Sneeuw bucketlist - Winter bucket list voor met kinderen

Sneeuw bucket list ideeën voor kinderen

Het is net winterwonderland met zo’n laag witte sneeuw in Nederland. Er ligt een dik pak sneeuw van pakweg 20 centimeter (of meer) en het blijft de komende dagen ook nog wel liggen. Tegen de verveling delen wij een aantal leuke tips om de sneeuw bucket list voor jullie kinderen aan te vullen. Welke ideeën en spelletjes kun jij al afstrepen?

1. Graaf elkaar in in de sneeuw

In de zomer graven onze kinderen elkaar wel eens in op het strand en dat ziet er echt heel grappig uit. Ditzelfde kun je natuurlijk ook in de sneeuw doen. Zorg dat je kinderen wél lekker dik ingepakt zijn met thermokleding/skikleding en sneeuwlaarzen, en laat ze niet te lang onder de sneeuw liggen. Eventjes is leuk en daarna lekker opwarmen met een kop warme chocomelk.

2. Sneeuwpop bouwwedstrijd organiseren

Organiseer samen met je broertjes, zusjes of vriendjes en vriendinnetjes een sneeuwpop bouwwedstrijd. Wie maakt de mooiste sneeuwpop? Verzin van te voren een prijsje voor de kinderen.

3. Springen op een trampoline met sneeuw

Sneeuw trampoline spelen winter bucketlist voor kinderen
Springen op de trampoline met sneeuw

Beweegtip! Dit is er ook zeker één voor op de sneeuw bucket list voor kinderen. Maar… je hebt natuurlijk wel een trampoline nodig. De kinderen zijn tijdens het springen lekker in beweging en krijgen het daardoor lekker warm. Bovendien is het een leuk effect om de sneeuw ook te zien ‘springen’.

4. Sleetje rijden in de sneeuw

Simpel maar altijd leuk! Sleetje rijden in de sneeuw. Mocht je nou geen slee hebben kunnen bemachtigen, dan zijn dit leuke slee alternatieven om mee sleeën.

5. Sneeuwengelen maken

Sneeuw bucket list spelletjes spelen tips ideeen sneeuwengel
Een sneeuwengel maken

Een sneeuwengel maken is heel makkelijk. Lekker op je rug in de sneeuw gaan liggen en je armen en benen naar links en rechts bewegen. Een foto is het zeker waard.

6. Bouw een iglo met emmers sneeuw

In dit blog delen we leuke sneeuw spelletjes. Daar zie je ook een mooie foto met een sneeuw iglo. Gaaf is die hè? Je heb alleen een stevige emmer, sneeuw, je handen en een hoop geduld nodig. Een leuke voor op je sneeuwbucklist voor kinderen.

7. Verven in de sneeuw

Schilderen doen wij niet alleen op karton en papier. Dat kan ook buiten in de sneeuw. Echt waar! Door voedingskleurstoffen (veilig voor mens en dier) met water te mengen en in een plantenspuitje te vullen, heb je zo een leuk graffiti effect waarmee je kunstwerken in de sneeuw of op het ijs kunt maken.

8. Sneeuw Bingo

Een leuke tip voor tijdens een winterse sneeuwwandeling is de activiteit ‘sneeuw bingo’. Op een blad plak je plaatjes van sleetjes, sneeuwpop, wintermuts etc. die je kindje dan kan zoeken en afstrepen.

Welke activiteiten of spelletjes op de sneeuw bucket list voor kinderen kunnen jullie al afstrepen?

Geef een reactie