tiger and turtle, magic mountain, blog

Tiger and Turtle achtbaan in Duisburg

Toen ik ons weekendje weg naar Duisburg aan het plannen was en hier naar zocht op Google kwam ik veel foto’s van deze achtbaan tegen. De kinderen zagen het ook en wilden hier heel graag heen. Dit is niet zomaar een achtbaan, het is namelijk de langzaamste want het tempo bepaal je al lopend zelf 😉

Tiger and Turtle

Van een afstand lijkt het net een echte achtbaan met wagentjes maar als je boven komt zie je al snel dat er mensen op lopen. De kinderen snapten alleen nog niet hoe ze op de kop moesten lopen want er zit een grote looping in de baan.

met-kinderen-over-de-tiger-and-turtle-achtbaan-lopen-in-duisburg
Het Tiger and Turtle sculptuur staat op de Magic Mountain

Wat is de Tiger and Turtle nu precies?

De Tiger and Turtle lijkt een echte achtbaan maar dat is het niet. Het is een sculptuur die bedacht is door Ulrich Genth und Heike Mutter. De achtbaan sculptuur bestaat al sinds 2011 en is een trekpleister voor veel toeristen, wandelaars en fotografen.

Het sculptuur is 21 meter hoog en elke traptrede is anders. Heel apart dat je op iets wat normaal heel snel gaat langzaam gaat lopen. Vandaar ook de naam Tiger and Turtle.

tiger-and-turtle-magic-mountain-duisburg-pad
Vanaf de parkeerplaats is het ca. 1,5 km wandelen naar het hoogtepunt

tiger-and-turtle-magic-mountain-duisburg-met-kids

Praktische informatie over het Tiger and Turtle Sculpture

Je vind het sculptuur in Duisburg Zuid en dit kun je vinden door de Ehinger Strasse in te voeren op je navigatie. Als je die richting op gaat dan kom je vanzelf bruin-witte wegwijsborden tegen waar Tiger and Turtle op vermeld staat. Je parkeert daar langs de weg.

Als je met hele kleine kinderen komt is het handig om de buggy of een draagzak mee te nemen omdat het vanaf de parkeerplaats ca. 1,5 km (zelf via de app Strava gemeten) lopen is via de brede wandelpaden. Je kunt zowel links of rechtsaf  het pad op. Beide paden leiden naar de Tiger and Turtle boven op de berg. Het wijst zich eigenlijk vanzelf. Er zijn ook hele smalle afwijkende paden naar boven, maar dit kan wel gevaarlijk zijn als het heeft geregend.

De Tiger and Turtle is het hele jaar 24 uur per dag gratis toegankelijk maar is niet aan te raden bij slechte weersomstandigheden zoals zeer harde wind, veel regen en sneeuw of hagel. In het donker is het sculptuur prachtig verlicht.

tiger-and-turtle-lopen-sculpture-duisburg
Het beklimmen van de trappen is de moeite waard, het uitzicht is fantastisch!
tiger-and-turtle-looping-magic-mountain-duisburg
Bij de looping zit een hekje en verder mag je dus niet

Wij vonden het erg leuk en stoer om op de achtbaan sculptuur te lopen. De volgende keer als we weer in Duisburg zijn dan gaan we hier nog eens heen als het donker is. Het uitzicht is fantastisch en je kunt aan alle kanten genieten van het verre uitzicht op de industrie van het Ruhrgebied, weilanden, bossen en de stad. Je kunt de binnenstad van Duisburg tot de weg aan Düsseldorf zien als je goed kijkt.

En hebben jullie al zin om de langzaamste achtbaan te betreden?

Bewaren

12 thoughts on “Tiger and Turtle achtbaan in Duisburg

  1. Wat ontzettend leuk! Maar hoe zit het dan precies bij die looping? Ik zie een hekje, maar loop je dan weer terug of kan je wel het hele traject lopen door middel van een zijgangetje ofzo? Mooie foto’s ook!

Geef een reactie