespeeld. Het werkt bijna hetzelfde als Atlantis Escape maar dan zijn de opdrachten wat makkelijker en het speelbord is groter. De diertjes zijn van fijn materiaal, makkelijk vast te houden voor de kleine kinderhandjes en alles voelt stevig aan.

Boerderij is natuurlijk een thema wat veel jonge kinderen aanspreekt. Mijn oudste zoon van 11 jaar vind het spel niet zo stoer. Atlantis Escape heeft voor hem ook meer uitdagingen omdat je daar ook in hoogte bouwt en meer moet nadenken. De opdrachten van Smart Farmer gaan hem veel te makkelijk af.

Mijn dochter van bijna 5 jaar blijkt nog niet te snappen wat ze moet doen. Meerdere malen hebben we geprobeerd om haar uit te leggen hoe het werkt maar ze ziet het meer als een speelboerderij en verzint allerlei verhaaltjes met de beestjes. Ook niet erg natuurlijk! Het spelletje leert ze later wel een keer.

Bingo! Mijn zoon van net 9 jaar snapt het spel wel en heeft er veel plezier aan. Hij kan zicht er prima alleen mee vermaken en als hij er niet uitkomt vraagt hij mij of zijn grote broer om even mee te kijken. Gezien het spel ook niet heel erg groot is is het ook erg leuk om mee te nemen op vakantie.

Geef een reactie