sonos-beam-review

Sonos Beam review; meer quality time in huis met deze design smart soundbar

Bingewatchen, gamen met de Nintendo Switch, muziek luisteren… De tv en radio staan hier géén dag uit in huize Volgmama. Wij mochten de Sonos Beam een maand lang in ons eigen huis testen (lees: lenen), om hier een eerlijke review over te schrijven. Joepie! Dankzij Sonos en Nintendo brachten wij als gezin de afgelopen maand nóg meer tijd samen door, dan anders. Gezellig hoor in deze wintermaanden. De Beam is een echte beleving met waanzinnig geluid. Ik had al plannen om er gelijk één aan te schaffen, maar toch ben ik blij dat we de Beam een maand lang hebben mogen proberen. Want is de Sonos Beam daadwerkelijk wel iets voor ons?

Een tijdje geleden was ik in het Sonos Home Amsterdam voor een exclusief familiefeestje van Sonos en Nintendo. Mijn kinderen hebben het er nu nog steeds wel eens over, het was ook zo’n leuk feestje! Terwijl zij zich vermaakten met de Nintendo Switch, de andere kinderen en een lekker hapje en drankje, kreeg ik met een paar andere genodigden uitleg en informatie over de Sonos Beam, die sinds de zomer in 2018 te koop is in Nederland. Ik was meteen enthousiast toen we daar het geluid uit hoorden en wilde ook zo’n Sonos Beam voor thuis. Nou ja, eigenlijk ook nog wel een paar Sonos One speakers… Eentje voor in de waskamer, eentje voor de kinderen boven… eentje voor in de slaapkamer…

Oké, oké… Ik droom nu een beetje door, geef ik toe! Allemaal leuk en aardig Nathalie, zal je vast denken. Ja, ik ben nu eenmaal erg enthousiast over Sonos, na het horen van de muziek en dat er verteld werd dat je de speakers overal in huis kunt plaatsen. Je kunt ze apart bedienen of over laten lopen. Even een voorbeeldje; met de app een liedje instellen naar de Sonos One in de badkamer, wanneer het voor de kinderen tijd is om tanden te poetsen. Dat maakt tandenpoetsen voor de kinderen toch zoveel leuker met een liedje van K3 of een ander leuk nummer? Lijkt mij wel! En als het liedje afgelopen is zijn ze klaar met tandenpoetsen. Heb je geen zandloper meer nodig. 😉

Sonos Beam; klaar voor de toekomst

De Beam maakt onderdeel uit van het Sonos home sound system, wat betekent dat je twee Sonos One speakers kunt toevoegen voor surround sound, een Sub voor meer bass, of een Beam kunt integreren in de bestaande Sonos multiroomopstelling. Je kunt de Beam op een aantal manieren bedienen: met de Sonos-app, met apps van derden zoals Spotify, Audible, Pandora en Tidal, met smarthomegadgets zoals muurschakelaars, met bestaande afstandsbedieningen van door Sonos goedgekeurde partners en – in de toekomst – met hun stem. De Beam is in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, Australië en binnenkort Frankrijk al standaard uitgerust met Amazon Alexa. Beam ondersteunt ook andere spraakassistenten zoals Siri. Zodra deze beschikbaar komen op Sonos, zal Sonos nooit verplichten om een specifieke streamingbox of -service te gebruiken. De keus is aan jou!

sonos-beam-review-ervaringen

Sonos Beam ervaring

Nu jullie al een beetje meer weten over deze mooi gestylde speaker, ga ik jullie over onze ervaring met de Beam vertellen. Het is een prachtige slimme soundbar en past eigenlijk in bijna elk interieur. Het is en blijft wel een kwestie van smaak.

