Zomer in huis halen

Met deze tips haal je de zomer in huis

Nu de zomer voor de deur staat, is het een leuk idee om hem ook in huis te halen. Ik zat laatst op de site van OTTO, waar ik een aantal gave items tegen kwam. Met slechts een paar aanpassingen in je interieur of nieuwe woonaccessoires kom je al helemaal in zomersferen…

Haal de zomer in huis

Als het zonnetje schijnt, dan ben ik graag buiten. Een boekje lezen op het terras, de tuin onderhouden of om een wandeling te maken. Daar geniet ik ontzettend van. Wij hebben plannen gemaakt om onze tuin volgend jaar groots aan te pakken. Dan gaat er een hele reeks coniferen uit, een schutting komt daarvoor in de plaats, en gaan we de tuin echt gezellig maken met een terrasoverkapping en nieuwe tuinmeubelen.

En de plannen voor dit jaar? De zomer in huis halen! Ik zocht op Pinterest en internet alvast naar leuke ideeën en maakte een moodboard met toffe items uit de webshop van OTTO.

Zomer in huis
Mijn eigengemaakte moodboard: “zomer in huis” met items uit de webshop van Otto.nl

Kies voor pasteltinten in je interieur

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik meteen aan pasteltinten. Pastelkleuren zijn zachte warme kleuren, bijvoorbeeld lavendel, mint, lichtgeel, zalmroze en lichtblauw. Je zou bijvoorbeeld met één van deze kleuren een muur in je woonkamer kunnen verven of een bestaand meubelstuk vervangen.

Shop zomerse accessoires voor de woonkamer

De zomer haal ik meestal ook in huis met nieuwe woonaccessoires. Vaak stem ik dit op één pastelkleur af of in een bepaald thema (flamingo’s, schelpen, beach-look). Zo hadden we vorig jaar veel lichtblauwe items in onze woonkamer. Sierkussens, fotolijstjes, een plaid en geurkaarsen kosten niet veel en kun je in principe elk seizoen vervangen. Wil je het groter aanpakken? Dan kun je bijvoorbeeld voor een ander meubel, vloerkleed of bijzettafeltje kiezen.

vakantiefotos-wat-doen
Een vakantiefoto op hout laten afdrukken staat ook zomers

Vakantiefoto aan de muur

Kun jij ook uren naar oude vakantiefoto’s kijken? Zoek dan je leukste en zonnigste vakantiefoto uit voor aan de muur. Tegenwoordig hoeft dat niet eens meer op canvas. Je kunt ook foto’s laten afdrukken op hout, plexiglas, aluminium of op honeycombs plaktegels.

Fleur op met bloemen

Bloemen ruiken niet alleen lekker… je wordt er vrolijk van en ze fleuren je interieur meteen op. Als je kinderen hebt is het enorm leuk om samen een pluktuin in je omgeving op te zoeken (pluktuinen kun je makkelijk vinden via deze website). Vaak krijg je bij een pluktuin een mesje en mag je voor een klein bedrag de bloemenvelden op om zelf een boeketje samen te stellen. Heb je gelijk een leuk (en leerzaam) uitje met je kindje en jij een mooie bos bloemen, een win-win situatie. 😉

*De uitgelichte foto van de deurmat is van David Prahl – Shutterstock.

Geef een reactie