spijkerjasje-pimpen-versieren

DIY: 5 leuke manieren om het spijkerjasje van je kind op te pimpen

Spijkerjasjes voor kinderen saai? Dan heb ik voor jullie 5 manieren en tips om het jeansjack van je zoon of dochter te pimpen. Mijn kids dragen in de zomer vaak een spijkerjasje maar het kan in de herfst of lente ook prima. Een spijkerjasje matcht bijna bij elk outfit. Samen met mijn dochter kocht ik iets leuks om haar spijkerjas te versieren.

Spijkerjasje pimpen voor je kind

Op Koningsdag kocht ik op de vrijmarkt een jeansjasje voor mijn dochter voor maar €1,50. Daar kan ik niets mis mee doen dacht ik zo. Het zag er nog heel gaaf en als nieuw uit. Maar nu komt het.. ze vond de jas niet mooi. Nu had ze nog een ander zomerjasje en bleef het spijkerjasje aan de kapstok hangen. Zonde.. en daarom ging ik op zoek naar leuke ideeën om het jasje een tweede kans te geven. Recyclen is hip!

Tip 1: Versieren met textielstiften of textielverf

Als je goed kunt tekenen of schilderen is het leuk om het spijkerjasje te versieren met een mooie tekening. Omdat de meeste spijkerjasjes donker van kleur zijn geeft textielverf een mooier resultaat dan textielstiften. Er zijn zelfs neon textielverf kleuren. Geen vaste hand? Dan kun je ook verfspetters op het jeansjasje maken. Hoe gaaf?

Tip 2: Strijkemblemen op een spijkerjas

Het klinkt mega ouderwets maar je kunt ze nog steeds vinden, strijkemblemen. In verschillende maten, groten en soorten. Je strijkt de strijksjablonen er heel makkelijk op met een strijkijzer. Het plaatje komt het mooist uit op de achterkant van het jasje vanwege het grote oppervlak. Een grote hoofdletter van de voornaam van je kindje is ook wel erg stoer! Dit kan je zelf ook doen met transferpapier.

spijkerjasje-pimpen-kinderen

Tip 3: Pins, badges..

Budgettip om een spijkerjas te versieren! Zelf kozen wij voor een variant die tijdelijk is. Bij de Action vond ik voor nog geen 2 euro (de precieze prijs weet ik niet meer) een velletje met geborduurde pins die je op het jasje kunt spelden. Het voordeel hiervan is dat je ze er zo weer af kunt halen of verwisselen voor iets anders. Laat je kind alleen niet zonder toezicht met het jasje aan, want de pins zijn natuurlijk scherp als ze ze loshalen. Het resultaat vinden we erg gaaf geworden!

jeansjasje-meidenjasje-spijkerjasje-pimpen-versieren

Tip 4: Bling bling spijkerjasje met strass steentjes

Wat mijn meisje vast ook heel leuk had gevonden was als we haar jasje met strass steentjes hadden versierd. Het echte bling bling werk dus. Girls loves diamonds. Dit kun je doen met hotfix. Op internet kun je hiervoor een basispakketje (ongeveer 20 euro) kopen waarmee je met een apparaat/tang de hotfix steentjes op het jasje (en andere kledingstukken) kunt bevestigen.

Tip 5: Borduren met een borduurmachine of met de losse hand

Als je geluk hebt zit er een borduurfunctie op je naaimachine maar je kunt ook met een borduurmachine (misschien een kennis die er een heeft) of met de losse hand en wat naald en draad iets moois van maken. Een letter, een bloem.. laat je fantasie de vrije loop.

Heb jij er wel eens aan gedacht om een spijkerjasje op te pimpen?

spijkerjasje-pimpen-versieren-opleuken

Geef een reactie