kinderkamer-veiliger-maken-tips

Handige tips om de kinderkamer veiliger te maken

De kinderkamer is een belangrijke plek in huis. Je kindje moet er heerlijk kunnen slapen en lekker kunnen spelen. Het is daarom ook van groot belang dat de kamer veilig is. Hier kun je diverse maatregelen voor treffen. In dit artikel lees je 6 handige tips om zelf de kinderkamer een stukje veiliger te maken. Zo kun je met een onbezorgd gevoel samen genieten van de mooie kamer.

Tip 1. Hang veilige raamdecoratie op

Hang niet zomaar raamdecoratie op, maar check altijd of het een veilige optie is voor de kinderkamer. Jaloezieën en rolgordijnen hebben bijvoorbeeld een koord waar een kind verstrikt in kan raken. Zorg ervoor dat de koorden buiten bereik zijn of kies voor een alternatief zoals gordijnen.

Tip 2. Kies voor kunststof kozijnen

Als we het toch over de ramen hebben: overweeg om de houten kozijnen van de ramen te vervangen voor kunststof. Kunststof kozijnen gaan niet splinteren als er tegenaan wordt gestoten. Ook is het niet nodig om het materiaal te schilderen met mogelijk schadelijke verf (door de Vluchtige Organische Stoffen). Een ander fijn voordeel is dat kunststof gemakkelijk schoon te maken is en een lange levensduur heeft. Een goede aankoop voor het hele huis! Vraag gemakkelijke online een kunststof kozijnen offerte op maat aan om een prijsindicatie te krijgen.

Tip 3. Plaats het bedje op een veilige plek

Zet het bed van jouw kind niet in de buurt van het raam, hoe veilig het kozijn of de raambekleding ook is. Je wil zo min mogelijk risico lopen op ongelukken. Let daarnaast goed op snoeren rondom het bed en voorzie de stopcontacten van kinderbeveiliging.

tips-kinderkamer-laten-meegroeien

Tip 4. Maak kasten vast aan de muur

Monteer kledingkasten, ladekasten en eventueel de commode aan de muur. Voornamelijk bij kasten met lades is het risico op ongelukken groot. Als alle lades open staan wordt het gewicht naar voren gehaald, waardoor de kast snel kan omvallen. Ook hebben kleine kinderen vaak de neiging om in kasten te gaan klimmen en spelen. Dan is het wel zo fijn als het stevig is bevestigd aan de wand. 

Tip 5. Leg gevaarlijke spullen buiten bereik

Leg gevaarlijke spullen buiten bereik van je kind in een opgesloten kast of opbergbox. Denk hierbij aan verzorgingsproducten, scherpe objecten of kleine onderdelen waar kinderen zich in kunnen verstikken.

Tip 6. Schaf veilig speelgoed en meubilair aan

Let bij de aankoop van nieuw speelgoed en meubilair goed op de veiligheid. Kijk bijvoorbeeld naar het CE-keurmerk voor veilig speelgoed dat voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Lees ook:

Handige apparaten voor een veilige babykamer

Geef een reactie