Bank Attack Megableu Review

Verkiezing: Speelgoed van het jaar 2020

De leukste verkiezing van het jaar komt er weer aan! De Verkiezing Speelgoed van het Jaar is al meer dan 45 jaar een begrip. Tof hè? Een vakjury bestaande uit een pedagoog, journalist, een influencer en experts uit de speelgoedbranche speelden twee dagen lang met het meest uiteenlopende speelgoed en spellen. Na twee heerlijke dagen zich weer kind te hebben gevoeld, nomineerden zij uit de inzendingen in zeven leeftijdscategorieën het beste speelgoed en de leukste spellen.

Speelgoed van het Jaar 2020

Van 9 september tot en met 1 november 2020 kan iedereen een stem uit brengen en daarmee ook kans maken op een genomineerd artikel. De winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing worden op 4 november bekendgemaakt.

Elk jaar wordt de verkiezing georganiseerd om speelgoed op een positieve manier onder de aandacht te brengen en ouders te helpen bij het uitzoeken van speelgoed voor hun kind(eren) en henzelf maar ook voor familie en vrienden. Harry Broers, voorzitter van de vakjury: “De genomineerde artikelen geven een gevarieerd en goed beeld van het actuele aanbod van de speelgoedbranche“.

Het genomineerde speelgoed is door ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers voorzien van een toelichting die inzicht biedt in de pedagogische kenmerken van het speelgoed en de spellen. Het juryrapport met de uitleg van de ontwikkelingspsycholoog is te vinden op www.speelgoedvanhetjaar.nl. De winnaars in de categorieën worden uiteindelijk bepaald door de consument.

Speelgoed van het jaar 2020
Speelgoed van het jaar 2020

Nominaties Speelgoed van het Jaar 2020: 0 t/m 3 jaar

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

De veelzijdige sets van Playmobil 1.2.3 bieden plezier en een leerzame ervaring voor kleine ontdekkingsreizigers. Met het 1.2.3 meeneem kinderdagverblijf kunnen kindjes alle ervaringen van het echte kinderdagverblijf/de peuterspeelzaal naspelen. Speel met je vriendjes en vriendinnetjes, ga heerlijk schommelen, ga van de glijbaan of draai een rondje in de carrousel en nog veel meer. En het beste: De volledige inhoud past in het koffertje – ideaal voor op reis. Meer info.

SmartMax My First Sounds & Senses

Schudden, rammelen en bouwen. Vier nieuwe staven zijn ontwikkeld met elk een andere structuur om het gevoel van aanraking te stimuleren. Schud de staven en de ballen en maak muziek! De aantrekking tussen de onderdelen door het magnetisme prikkelt de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Deze set hoort absoluut thuis in de leefwereld van jonge kindjes waar ontdekking centraal staat. Meer info.

Nominaties Speelgoed van het Jaar 2020: 4 en 5 jaar

Ik leer Symmetrie – Jumbo games

Met ‘Ik Leer Symmetrie’ leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie. Door de vormpjes op de juiste manier te leggen en het magische effect van de spiegel te ontdekken, leren ze figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren. Meer info.

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

Deze grote cruiser van Chase heeft ruimte voor zes pups (niet bijgeleverd) en is met vijf verschillende voertuigen klaar voor elke reddingsoperatie! Word de held van de dag in de cruiser, op de twee motoren, in de boot en in de helikopter! Druk op de knop om de helikopter tevoorschijn te toveren. De cruiser wordt geopend, waardoor de helikopter op het platform verschijnt. Pak de helikopter, draai de propellers met de hand en vlieg naar de noodsituatie! Meer info.

Louis Liaan – Spel Megableu

Alle spelers gooien om de beurt met de dobbelsteen om te kijken welk stuk fruit of oerwoudvriendje ze aan Louis, de orang-oetan, moeten hangen. Dit moet heel voorzichtig, anders schrikt Louis en vliegt alles in het rond. De laatste speler die iets aan Louis hing zonder hem te laten schrikken, wint het spel. Meer info.

Jaak en de Bonenstaak – Smartgames

Bouw de afbeelding na van de bonenstaak en help Jaak om naar het kasteel in de wolken te klimmen. Jaak en de Bonenstaak is een sprookjesachtig spel met 60 opdrachten. De puzzelstukken kantelen totdat ze op hun plaats vallen. De spelers moeten dus goed nadenken vóór ze de puzzelstukken op de ladders zetten. Meer info.

Nominaties Speelgoed van het Jaar 2020: 6 en 7 jaar

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe

Mama Josie de Kangoeroe is interactief huisdierenspeelgoed en net zo lief als haar schattige kleine baby’s! De ene baby is een jongen, de andere een meisje en de derde is een verrassing! Pak ze alle drie uit voor de grote genderonthulling. Dan kan deze liefhebbende moeder voor haar kleintjes zorgen en ook met jou spelen, reageren op aanraking met meer dan 70 geluids- en bewegingsreacties, waaronder liefdevolle geluiden (kleine kusjes!), voedergeluiden (soms ook een hik of een boertje). Mama Josie weet zich te ontspannen en plezier te hebben – ze kan een dansje doen en tegelijkertijd muziek spelen. Meer info.

LEGO Avonturen met Mario starter set

Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario Starter Set (71360) kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. De set bevat een Lego Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr. Meer info.

