kindvriendelijke-bruiloft-kinderen-vermaken-trouwfeest

Kindvriendelijke bruiloft organiseren – 27 Tips om kinderen te vermaken

Heb je trouwplannen en wil je een kindvriendelijke bruiloft organiseren? Gefeliciteerd met jullie voornemen om te gaan trouwen! Wij hebben maar liefst 27 leuke ideeën, activiteiten en tips om kinderen te vermaken op het huwelijksfeest. Wie weet zit er een leuke tip voor jullie tussen?

Kindvriendelijke bruiloft

Kort geleden schreef ik een blog over tips hoe je (je eigen) kinderen bij het huwelijk kunt betrekken. Als vervolg hierop leek het mij leuk om een artikel te schrijven over hoe je kinderen overdag en op het avondfeest kunt vermaken zodat ze zich niet hoeven te vervelen. Kinderen beleven een bruiloft immers anders dan volwassenen en daarom is het leuk om ook iets voor hun qua vermaak te organiseren.

Kinderen vermaken op bruiloft

Kindervermaak op een bruiloft. Eerlijk gezegd hielden wij hier tien jaar geleden niet zo veel rekening mee op onze eigen bruiloft. Als ik het over zou mogen doen, dan zou ik zeker iets leuks voor de kinderen organiseren die met hun ouders mee komen naar het trouwfeest zodat zij zich niet snel hoeven te vervelen.

Budgettips voor kindervermaak op het trouwfeest

Vermaak heb je in alle soorten en maten en je kunt het zo goedkoop of duur maken als je wilt. Je kunt vooraf bij het zoeken van een zaal of andere feestruimte al nadenken of het misschien handig is dat er een indoor-, speelhoekje of buitenspeeltuin voor de kinderen bij zit.

Speelgoed mee laten nemen door ouders

Vraag de ouders zelf speelgoed mee te nemen waar hun kind graag mee speelt. Dit kan een knuffel zijn, speelgoedauto’s, knikkers, een barbiepop…

Bordspelletjes regelen

Vraag of de locatie waar je je bruiloft viert, bordspelletjes ter beschikking heeft voor de iets oudere kinderen zoals ganzenbord of mens erger je niet. Je kunt deze spellen ook zelf meenemen of vragen of je familie en vrienden een aantal spellen willen uitlenen.

Buiten spelen?

Trouw je in de zomer en vier je je feest deels buiten? Misschien is het leuk om een paar voetballen of opblaas-strandballen voor de kids mee te nemen waar ze zich mee kunnen vermaken.

Kinderen zelf hun drinken laten tappen

Bij de Action of de Hema kun je goedkope tapkannen kopen en vullen met ranja of fruitwater. Kinderen vinden het heel leuk om zelf hun eigen drankje te tappen.

Kleurboekjes voor kinderen op de bruiloft

Maak of koop kleurboekjes voor de kinderen en doe er een aantal kleurpotloden bij.

Liedjes voor kinderen

Voor de afwisseling kun je een dansmomentje voor de kinderen plannen. Een kwartier lang alleen maar kindernummers. Denk aan K3, kabouter plop of Kinderen voor Kinderen. De kinderen kunnen dan heerlijk even hun energie kwijt en hebben de dansvloer voor zich alleen.

Maak een opdrachtkaart voor kinderen die waarmee ze tijdens de bruiloft aan de slag kunnen

Bedenk een aantal leuke opdrachten waarbij de kinderen steentjes met letters moeten verzamelen (als ze de opdracht goed uitvoeren) die een liefdeswoord vormen. Dit kunnen de kinderen samen doen. Maak hiervoor een leuke opdrachtkaart.

Meer leuke kinderactiviteiten en vermaak voor een bruiloft

Mocht je budget hebben dan zijn onderstaande tips voor kinderactiviteiten en vermaak op een bruiloft een goed idee.

 1. Springkussen huren
 2. Goochelaar inhuren
 3. Ballonnen(clown) inhuren
 4. Entertainer inhuren
 5. Photo Booth
 6. Game corner (gameconsole, Wii, Nintendo Switch, Xbox of Playstation met spelletjes en tv)
 7. Candybar laten bezorgen in thema voor de bruiloft
 8. Samen ballonnen oplaten
 9. Piñata maken of kopen en vullen met snoep
 10. Poppenkast voorstelling
 11. Verkleedhoek maken voor de kleintjes met jurkjes, kroontjes, hoedjes…
 12. Iemand inhuren om kinderen te laten schminken of glitter tattoos te laten zetten
 13. Een kinderbuffet
 14. Een toetjesbuffet (of maak je eigen toetje, cakeje..)
 15. Chocoladefontijn
 16. Popcornmachine en filmzaaltje maken als er ruimte is
 17. Ijscowagen huren
 18. Maak een chillhoek met zitzakken, tipi tentjes, kussentjes…
 19. Huur een paar nanny’s in die de kinderen bezig houden met bijvoorbeeld knutselen en activiteiten
 20. Goodiebags maken voor kinderen
Kindervermaak op bruiloft

Heb jij trouwplannen voor 2019? En nodig jij kinderen uit op je bruiloft? Mocht je nog aanvullende tips hebben, laat ze dan gerust achter in een reactie onder dit bericht.

*De uitgelichte afbeelding van bruidspaar is van Shutterstock / Standret. Dit blog bevat affiliatelinkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.

Geef een reactie