De Sonos Beam is in twee kleuren verkrijgbaar, zwart en wit en heeft een matte afwerking. Mijn man en ik hadden hier thuis wel een beetje een discussie over de kleur. Mijn man vind zwart mooi en ik vind wit ook hartstikke prima. Hij is in het wit natuurlijk wel wat opvallender bij een zwarte tv en een donkere kast. Op een witte kast of dressoir zou naar mijn mening een witte soundbar mooier staan. Met het compacte formaat is de veelzijdige Beam ontworpen om op dressoirs of onder tv’s te plaatsen die aan de muur zijn bevestigd. Sonos Beam is slechts 65 centimeter breed en steekt dus niet over de rand van je meubel heen, geeft vrij zicht op je tv en gaat op in de ruimte.

Sonos Beam aansluiten

De Beam heeft drie aansluitingen: stroom, ethernet en HDMI ARC. Gebruik de HDMI-kabel om Beam op de HDMI ARC-uitgang van de tv aan te sluiten. Als je tv geen HDMI ARC ondersteunt, gebruik dan de optische-audio-adapter om Beam aan te sluiten op de optische-audio-uitgang van de tv. Appeltje eitje.

sonos-beam-aansluiten

Bedienen met de app

Als je de Beam voor het eerst in combinatie met de tv gebruikt en aansluit, installeer je gelijk de gratis Sonos app op je telefoon. Hiermee kun je de Beam connecten met de tv, en het instellen wijst zich vanzelf heel makkelijk en duidelijk via de app. Dit hoef je maar eenmalig te doen. Daarna kun je de app gebruiken om de Beam en/of andere speakers van Sonos te bedienen. De app van Sonos heeft vele mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld muziek uitkiezen om je te wekken en hier een tijdstip bij instellen, desnoods ook snoozen. Ook kun je je eigen playlist samenstellen met je favoriete muziek, gewoon naar de radio luisteren, een sportwedstrijd of naar nieuwsberichten.

sonos-beam-review

Onze conclusie over de Sonos Beam

Sonos Beam is de slimme, compacte soundbar voor je tv en biedt een premium geluid voor tv en muziek, en ook maakt het gamen nog mooier dan dat het is. Aangezien wij een erg grote woon/ leefkamer hebben (met veel hoeken en een open keuken, ongeveer 40 vierkante meter), is de Sonos Beam hét net niet wat we er thuis van hadden verwacht. Het is sowieso op zich al een hele verbetering dan het geluid uit de tv en de radio, maar het dekt onze grote kamer niet. Nu kun je natuurlijk altijd uitbreiden met twee Sonos One speakers om een soort Home Cinema set te creëren, maar misschien is een Sonos Playbar of Sonos Playbase een betere optie voor ons. Omdat wij zo’n grote kamer hebben gaan wij binnenkort de Sonos Playbar reviewen en de Sonos Beam gaat weer retour.

Voor kleine en middelgrote leefruimtes perfect!

Wij hebben de Beam ook een dag meegenomen naar onze vrienden om samen een film te kijken. Zij hebben een wat kleinere woonkamer (zeker de helft kleiner dan dat wij hebben) en daar heb je echt genoeg aan de Sonos Beam. Onze vrienden vonden het geluid ook heel fijn. Je beleeft een film zo veel mooier intensiever. Voor kleine en middelgrote woonkamers kan ik de Sonos Beam zeker aanbevelen. Bij grote(re) kamers is het aan te raden om uit te breiden met Sonos One speakers of om voor een Playbar of Playbase te kiezen.

De Sonos Beam heeft een adviesprijs van €449,- en is onder andere hier te koop.

review-sonos-beam

Over Sonos

Sonos is het toonaangevende multi-room smart home sound system. Als uitvinder van multi-room draadloze home-audio in 2002, helpen de innovaties van Sonos de wereld beter te luisteren door mensen toegang te verschaffen tot de content waar ze van houden en ze hen toe te staan deze content te bedienen hoe ze maar willen. Bekend om de ongeëvenaarde muzikale luisterbeleving, het zorgvuldige design voor in het huis, het gebruiksgemak en een breed inzetbaar serviceplatform, maakt Sonos het hele spectrum aan sonische cultuur beschikbaar voor iedereen. Meer informatie vind je op de website van Sonos.

Zijn jullie al bekend met het merk Sonos? En wat vinden jullie van de Sonos Beam?

Geef een reactie