tips-verjaardag-kind-speciaal-maken

Leuke tips om iedere verjaardag van je kind extra speciaal te maken

Voor kinderen is hun verjaardag hét hoogtepunt van het jaar. Dit is de dag waar ze het hele jaar naartoe leven. Evenals Sinterklaas en hun kinderfeestje. Als ouder voel je je dan ook verplicht om hier een hele bijzondere dag van te maken. Maar waar je hier dat allereerste jaar nog enorm veel extra werk van maakte, merk je ook dat je elk jaar steeds meer moeite krijgt om dat zelfde gevoel te evenaren. Natuurlijk wil je dat je kinderen hier later nog altijd met een goed gevoel op terugkijken. Dat ze beseffen hoeveel moeite er ieder jaar voor hun verjaardag werd gedaan. Dat ze zich altijd zo speciaal voelden. Dit zijn de herinneringen die je je kind mee wilt geven. Maar hoe maak je een verjaardag extra speciaal? Wij zetten een aantal leuke tips op een rijtje.

Boeket rozen

Bloemen bestellen voor een kind? Dat klinkt misschien een beetje vreemd. Maar hier zit een bijzondere gedachte achter. Kies er bijvoorbeeld voor om ieder jaar één roos per leeftijd te geven en een extra roos voor het nieuwe jaar. Doe dit tot en met de achttiende verjaardag van je kind. Een rode roos voor het afgelopen jaar en een witte roos voor het nieuwe jaar. Waar je eerst begint met een heel klein boeket, groeit dit uiteindelijk uit tot een enorme bos. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer hij of zij dit ook zal waarderen. Het is een herinnering die zij vast en zeker mee zullen nemen als volwassene en misschien ooit zelf ook toe zullen passen bij hun eigen kinderen.

Maak de slaapkamer extra feestelijk

Herinner jij je ook nog dat gevoel? De kriebels in je buik omdat je de volgende dag jarig zou zijn? Extra vroeg naar bed zodat je ouders nog konden versieren beneden? Leuk om hier als ouders op in te spelen door (als ze zeker weten dat hun kind goed slaapt) ook de slaapkamer feestelijk aan te kleden. Dit hoeft niet al te uitgebreid. Gooi enkel wat ballonnen naar binnen en je kind zal gegarandeerd verrast zijn de volgende morgen. Dit is iets wat zij niet snel meer zullen vergeten.

Bijzondere taart

Al het hele jaar kijkt je kind uit naar het moment dat hij of zij de kaarsjes uit mag blazen. Daarom is het belangrijk om extra tijd te besteden aan het vinden van de perfecte taart. Leuk om dit in een speciaal thema te doen, met bijvoorbeeld een prinsessen boltaart. Wat houdt je kind bezig op dit moment? Een speciaal televisieprogramma? Een hobby? Of misschien wel een bepaalde kleur? Overleg dan met de bakker wat er mogelijk is om dit uit te laten komen in de taart.

Kiezen wat ze mogen eten

Dit is nog zo’n herinnering wat veel kinderen nu ook nog op latere leeftijd hebben en wat graag doorgegeven wordt aan hun eigen kinderen. Op je verjaardag mag je namelijk altijd zelf kiezen wat er gegeten wordt. Meestal is dit een doorsnee bakje friet, pizza, poffertjes of pannenkoeken. Heel soms zijn er echter ook verrassende verzoeken. Denk aan kinderen die om spruitjes of boerenkool vragen op hun verjaardag. Je kind beslist!

One thought on “Leuke tips om iedere verjaardag van je kind extra speciaal te maken

Geef een reactie