tips meer bewegen in huis

7 tips om thuis meer te bewegen, ook tijdens de lockdown

Laten we eerlijk zijn: we kunnen allemaal wel wat meer beweging in ons leven gebruiken. Zeker in tijden van lockdown wanneer de sportscholen, verenigingen en andere dingen dicht zijn, hakt dat er bij de meeste mensen toch een beetje in. Hier zijn wat tips om thuis meer aan lichaamsbeweging te doen. Probeer een of twee van deze ideeën voor meer bewegen in je dagelijkse routine op te nemen, en je bent in een mum van tijd op weg naar een actievere levensstijl!

Koop een stappenteller of fitnesstracker en draag hem elke dag

Een stappenteller is een betaalbare middel om elke dag je stappen bij te houden en er zeker van te zijn dat je voldoende beweging krijgt. Plus, het is een geweldige manier om gemotiveerd te blijven en na verloop van tijd vooruitgang te zien. Zelf draag ik bijvoorbeeld al een tijdje een Fitbit Versa 2 horloge, die ook in combinatie met een app werkt, waarmee je jezelf kunt uitdagen en doelen kunt stellen.

Gebruik de trap als workout oefening

De trap op en af rennen kan een geweldige manier zijn om je hartslag op te krikken en je in het zweet te werken. En het is gratis! De trap nemen is een prima manier om wat extra activiteit in te voegen zonder je routine ingrijpend te veranderen. Ga gewoon een paar keer per dag extra naar boven en beneden.

Sta tijdens de TV reclames op en blijf niet zitten

Kijk je graag televisie? Probeer eens een paar squats tijdens reclameblokken – je kunt er 10-20 tegelijk doen en ze zijn echt goed voor je benen. Met stilzitten verbruik je weinig calorieën dus gebruik die tijd om even op te staan en iets anders te doen.

Parkeer de auto zo ver mogelijk van de supermarkt en loop iets meer

Of doe vaker lopend boodschappen of op de fiets. Dat zorgt voor meer beweging. Door de auto verder te parkeren ben je genoodzaakt om meer stappen te zetten. Goed voor je hart en bloedsomloop!

Calorieën verbranden tijdens het huishouden

Calorieën verbranden terwijl je aan het huishouden werkt? Het kan! Door bijvoorbeeld je badkamer een grote schoonmaakbeurt te geven verbrand je al snel 400 calorieën per uur en met strijken 130 calorieën. Dus maak iets vaker of meer schoon. Het heeft als voordeel dat je huis er mooi blinkend uit ziet en je beweegt meer. Je kunt huishouden ook met meer beweging of sport combineren. Train bijvoorbeeld op een aerobic stepper terwijl je je strijkgoed wegwerkt.

Houd al het onkruid weg uit je tuin

Let bij het bukken goed op je houding maar verder is tuinieren en onkruid weghalen een prima activiteit om meer te bewegen rond huis. Tip: moestuinieren kun je ook samen met je kinderen doen.

Speel met je kinderen buiten of doe binnen mee met hun favoriete spelletjes

Wist je dat spelen met kinderen veel voordelen kan hebben? Niet alleen zal het kind een leuke tijd hebben, maar jij krijgt ook wat lichaamsbeweging en frisse lucht. Buitenspelen is vooral gunstig, omdat het helpt bij de ontwikkeling van lichamelijke en cognitieve vaardigheden.
De volgende keer dat je kind je smeekt om te spelen, zeg dan geen nee – zeg ja! Jullie zullen er allebei veel plezier aan beleven. Ook met spelletjes als Let’s dance en Ring Fit adventure voor de Switch zorg je voor meer beweging in huis. Ideaal tijdens de lockdown.

Geef een reactie