SmartRope App Review Fitness Springtouw

SmartRope fitness springtouw met teller: conditie opbouwen is nog nooit zo leuk geweest

Touwtjespringen kon ik vroeger op het schoolplein als de beste. Op één been, op twee te gelijk, op ritme van liedjes en met andere trucjes. Een heerlijke tijd was dat. Het is natuurlijk niet alleen een sportieve bezigheid voor kinderen. Touwspringen voor volwassenen is een leuke en makkelijke manier om aan je uithoudingsvermogen te werken of als je wilt afvallen. De SmartRope, een revolutionair fitness springtouw met teller en App, is daar een goed product voor. Combineer je dit ook nog eens met de juiste sportvoeding en supplementen, dan haal je de beste resultaten!

Ik heb de SmartRope Rookie nu een dikke week in gebruik, werk dagelijks aan een mini-workout van een paar minuten, en merk nu al verschil in uithoudingsvermogen. Dat klinkt toch super?

Thuis aan je conditie werken

Een maand geleden begon ik met kickboksen, 2 uur in de week fanatiek trainen en als ik tijd heb doe ik er ook een uur fitness bij in de sportschool. Ik wil graag afvallen en heb nog lang niet de conditie die ik zou willen hebben. Gelukkig is mijn uithoudingsvermogen in die paar weken al een stuk is verbeterd, verlies ik lichaamsvet en bouw ik spieren op.

Zoek vooral iets wat je leuk vind en bij je past, zo heb je een hoop meer plezier aan sport.

Oh, oh, corona…

Het is wat hè? Ik hoop zo dat alles weer snel normaal is. Helaas nemen de COVID-19 gevallen nog steeds in rap tempo toe met alle gevolgen van dien! Bij veel sportclubs en sportscholen zijn er corona maatregelen voor het sporten. Die zijn er natuurlijk niet voor niets maar dat maakt de drempel om te gaan en blijven sporten niet makkelijker. Sommige sportverenigingen zitten zelfs tijdelijk dicht omdat de regels niet zijn na te leven.

Mogelijke lockdown of niet? Sporten is goed voor iedereen en je kunt thuis ook lekker aan je conditie werken. Denk bijvoorbeeld aan een hardlooplessen met Evy (App), traplopen of touwtjespringen.

Ook leuk: Ring Fit, fitnessgame voor de Nintendo Switch.

Waar is touwspringen goed voor?

Touwtjespringen is een goede oefening voor het uithoudingsvermogen van je hart, spieren en longen. Ook als je wilt afvallen is dit een goede training. Met een uur springen verbrandt je ongeveer 1300 calorieën. Dat houden niet veel mensen vol, maar met 10 minuten springen zijn het er al 200. Hoeveel je precies kunt verbranden aan calorieën is natuurlijk wel afhankelijk van je huidige gewicht. Deze site heeft een handige tool om dat te berekenen, mocht je nieuwsgierig zijn!

SmartRope: revolutionair fitness springtouw met teller op de App en méér

SmartRope is een slim revolutionair springtouw welke gekoppeld is aan je Smartphone. Via de App kun je vrienden uitnodigen en uitdagen. Ook worden je calorieën, aantal jumps en de tijd op de App bijgehouden. Dit blijft opgeslagen zodat je goed kunt zien of je vooruitgang boekt en desgewenst kun je je doelen bijstellen.

Raak jij ook steeds de tel kwijt tijdens het touwtje springen? Wil je weten hoeveel calorieën je verbrand? SmartRope biedt de oplossing! Een revolutionair springtouw welke verkrijgbaar in drie verschillende varianten: Rookie, Pure en LED. Daag al je vrienden uit via de SmartRope App en houd het aantal jumps, calorieën en de tijd bij.

SmartRope Rookie fitness springtouw review en ervaring

De SmartRope Rookie is een licht, makkelijk, leuk en slim springtouw!

✓ Calorieën, jumps en tijd bijhouden.

✓ Intervaltraining

✓ Doelen stellen

✓ Vrienden uitdagen

✓ Intern geheugen

✓ In lengte verstelbaar

✓ Langdurig gebruik met één batterij

✓ Download de “SmartRope App

De SmartRope PURE heeft een ergonomisch design voor de ultieme work-out ervaring!

