Behind the blog oktober; 2 maand zzp’er, website scan en 3 events bezocht

Nu ik al twee maand een zzp’er ben vond ik het eens tijd voor een eerste blogupdate. Zo heb ik onlangs  een website scan laten uitvoeren voor Volgmama. Ook heb ik vorige maand drie events voor mijn blog bezocht, waaronder een event van Nintendo & Sonos, Costa Daurada en Play-Doh. Hoe het vorige maand achter de schermen van mijn blog ging, vertel ik jullie in deze update.

Al 2 maanden zelfstandig ondernemer; hoe gaat het nu?

Ik blog al meer dan dik drie jaar en eind augustus heb ik mij bij de KvK in laten schrijven als zzp’er. Waar ik eerst ben begonnen met een blog voor de hobby, is het nu mijn werk geworden en daar ben ik best trots op. Dat betekent dat er een paar dingen veranderd zijn en dat ik inkomsten uit mijn blog genereer. Ik verdien onder andere geld met affiliatie linkjes en het schrijven van sponsored story’s. Mijn eerste betaalde opdracht die ik mocht uitvoeren voor mijn blog Volgmama kreeg ik door een pitch (motivatie) in te sturen via een campagne op Linkpizza. Spannend maar tegelijk ook heel tof!

Oktober was voor mij een hele drukke maand zowel privé als met mijn blogwerkzaamheden. Zo hebben we ons erg zorgen gemaakt om ons meisje die van allerlei onderzoeken moest ondergaan. Gelukkig weten we nu wat er aan de hand was en horen we komende week als het goed is of de medicijnen hebben geholpen. Ook hebben onze kinderen 2 weken vakantie gehad en zijn we aantal dagjes weg geweest. Tevens ben ik naar een infoavond voor startende ondernemers geweest. Zat ik daar als enige vrouw tussen 12 mannen. Voelde me best stoer haha! Doe ik toch wel allemaal eventjes.

Fulltime bloggen

Eigenlijk ben ik fulltime met mijn blog bezig en dat deed ik daarvoor ook al. In dat opzicht is er niets veranderd. Sommige mensen denken wel eens van joh dat doet Nathalie wel even een blogje tikken, maar er komt zoveel meer bij kijken dan alleen blogs typen en dit word vaak onderschat.. Overdag als de kinderen op school zitten probeer ik blogs te typen én oudere blogartikelen te optimaliseren zodat ze beter worden gevonden in zoekmachines. Ook maak ik overdag vaak foto’s van producten (voor reviews) voordat het donker wordt. Als de kinderen thuiskomen uit school krijgen zij natuurlijk de volle aandacht. Dan vraag ik bijvoorbeeld hoe het op school ging, eten we samen een broodje en help ik bij hun huiswerk als ze vragen hebben. ’s Avonds probeer ik vaak mijn mail en social media bij te houden en ga ik brainstormen over nieuwe blogonderwerpen.

Website Scan voor mijn blog

Ik heb al eens eerder via via met een SEO specialist samen aan tafel gezeten om mijn website na te laten kijken. Als ik iets kan verbeteren dan doe ik dat graag. Volgens deze persoon zag mijn SEO er goed uit alleen zou ik wel wat meer interne linkjes (linkjes naar andere artikelen op mijn eigen blog) mogen plaatsen. En de mobiele snelheid kon beter. Via 2lemon heb ik ook een onafhankelijke check laten uitvoeren en hier zaten toch nog een paar ‘kleine’ tips tussen waar ik wel wat mee kan. Niet qua SEO maar meer de gebruiksvriendelijkheid. Wederom moet ik nog steeds aan de pagina snelheid voor de mobiele versie van Volgmama werken. Hier ga ik dan ook binnenkort mee aan de slag omdat wat op te krikken. Ook heb ik onderin en bovenin de balken de kleur veranderd zodat paginanummers en de teksten beter leesbaar zijn. Kijk met die tips kunnen we wat!

Blogevents in oktober

Bijna wekelijks ontvang ik als blogger toffe uitnodigingen voor events, workshops, presentaties, feestjes. De meeste zijn allemaal in het westen van Nederland en op doordeweekse dagen. Daarom is het voor mij altijd even plannen en kijken of ik oppas voor mijn kinderen kan regelen. Helaas komt het dus wel eens voor dat ik bij bepaalde eventen niet aanwezig kan zijn maar als ik wel kan dan geniet ik daar altijd zo van! Ook al is het een eindje reizen en ben ik er een hele dag voor kwijt. Het netwerken, nieuwe dingen ontdekken, ervaringen opdoen. Het is mij zoveel waard.

