vakantiefotos-wat-doen

5 x leuke tips wat je met vakantiefoto’s kunt doen

Reisfoto’s maken we genoeg. Maar wat kun je doen met al die leuke vakantiefoto’s? Zonde om ze zo op je telefoon, laptop of harde schijf te laten staan. Ik heb onlangs één van onze vakantiekliekjes op hout laten drukken en het is prachtig hoor.. maar ik heb nog meer leuke, creatieve en originele ideeën voor jullie gevonden en verzameld. 🙂

In de zomervakantie zijn wij twee weken op reis naar Kroatië geweest. Het was geweldig en ik heb wel bijna 900 foto’s gemaakt. Veel hè? Ik ben nog van plan om één of meerdere fotoboeken te maken zodat we een mooi naslagwerk hebben, om later nog eens onze vakantieplaatjes door te bladeren. Een van de leukste vakantiefoto’s heb ik laten afdrukken als foto op hout bij HerinneringenOpLinnen.nl

Dinopark-funtana-istrië
Een van onze leuke vakantiefoto’s afgelopen zomervakantie

Creatief met vakantiefoto’s – 5 leuke ideeën

Vroeger kwam ik niet verder dan vakantie foto’s maken en af laten drukken. Ik deed ze dan in fotoalbums met insteekhoezen die ik bij de Action kocht. Tegenwoordig maak ik de meeste fotoboeken digitaal. Een nadeel hiervan is dat er wel veel tijd in gaat zitten dus het is niet iets wat je zomaar even snel doet. Je mooiste vakantiefoto’s mogen natuurlijk vaak genoeg gezien worden. Hieronder deel ik mijn top 5 met leuke ideeën om je vakantiefoto’s te showen.

Vakantiefoto’s of Instax foto’s ophangen aan een slinger

Maak een vakantieslinger. Het is een erg leuke, goedkope én makkelijke manier om je reisfoto’s af te drukken en aan een stuk touw of lint vast te maken met kleine knijpertjes (een kind kan de was doen). Dit staat erg vrolijk in je woonkamer, keuken, slaapkamer of in de hal.

vakantiefotos-ideeen-tips
Fotocredits: fotoslinger vakantie van Mkos83 – Shutterstock

Fotocollage van je reisfoto’s

Voor ons huwelijk kregen wij ’s avonds van goede vrienden een baklijst gevuld met foto’s die zij overdag van ons trouwfeest hebben gemaakt. Deze foto’s hebben ze tussendoor snel laten afdrukken bij een winkel en in een lijst gedaan. Dit was echt zo’n leuke verrassing. Dit kun je natuurlijk ook zelf doen met je vakantiefoto’s door een wissellijst te kopen en de leukste foto’s hierop te plakken. Als je het iets makkelijker wilt kun je online ook een fotocollage met je vakantiefoto’s ontwerpen en op canvas laten drukken bij HerinneringenOpLinnen.

De mooiste vakantie foto afdrukken op hout

Een foto op hout ziet er ook gaaf uit. Ik liet een foto afdrukken op hout die we bij het Traktor Story museum in Istrië hebben genomen. Het is gewoon zo’n vrolijke blije foto van de kinderen waar we een leuke herinnering aan hebben. Eentje die gezien mag worden!

Review foto op hout van HerinneringenOpLinnen

De foto op steigerhout is gemaakt van duurzaam gewhitewasht vurenhout en er zit een gratis ophangsysteem bij. Het houten kunstwerk zat goed verpakt en werd snel geleverd. Na het uitpakken zocht ik het ophangsysteem maar dat zat al vast gemonteerd aan de achterkant. Ideaal en je kunt er dus niets aan verprutsen. Nu hoeft er alleen nog maar een goede betonschroef in de muur zodat we hem kunnen ophangen.

vakantiefotos-bewaren-tips
Hangen we de foto op hout buiten onder het afdakje of toch ergens binnen?

Ik heb gekozen voor een afdruk op horizontale planken (verticaal is ook mogelijk). De foto kon ik zelf uitlijnen, dat is wel fijn want anders hadden de tussenruimtes over de gezichten van mijn kinderen gelopen, en dat is natuurlijk niet wat we willen. Ook kon ik kiezen uit verschillende filters zoals zwart wit, sepia, lofi, earlybird en meer. Hier betaal je niets extra voor. Gewoon een extra gratis service!

De foto op hout kun je binnen of buiten (onder een afdak) ophangen. Ik wilde hem graag buiten maar mijn man vond toch dat ik binnen een plekje moest zoeken. Gelukkig hebben we een groot huis en muren genoeg om ook binnenshuis een mooi stuk te vinden waar de foto goed tot zijn recht komt. De houtnerven zie je nog door de fotoafdruk en dat geeft een stoere en robuuste uitstraling. Ik vind hem erg gaaf geworden en ben blij met het resultaat.

