tips-perfecte-trouwjurk-vinden

Tips om de perfecte trouwjurk te vinden

Het kopen van je trouwjurk is één van de mooiste momenten in de voorbereidingen van je huwelijk. Maar voordat je op zoek gaat naar een trouwjurk, moet je van tevoren een paar punten overwegen. Ik heb een checklist voor de aankoop van een trouwjurk voor je samengesteld, die je zal helpen bij het stressvrij zoeken naar the perfect dress. Lees snel verder!

1. Bepaal je budget

Bereken de kosten voor je trouwjurk en de bijbehorende accessoires en voer deze in je budgetplanning in. Wijzigingen aan de trouwjurk, schoenen, lingerie, bruidskleding en sleep kunnen extra kosten met zich meebrengen. Het is erg belangrijk om het budget in de gaten te houden tijdens het plannen van je bruiloft. Uiteindelijk kan het kopen van de perfecte trouwjurk aanzienlijk meer van het huwelijksbudget in beslag nemen dan vooraf gepland, dus voorkom verrassingen en bepaal van tevoren een budget.

2. Niet te vroeg, niet te laat

Je moet minimaal 6 maanden voor de bruiloft op zoek gaan naar een trouwjurk grote maat. Niet elk model is in elke maat verkrijgbaar in de bruidswinkel en moet vaak besteld worden. In het najaar, zo rond september/oktober, komt vaak de nieuwe collectie trouwjurken binnen. Check vooraf of de bruidswinkel(s) die jij op het oog hebt jouw gewenste stijl hebben of het merk trouwjurken verkoopt waar jij jezelf graag in ziet. Maak een shortlist van maximaal drie bruidswinkels en vergeet niet om een afspraak te maken, zodat je zeker weet dat de medewerker zich volledig kan concentreren en tijd vrijmaakt voor jou. Een fitting neemt al snel 2 uur in beslag. Sta open voor advies, maar blijf trouw aan jezelf. Uiteindelijk ben jij de persoon die moet stralen in de perfecte trouwjurk. Je voelt het meteen als het ‘jouw jurk’ is!

3. Handige checklist voor de fitting

Tijdens de fitting draag je bij voorkeur bruidsschoenen, nylon kousen (optioneel), een strapless bh en, afhankelijk van het gewenste bruidskapsel, je haar opgestoken. Draag weinig make-up zodat je geen vlekken op de kleding achterlaat. Tip! Neem een ​creditcard mee als je een trouwjurk gaat shoppen. Zodra je je droomjurk hebt gevonden, moet je vaak een aanbetaling doen. Succes met het vinden van de perfecte trouwjurk!

Lees ook: Tips voor een kindvriendelijke bruiloft

Geef een reactie