tandenpoetsen-baby-tips-trucs

Tandenpoetsen bij een baby; de beste tips en trucs om je kindje er aan te laten wennen

Tandenpoetsen bij een baby doen we natuurlijk wanneer het eerste tandje tevoorschijn komt. Er is weer een nieuwe fase aangebroken. Wat gaat dat opgroeien toch snel.. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ons zoontje geboren werd. En nu, nu is meneer al 9 maanden en ontdekt de wereld op zijn handen en voeten. Maar ook zijn eerste tandje is dan eindelijk te zien. Dat betekend dat ook wij moesten beginnen met tandenpoetsen.

Maar voordat het tandje helemaal door was gekomen hadden we al even geoefend met de tandenborstel.
Het is tenslotte iets nieuws dus dachten we laten we maar even gaan proefpoetsen, want straks vindt hij het helemaal niks en wat doe je dan? Op een avond toch maar de tandpasta en tandenborstel uit de verpakking gehaald en de mini tand gepoetst van ons zoontje, het was wel even wennen maar hij wou de tandenborstel al snel zelf vasthouden.

tandenpoetsen-baby-tips

Tandenpoetsen baby; tips en trucs

Er zijn dus ook baby’s en peuter die niets willen weten van het tandenpoetsen. Goede mondverzorging is belangrijk dus hoe pak je dat aan als je baby de kaken stijf op elkaar houdt en zijn of haar hoofd steeds wegdraait? Een strijdt is natuurlijk niet de bedoeling. Het is dan de kunst om het tanden poetsen zo leuk mogelijk te maken. Misschien hebben jullie iets aan de volgende tips en trucs.

tandenpoetsen -baby-tips

  • Zoek samen een leuke tandenborstel uit die beschikt is voor baby’s vanaf 0 maanden of van de leeftijd van je kindje.
  • Er bestaan ook siliconen vingertandenborstels om spelenderwijs doorkomende tandjes bij baby’s te masseren en te poetsen.
  • Laat je baby de tandenborstel eerst zelf ontdekken voordat jij te werk gaat.
  • Een prentenboek over tandenpoetsen kan het ook leuker maken.
  • Vertel een verhaaltje tijdens het tandenpoetsen of zing een liedje. Op Youtube zijn diverse tandenpoetsliedjes te vinden voor de inspiratie, zoals het liedje hieronder. Je kunt het ook samen kijken.
  • Leg je kindje wat je aan het doen bent. Dat je hier een stukje banaan wegpoetst en daar een stukje boterham en dat het mondje dan weer mooi schoon is.
  • Samen tandenpoetsen is ook een idee. Laat je kindje jouw tanden poetsen en poets jij tegelijkertijd of daarna de tanden van je kindje.
  • Heeft je baby echt last van doorkomende tanden? Dan kun je gebruik maken van een koelbijtring of een tandgel die de pijn verlicht. Lees hier ook onze ervaring met de Multilind tandgel.

Met hoeveel maanden kwam het eerste tandje van jouw kindje door? Begon jij toen ook meteen met poetsen?

Geef een reactie