Nintendo & Sonos familiefeestje event in Amsterdam

Op 10 oktober ging ik met mijn drie kinderen naar Amsterdam voor het Nintendo & Sonos familiefeestje. Dit was een exclusieve uitnodiging en vond plaats in het Sonos Home. Mario himself was erbij en we konden kennis maken met de Nintendo Switch en Sonos. Het was eigenlijk een soort releaseparty van de spellen ‘Super Mario Party’ voor de Nintendo Switch en het onlangs verschenen Nintendo Labo 03: voertuigenpakket. Mijn jongens wilden graag hun Mario shirtjes aan en waren erg benieuwd naar de Switch. Eenmaal daar werden we ontvangen met heerlijke taart, hapjes en drankjes. Terwijl ik met anderen aan de praat was en naar een aparte kamer ging om het geluid van de Sonos Beam te horen hebben de kinderen zich de hele tijd vermaakt met de Nintendo Switch. Wat een feestje! Mijn jongens kreeg ik bijna niet meer mee naar huis, zo mooi vonden ze het en ze waren nog lang niet uitgespeeld. De kinderen kregen een leuke goodiebag mee naar huis. Ze hebben het nog steeds over dit feestje en gelukkig hebben we leuke foto’s om te bewaren. Lucky us; we mogen de Nintendo Switch én de Sonos Beam ook thuis testen voor een review. Joehoe! In de Insta Stories liet ik al weten wat onze eerste indruk van de Sonos Beam was. Echt WOW! Wat een verschil als je muziek luistert of films kijkt met of zonder de Sonos Beam. Je hoort het meteen! De Sonos Beam was makkelijk te installeren en we gaan hem een maandje testen om jullie hier alles over te vertellen.

Costa Daurada Event in Eindhoven

costa-daurada-event-blog

Een dag later op 11 november ging ik alleen met de trein naar Eindhoven. Eindhoven de gekste! Ik was even in de stress omdat ik maar rondjes bleef lopen vanaf het station in Eindhoven omdat ik het hotel niet zo snel kon vinden (zelfs niet met Google Maps). Ik belde naar mijn man en heeft hij me de weg even wat duidelijker uitgelegd en zo kwam ik toch nog op tijd! Ik moest bijna drie uur in de trein zitten maar dit was het ook zeker waard. We werden ontvangen met een lekker Spaans wijntje en kregen een presentatie over de Costa Daurada in Spanje. Costa Daurada betekent letterlijk ‘goudkust’. De kust heeft een goudgeel zandstrand van meer dan 81 kilometer lang. Daarnaast komen onder de Catalaanse zon cultuur, Romeinse geschiedenis en een keuken van wereldklasse samen. Een unieke beleving. Vooral de Castellars (mensen die op elkaar klimmen om zo een hoge toren te bouwen) lieten bij mij veel indruk achter. Na de presentie genoten we van een ‘walking dinner’ op de rooftop van het hotel. Ik heb nog even nagepraat met verschillende mensen onder het genot van een lekker wijntje en heerlijk eten. En een mooi uitzicht over Eindhoven. De Costa Daurada heeft mooie historische steden zoals Tarragona en ook veel kunst. Ook het binnenland heeft zoveel moois te bieden wat we volgend jaar graag willen zien. Voor gezinnen is er zowel aan de kust als in het binnenland veel te doen en te zien.

Play-Doh event bij Ballorig Enschede

26 oktober ging ik met mijn jongste twee kinderen naar het Play-Doh event in Ballorig te Enschede. Anders dan de andere twee events hierboven is dat dit event voor alle gasten van Ballorig toegankelijk was. Mijn kinderen waren al eens eerder met opa en oma in Ballorig Enschede geweest en ze vinden het helemaal het einde daar. Mij was het persoonlijk iets te druk (waarschijnlijk door de herfstvakantie en het event) maar het zag er allemaal mooi uit! Er was een grote Play-Doh fantasiebar waar kinderen eindeloos konden kleien met de fijne Play-Doh klei. Zelf vind ik dit erg fijne klei, het ruikt lekker en is goed kneedbaar. Tijdens het spelen werd er een foto gemaakt en die kreeg je gelijk mee in polaroid formaat. De klei kunstwerkjes konden de kinderen op de ‘Walk of fame’ zetten en mee naar huis nemen als ze weggingen. Dit zijn wij vergeten mee te nemen. Oeps! De kinderen waren zo druk met spelen dat we daar niet meer aan hebben gedacht. Wel kregen ze allebei twee kleine potjes mee naar huis. Daar drukken ze vormpjes uit met de koekvormpjes van de AH actie. 🙂

Mijn blogdoelen voor november

Samen met de gastbloggers hoop ik jullie deze maand weer met veel leuke blogs te verblijden. Ook komen er deze maand zeker 1 of 2 leuke winacties. Verder hoop ik deze maand weer 20.000 lezers op Volgmama te verwelkomen en zou ik het leuk vinden om 2000 volgers op Facebook te hebben. Dat zijn er dus nog 115. Nodig gerust je vrienden uit, dat vinden we altijd gezellig. Verder ga ik er deze maand voor zorgen dat de snelheid voor het laden op de mobiele telefoons wat beter kan.

Vonden jullie het leuk om zo’n ‘behind the blog’ artikel te lezen?

5 thoughts on “Behind the blog oktober; 2 maand zzp’er, website scan en 3 events bezocht

  1. Wat leuk zeg! Ik heb pas mijn blog ook ‘officieel’ ingeschreven, al was ik al zzp-er met een ander bedrijf dus was dit een redelijk kleine stap. Maar idd wordt bloggen vaak wel onderschat en gezien als ‘een stukje schrijven’.

Geef een reactie