thema-fotoboek-maken

Thema fotoboek maken met vakantiefoto’s

Heb jij ook bergen foto’s gemaakt tijdens je vakantie? Dan is het tijd om een fotoboek te maken met je mooiste vakantiefoto’s! Meestal is dit een tijdrovende klus, maar bij myposter is het mij gelukt, om binnen een half uur een thema fotoboek te maken van onze vakantie in Italië. Het resultaat mag er wezen!

Thema fotoboek

Dat je speciale thema fotoboeken kunt maken voor je vakantiefoto’s, wist ik nog niet zo heel lang. Thema albums voor een bruiloft, geboorte of verjaardag kent iedereen wel, maar voor je vakantiefoto’s zijn de albums van myposter best uniek! Van myposter kreeg ik de gelegenheid om een fotoboek met thema te reviewen.

Ik deelde al eens eerder een blog over creatieve en leuke ideeën met vakantiefoto’s. Toch blijft het altijd nog het leukst om je mooiste vakantiefoto’s in een boek te bundelen. Zo kun je samen met familie en vrienden nog eens nagenieten van al die leuke herinneringen die je hebt gemaakt. 🙂

Een greep uit de thema’s voor een vakantie album

Myposter heeft op dit moment 9 variërende thema’s voor een vakantie fotoboek. En dat zijn deze;

  • Wanderlust
  • Avontuur
  • Roadtrip
  • Kleurrijk
  • Jungle
  • De wereld rond
  • New York
  • Parijs
  • Bella Italia

De thema fotoboeken van myposter zijn in principe al kant en klare ontwerpen, die je alleen nog maar hoeft te vullen met je eigen foto’s. Je hebt uiteraard ook de mogelijkheid om extra foto’s, pagina’s, tekst of plaatjes toe te voegen en om ze aan te passen.

Review vakantie fotoboek van myposter

Omdat wij naar het Gardameer op vakantie zijn geweest, leek mij Bella Italia het geschiktste thema voor een fotoboek! Het Gardameer ligt immers in Italië… Ook als je elders in Italië op vakantie bent geweest is het boek erg leuk om te maken.

Het maken van het fotoboek ging heel eenvoudig. Je klikt aan welk boek je wilt maken, je upload de vakantiefoto’s die je wilt gebruiken en sleept ze met je muis naar de vakken. Heel makkelijk!

De achtergrond op de pagina’s in het boek en op de kaft zijn wit en hebben groen-wit-rood accenten van de Italiaanse vlag. Ook staan er een paar typische Italiaanse graphics en teksten in. Deze kun je eventueel ook verwijderen. Dit heb ik op slechts een pagina gedaan. Als een foto van slechte kwaliteit is krijg je hier een melding van, ook heel fijn!

Eigenlijk heb je er dus niet veel werk mee als je tevreden bent met de pagina indeling en het ontwerp. Dan lukt het best in een half uur tijd om een thema fotoboek met 24 pagina’s te ontwerpen. Mocht je meer tijd hebben en het leuk vinden, dan kun je gebruik maken van de extra opties zoals clip arts, teksten toevoegen en meer. Ook kun je tegen meerprijs extra pagina’s toevoegen.

Mijn fotoboek

De productie duurt ongeveer 4 dagen en binnen een week ontvingen wij ons unieke foto album. Wij kunnen haast niet wachten om het album snel aan de opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes te showen. Ik ben tevreden met de kwaliteit. Het album heeft een hardcover en voelt stevig aan. Je moet de bladzijden alleen even stuk voor stuk omvouwen en gladstrijken zodat ze niet meteen weer terugvallen.

Heb jij al eens een thema fotoboek gemaakt? En ken jij myposter al?

Geef een reactie