✓ Calorieën, jumps en tijd bijhouden.

✓ Intervaltraining

✓ Doelen stellen

✓ Vrienden uitdagen

✓ Intern geheugen

✓ In lengte verstelbaar

✓ 2 uur opladen is 45 uur lang gebruiken

✓ Download de “SmartRope App

De SmartRope LED weergeeft je fitnessgegevens in de lucht tijdens je training.

✓ Calorieën, jumps en tijd bijhouden.

✓ Intervaltraining

✓ Doelen stellen

✓ Vrienden uitdagen

✓ Intern geheugen

✓ 2 uur opladen is 36 uur lang gebruiken

✓ Download de “SmartRope App

Review; mijn ervaring met de SmartRope Rookie

Leuk, springtouwen! De afgelopen jaren heb ik weinig tot niet gesport en de eerste keer dat ik met een fitness springtouw in de sportschool aan de slag ging, viel dat toch even vies tegen… Zo’n 60 jumps en dan al buiten adem. Pfiew. Dat ik aan mijn conditie moet werken was mij ondertussen al lang duidelijk. Ik vind het dan ook supertof dat ik de SmartRope Rookie mocht ontvangen voor een review. Het is een superfijn ding om thuis (en op vakantie) mee aan je conditie te werken.

Als je Volgmama op Instagram volgt, heb je het vast al in de Stories voorbij zien komen! Ik train dagelijks een paar minuten met de SmartRope Rookie om mijn conditie op te bouwen. En dat gaat goed!

De Rookie is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: zwart, blauw, koraal en roze. Ik ben blij met de zwarte want die past mooi bij mijn zwarte fitness schoenen en sportkleding.

SmartRope getest - Mijn eerlijke ervaring met dit fitness springtouw

Het springtouw komt in een doosje met luxe uitstraling en er zit een handige opbergzak bij zodat je hem ook overal mee naar toe kunt nemen. Je moet hem daarna alleen nog even in elkaar zetten (pluspunt: touw is verstelbaar) en de App op je telefoon installeren. Dat is zo gepiept als je Engels of Duits kunt lezen, er zit helaas geen Nederlandse gebruiksaanwijzing bij (het enige minpuntje). Daarna kan het feest beginnen!

Maak je profiel op de App compleet door je gewicht en lichaamslengte in te vullen. Zo zie je na het springen precies hoeveel calorieën hebt verbrand. Ook fijn dat je het aantal jumps kunt zien. Daarmee stel ik mijn eigen doelen op. In week 1 was mijn ‘daily goal’ 175 jumps. Dat ging goed en het was niet te veel. Elke week schroef ik mijn goals op met +25. Een intervaltraining is ook mogelijk via de App en goed voor de afwisseling.

Ook kun je zien hoeveel jumps je vrienden hebt gemaakt en zo elkaar uitdagen. Gewoon touwtje springen verveeld snel maar met de SmartRope blijf ik gemotiveerd om mijn conditie op te bouwen!

Meer weten over de over het revolutionaire springtouw of er zelf eentje kopen? Check de hier de webshop van SmartRope.

2 thoughts on “SmartRope fitness springtouw met teller: conditie opbouwen is nog nooit zo leuk geweest

  1. Jeetje, wat een uitvindingen zijn er allemaal tegenwoordig! Touwtje springen vond ik als kind heel leuk en fijn. Inmiddels heb ik mijn abonnement bij de sportschool tijdelijk opgezegd. Ik vind het te spannend. Nu doe ik online (thuis) aan yoga (yoga with adriene), zo nu en dan een dance workout van een minuutje of 10 (en geloof mij. Ik heb een goede conditie, maar 10 minuten is echt lang genoeg) en ik mediteer regelmatig. Dat heftige sporten doe ik dus even niet meer. H. gaat nog wel naar de sportschool (en ik weet het. Ze zorgen voor een veilige sportomgeving. Desalniettemin is H. daar wel besmet met corona).
    Meer on topic vind ik dit een heel goed gadget/sportitem.

Geef een reactie