sonos-playbar-review

Sonos Playbar review; de ultieme bioscoopervaring in je eigen huis

Sonos heeft ons weten te verrassen met de Playbar, die we een maand lang thuis mochten testen. Deze mooie strakke vormgegeven soundbar is een stuk breder en anders qua vorm dan de Sonos Beam die we eerder hebben mogen reviewen… maar wat een ultieme geluidsbeleving is dit! Genieten to the max!

Vorig jaar maakten we kennis met de Sonos Beam. Een fijne én slimme soundbar voor kleine tot middelgrote leefruimtes. Voor ons bleek het mede vanwege de grote woon/leefruimte (40m2) nét niet te zijn wat we in een soundbar zochten. Bij vrienden van ons met een wat kleinere ruimte ( ongeveer 20m2) pakte de Sonos Beam awesome uit.

Lees hier onze Sonos Beam review.

Sonos Playbar

De eerste indruk is goed. De Sonos Playbar is een mooie soundbar om te zien en past goed in ons interieur. Zwart vind ik eigenlijk toch mooier staan dan een witte soundbar. Iets meer eenheid in ons interieur en dat oogt rustiger.

Enkele feiten op een rij:

  • Afmetingen Playbar: 90 cm (b) x 8,5 cm (h) 14 cm (d).
  • Bevestiging: aan de muur of op een meubel.
  • Met negen op maat gemaakte drivers produceert Playbar een intens geluid voor film, tv, gaming en muziek.
  • Helder geluid. Extra optie: spraakversterking.
  • Mogelijkheid om uit te breiden tot een multiroom systeem.
  • Luister naar muziek met een van de 60 streamingdiensten zoals Apple Music, Spotify, Deezer en Soundcloud.
sonos-playbar-review-ervaringen

De Playbar aansluiten

Het aansluiten gaat echt heel makkelijk. Er zitten twee kabeltjes bij (geen HDMI). Een optische kabel naar de tv en eentje naar het stopcontact. Via de gratis Sonos app die je kunt downloaden op je telefoon, kun je de nieuwe speaker toevoegen en de rest wijst zich vanzelf.

sonos-beam-review

Onze ervaring met de Playbar

Ook al was de Sonos Beam die we eerder reviewden niet helemaal wat we zochten… het was al stukken beter dan het geluid uit de tv. Dat verschil merkten we meteen toen de Beam erachter weg was. Na het ontvangen van de Sonos Playbar wilden we deze dan ook meteen aansluiten. Het was even afstemmen want deze soundbar heeft overduidelijk véél meer bas (voor ons genoeg). Maar echt… als dat eenmaal is gedaan is het een genot om muziek te luisteren en om films te kijken. Precies wat we ons hadden voorgesteld.

Als we thuis actiefilms kijken is het bijna net alsof je in de bioscoop zit. Het geluid wordt goed versterkt. Heel mooi! Ook hoor ik bij tv programma’s en films meer geluiden dan anders. Ook met het gamen op de Nintendo Switch of de PS4 is het geluid heerlijk.

Er hangt een prijskaartje aan met een adviesverkoopprijs van 799 euro. Je kunt de Sonos Playbar onder andere bestellen via de Sonos webshop, Coolblue en Bol.com

Als het aan mij ligt dan houden we deze soundbar. Toch ben ik ook erg nieuwsgierig geworden naar de Playbase. Want wat heeft Sonos nog meer in huis? De Playbase heeft dezelfde prijsklasse als de Playbar en gaan we binnenkort testen. Ik hoop daarna een keuze te kunnen maken welke we gaan aanschaffen. 🙂

Over Sonos

Sonos is het toonaangevende multi-room smart home sound system. Als uitvinder van multi-room draadloze home-audio in 2002, helpen de innovaties van Sonos de wereld beter te luisteren door mensen toegang te verschaffen tot de content waar ze van houden en ze hen toe te staan deze content te bedienen hoe ze maar willen. Bekend om de ongeëvenaarde muzikale luisterbeleving, het zorgvuldige design voor in het huis, het gebruiksgemak en een breed inzetbaar serviceplatform, maakt Sonos het hele spectrum aan sonische cultuur beschikbaar voor iedereen. Meer informatie vind je op de website van Sonos.


One thought on “Sonos Playbar review; de ultieme bioscoopervaring in je eigen huis

Geef een reactie