Thuis vakantie vieren tips

Thuis vakantie vieren tips

Valt je vakantie in de soep vanwege het corona virus of door een andere situatie? Dat is natuurlijk heel erg vervelend en daar hebben wij wat op bedacht. Organiseer eens een staycation. Het zal echter niet je gereserveerde reis vervangen maar je kunt ook lekker thuis vakantie vieren. Om het vakantiegevoel naar huis te halen delen we een aantal leuke tips!

Leer een vreemde taal

Stond je reis naar het buitenland gepland en ben je naast reislustig ook leergierig? Dan kun je alleen of samen met je gezin een vreemde taal leren. Wie weet spreken jullie dan wel vóór de volgende reis een goed woordje Spaans, Frans, Italiaans of een andere taal.

Een vreemde taal kan je thuis leren met een app of een (online) cursus. Voor kinderen vanaf groep 4 is Squla een fijn programma. Zij kunnen hiermee al spelenderwijs Frans, Spaans, Duits én Italiaans leren.

Thuis vakantie vieren - Vreemde taal leren met Squla

Bezoek een virtueel uitje

Een virtueel uitje, wat is dat? Dat is een uitje vanaf je luie stoel. Neem plaats op je heerlijke zitzak, in een hangmat of een andere plek waar je comfortabel zit en pak je telefoon, tablet of laptop. Veel musea en andere bezienswaardigheden bieden gratis of tegen een kleine betaling een virtuele rondleiding aan.

Pretpark fans zouden een rondje kunnen maken in een bekende achtbaan. Hieronder een filmpje van een ritje in De Baron (Efteling).


Verken je eigen omgeving

Hoe goed ken jij de omgeving van je eigen dorp of stad? De mooiste plekjes moet je niet zoeken. Die vind je vaak wanneer je een lange wandeling of fietstocht maakt. Ook zou je eens een een geocaching app kunnen installeren op je telefoon en op schattenjacht gaan. Een leuke (gratis) buitenactiviteit voor de hele familie!

Review Bergstein Pastel laarsjes

Pak uit en ga thuis uit eten

Op vakantie gaan mensen vaker uit eten. Heerlijk en als het kan ook lekker doen! Kun je het huis niet uit deze vakantie? Kleed je chique aan en dek de (tuin)tafel met een mooi kleed, servies, een kandelaar en servetten. Zet bijvoorbeeld Italiaanse (of Spaanse, Surinaams, Griekse) muziek op en laat het eten bezorgen via Thuisbezorgd.nl

Lees ook al onze andere tips om corona-tijd door te komen.

Vakantie thuis vieren - thuis uiteten tips

Maak fotoalbums van vakantiefoto’s

Vakantiefoto’s van eerdere vakanties doorkijken levert memorabele herinneringen op en je wordt er ook nog eens happy van. Heb jij nog vakantiefoto’s op je telefoon of computer staan? Ga er eens voor zitten en maak een mooi fotoalbum. Ik maakte onderstaand fotoalbum bij Colorland en ben heel tevreden met het boek en de service. Zij hebben veel ontwerpen en daarom is er voor elke vakantie (of andere gelegenheid) wel een passend thema album.

Wil jij het ook eens proberen? Met de code NATHALIE1 in je winkelmandje kun je een klassiek fotoboek a4 met 28 pagina’s ontwerpen voor maar 8,45 (exclusief verzendkosten).

Review Fotoboek Colorland + Korting

Een vakantie thuis vieren, zie jij het zitten? En welke van de bovenstaande tips spreekt jou het meeste aan?

De uitgelichte foto van vader en kind is een stockfoto van Shutterstock.

Geef een reactie