fitness-musthaves-thuis-sporten-home-workouts

Thuis sporten; 5 x onmisbare “fitness musthaves” voor je home workouts

Niet iedere fitnessmom of fitgirl heeft de tijd om elke dag naar de sportschool te gaan. Zelf lukt het mij op dit moment ook niet vaker dan 3 tot 4 keer per week, maar wat je reden ook is om deels of volledig thuis te gaan sporten: goed fitness materiaal en de juiste kleding maakt je training een stuk aangenamer én leuker!

Thuis sporten is dus een prima oplossing voor wanneer je geen tijd of zin hebt om naar de fitnessstudio te gaan. Je wilt je conditie en kracht natuurlijk wel op pijl houden of misschien zelfs verbeteren. Dit kan ook met oefeningen vanuit huis en zelfs vanaf je vakantieadres. Met een paar “basic spullen” als fitness uitrusting voor thuis zoals hieronder benoemd, kom je echt al een heel eind! Nu ik al ruim een jaar fitness-fanatiek ben, deel ik met jullie mijn onmisbare “fitness musthaves voor een home workout”, en dat is méér dan alleen een goede fitnesslegging

1. Yogamat

Daarom ben ik tijdens de eerste lockdown-sluiting voor sportscholen, direct gaan investeren in een yogamat om te gebruiken voor mijn thuis workouts. Een stenen vloer, laminaat of vloerbedekking is voor de meeste home workouts gewoon te hard als ondergrond om op te trainen. Een goede yogamat dient niet alleen als zachte ondergrond, het geeft ook de juiste hoeveelheid demping en grip om je trainingen veiliger en comfortabeler te maken.

2. Gymkleding

Het dragen van gymkleding laat je lichaam vrijer bewegen en voorkomt wrijving van de stof als je zweet. Gymkleren zijn ontworpen om vocht van je huid af te voeren, zodat je koeler en droger blijft terwijl je traint. Plus, als je op je kleding hebt gemorst of als er zweetvlekken inzitten, is dat veel gemakkelijker schoon te maken dan wanneer je een wit T-shirt of sweatshirt draagt. Daarbij moet ik ook zeggen dat goed zittend sportondergoed en fitnessschoenen ook erg belangrijk zijn om comfortabel te sporten, zowel voor thuis als in de sportschool.

3. Weerstandsbanden

Weerstandsbanden kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden zoals krachttraining, rekken en strekken, en zelfs cardio. Ze zijn een prima optie voor beginners en voor fitnessliefhebbers die graag een low-impact training willen toevoegen aan hun routine.
Er zijn veel verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een band, zoals gewichtscapaciteit, kleur, lengte, en breedte. Ze zijn over het algemeen goed betaalbaar en nemen minder ruimte in beslag dan gewichten. Je kunt ze dus ook makkelijk in je koffer meenemen op vakantie.

4. Gewichten

Trainen met gewichten levert een aantal gezondheids- en fitnessvoordelen op, van meer kracht en spierspanning tot betere gewrichten. Hoewel veel mensen denken dat gewichten heffen in de sportschool essentieel is voor een goede training, kan thuis gewichtheffen veel van dezelfde voordelen bieden. Gewichten zijn echt top om je lichaam te verstevigen, je kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren, en extra calorieën te verbranden. Zijn gewichten niets voor jou maar wil je wel extra aan je uithoudingsvermogen werken? Dan is een Smartrope fitness springtouw misschien wel iets voor jou!

5. Bidon

Als je aan het sporten en zweten bent, is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Zo ook tijdens je home workouts. Maar weet je hoe je het beste water kunt drinken terwijl je aan het trainen bent? Veel mensen maken de fout om uit een gewone waterfles te drinken, wat best onhandig kan zijn. Een betere optie is om uit een speciale fitnessfles te drinken die een tuit heeft die ontworpen is om te drinken terwijl je sport. Een bidon dus. Deze sportdrinkflessen zijn er in veel verschillende prijzen, maten en kleuren, dus je kunt er vast een vinden die bij je stijl of sportoutfit past.

Bovengenoemde producten zijn voor mij toch echt de fitness musthaves waar ik niet zonder kan als het om thuis trainen gaat. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie favorieten, dus laat gerust een reactie achter.

One thought on “Thuis sporten; 5 x onmisbare “fitness musthaves” voor je home workouts

Geef een reactie