Memory spel met reisfoto’s

Als je kinderen hebt is het erg leuk om een memory spel met je reisfoto’s te maken. Verklein de foto’s eerst en maak een PDF bestandje waar je op elk vel 4 dubbele foto’s plaatst. Met 24 dubbele foto’s (6 vellen) heb je al een mooi aantal memory kaarten. Deze kun je afdrukken op stevig papier en op een stuk vel gekleurd papier plakken. Even lamineren en uitknippen, dan is je memory spel klaar. Bewaar de memory kaarten in een broodtrommel of een leuk bewaarblik. Versier deze eventueel samen met je kinderen.

vakantiefotos-memory

Foto’s op een wereldkaart pinnen

Wat mij ook op een idee bracht waren de wereldkaarten die ik tijdens het bestellen van de foto op hout bij HerinneringenOpLinnen tegenkwam. Als je daarvan een groot exemplaar besteld krijg je er prikkertjes bij. Mijn idee hierbij is om kleine vakantiefoto’s op de wereldkaart te pinnen. Je kunt de pinnen ook willekeurig prikken en een soort web spannen met touw en hier de kleine foto’s met knijpertjes aanhangen. Ook cool toch?

Win een foto op hout van HerinneringenOpLinnen.nl (40 x 40 cm)

Namens HerinneringenOpLinnen mag ik een foto op hout weggeven in het formaat 40 x 40 cm. Hier kun je je eigen vakantiefoto op laten drukken of een andere toffe foto van jezelf of je kinderen bijvoorbeeld.

Om kans te maken vragen we je Volgmama op Facebook en/of Instagram te volgen en een reactie achter te laten met je favoriete vakantiebestemming. Vrienden taggen en delen wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.

De winnaar maken we bekend op 3 oktober. Veel succes!

Heidie v.d. S heeft gewonnen. Gefeliciteerd!

32 thoughts on “5 x leuke tips wat je met vakantiefoto’s kunt doen

 1. Super leuk hier maken we graag kans op. Onze favoriete reisbestemming is Duitsland. Aardige mensen, mooie natuur en natuurlijk heerlijke schnitzels 🙂

  Lijkt me leuk om een mooie foto van onze 2 dochters te hebben hangen in de woonkamer

 2. We zijn dol op Italië! Vroeger altijd met zn twee, en dit jaarboek het eerst met onze mini’s. En dat was fantastisch! Ik heb daar zelf super gave portret foto’s gekaakt van mijn kids, maat nog niets mee gedaan! Dus deze actie komt als geroepen! Fingerscrossed!

 3. Gaaf! Leuke ideeën zeg!
  Mijn favoriete vakantiebestemming van waar ik geweest ben is Tunesië, een prachtig land. Maar ik wil heel graag een keer Marrakech gaan bekijken, lijkt me prachtig!

 4. Ik heb niet echt een favoriete vakantiebestemming, maar de Dominicaanse Republiek was wel een super vakantie. Een foto op hout vind ik erg mooi! Ik zou gaan voor een vakantiefoto waar mijn twee schatten op staan.

 5. Wat mooi, je foto op hout,Ook leuke ideeen verder.
  Wij zijn vorig jaar in Thailand geweest en dat is wel echt een heel mooi land.
  Ik doe graag mee en volg je ook op Facebook & instagram.

 6. Nou, mag ik even. Afgelopen jaar zijn we naar Sicilië geweest en dat was geweldig. Corsica is ook prachtig maar Nerja in Spanje vond ik ook prachtig. Sardinië staat nu hoog op verlanglijstje.

 7. Heel erg leuk, ik doe graag mee voor een foto van de kinderen.
  Mijn lieveling vakantie = naar Texel, ik hou erg van Texel, kan ik echt genieten.
  Meestal gaan we 10 dagen naar Texel.

 8. Ik maak graag kans, we zijn dit jaar voor het eerst naar het buitenland op vakantie geweest met de kids, naar Oostenrijk. Wat een prachtig land. Ik heb ook hele mooi foto’s kunnen maken daar. En daarvan zou ik er graag eentje op hout van winnen om een mooie plek in de woonkamer te geven.

 9. Nou…. ik ben eigenlijk alleen nog maar in Barcelona geweest en in Tormelinos. Verder nog nergens… maar deze herfstvakantie gaan we naar Turkije Antalya, misschien komt dit dan op nummer 1. verder ben ik gewoon heel graag in nederland: efteling / center parcs / landal

Geef een reactie