Bank Attack – Megableu spel

Back Attack hebben wij al eens mogen reviewen. Echt een leuk spel maar het geluid is niet te dimmen. Mijn kinderen spelen er nog steeds mee. Het snelle actiespel Bank Attack van Megableu heeft in België de Speelgoed van het jaar 2019 prijs gewonnen in de categorie “gezelschapsspellen voor het hele gezin”. Een spel waarbij je samen een kluis gaat beroven klinkt niet heel pedagogisch verantwoord maar het is wel leuk en vooral erg spannend! Meer info.

Froggit – Smartgames

Leid je kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar hun start-oever! Het spel kan worden gespeeld op twee verschillende niveaus nl. junior of expert, afhankelijk van de ervaring of leeftijd van de spelers. Meer info.

Nominaties Speelgoed van het Jaar 2020: 8 en 9 jaar

Color Addict van Cartamundi

Een kleurrijk en meeslepend spel, perfect voor spelletjesavonden met het hele gezin, middagpauzes met collega’s of op school en feestjes! Dit is een blauwe kaart. En deze? Rood of groen? Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen. Op sommige kaarten staat een kleur geschreven maar met inkt in een andere keur. Dus bv het woord rood in groen geschreven. Bevat 110 kleurrijke kaarten. Het spel is heel verslavend! Meer info.

LEGO DOTS BFF armbandenset

Maak je eigen coole vriendschapsarmbandjes en geef ze aan je beste vrienden! Open de BFF armbandenset, leg de armbanden plat neer en klik de kleurrijke DOTS erop. Kijk op de verpakking en de meegeleverde inspiratiefolder of maak je eigen ontwerp of maak je eigen design. Meer info.

Lama – 999 Games

Lama van 999 Games is een vlot kaartspel waarbij het doel is alle kaarten (minpunten) af te leggen. Lukt dat als eerste, dan mag je strafpunten teruggeven. De regels zijn simpel en toch biedt het de mogelijkheid om verschillende strategieën toe te passen waardoor je dit blijft spelen. Meer info.

Nominaties Speelgoed van het Jaar 2020: 10 en 11 Jaar

Overbooked – Jumbo Games

Welkom op de drukste luchthaven van ons land. Jij werkt bij de servicedesk en zorgt ervoor dat iedere passagier een stoel krijgt. Dat is nog een heel gepuzzel, want sommige passagiers willen bij het raam zitten en anderen reizen liever in een groep. Bovendien is het vliegtuig overboekt: er zijn meer passagiers dan stoelen… Meer info.

De Zoektocht naar El Dorado – 999 Games

Een spannende race van expeditieleiders door het oerwoud om als eerste de mysterieuze schat El Dorado te bereiken. Dit spel maakt op een toegankelijke manier gebruik van het ‘deck building mechanisme’ waarbij spelers een ideale mix van kaarten moeten zien samen te stellen. Meer info.

Cube Duel – Smartgames

Een spel voor twee spelers die ieder of de  rode of de gele stenen kiezen. Tijdens het spel creëren de spelers een kubus door om de beurt een steen in het spelbord te plaatsen en proberen om zo veel mogelijk vierkanten in hun kleur aan de 3 bovenzijden van de kubus te krijgen. De speler die op het einde van het spel de meeste vierkanten in zijn kleur aan de 3 bovenzijden van de kubus heeft, wint het spel. Meer info.

Nominaties Speelgoed van het Jaar 2020: 12 t/m 17 Jaar

Herrlof – Jolly Dutch

Tijdens de Vikingperiode vocht je voor de titel van koning. Vier Vikingen vechten nu voor Herrlof: de winst en lof verdiend in oorlog. Tijdens de Vikingperiode vocht men om de titel van koning te bemachtigen. ‘Vikingen’ vechten nu voor Herrlof. Wie wordt de volgende Viking koning? Herrlof is een slagenspel voor twee spelers waarbij je speelt tot een van de spelers minstens 50 punten heeft. Meer info.

Stay Cool – 999 Games

Een partyspel waarin spelers vrij simpele vragen moeten beantwoorden. De uitdaging zit hem er in dat er door twee personen tegelijkertijd vragen worden gesteld. De ene vraag moet mondeling beantwoord worden terwijl de andere vraag gespeld moet worden met gekleurde letter dobbelstenen. Multitasken was nog nooit zo leuk. Meer info.

Nominaties Speelgoed van het Jaar 2020: 18 jaar +

De Crew – 999 Games

Een coöperatief en uitdagend kaartspel dat lijkt op een moderne variant van klaverjassen maar dan met een twist. Zonder te mogen praten, moeten de spelers samen 50 ‘missies’ uitspelen. Hierbij is er slechts zeer beperkte communicatie mogelijk. De missies zijn elke keer weer anders en worden steeds moeilijker. Meer info.

Black Stories Uni Editie – Tucker’s Fun Factory

Black stories zijn gitzwarte raadsels die je samen oplost. Eén speler is de Raadselmeester, die het raadsel voorleest en de oplossing kent. De andere spelers stellen vragen die alleen met ja of nee beantwoord kunnen worden. In de Uni editie lijkt de campus een veilige plek, maar professoren en studenten verdwijnen op geheimzinnige wijze. Denk buiten normale kaders, wees creatief en los de lugubere mysteries rond de universiteit op. Meer info.

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2020

De winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 worden per categorie bekend gemaakt op 4 november 2020. Wij zijn zelf ook heel benieuwd naar de uitslag, en delen hier op dit blog uiteraard de winnaars zodra ze bekend zijn.

Welke spellen of speelgoed items zijn jullie favorieten? En over welk speelgoed zou je meer willen weten?

Geef een reactie