tips-shiny-glanzende-badkamer

Van saai naar glanzend: badkamertips voor een stralend resultaat

Een shiny badkamer is een opgeruimde, schone badkamer die je tegemoet straalt zodra je binnen stapt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om van een saaie, een glanzende badkamer te maken. Hierbij zijn er verschillende factoren die een grote rol spelen.

Om je op weg te helpen naar een shiny badkamer, nemen we de beste tips en adviezen uitgebreid door. Lees dus snel verder en ontdek hoe je het gewenste, stralende resultaat behaalt. 

Tip 1: kies de juiste kleuren voor een glanzende badkamer

De kleuren die je kiest bepalen de basis van je badkamer. Uiteraard kun je kiezen voor een glanzende tegel.

Het is echter aan te raden om niet te overdrijven met glanzende items. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor lichte, neutrale kleuren. Denk hierbij aan aardetinten zoals wit, beige of lichtgrijs.

Accentkleuren zijn ook goed mogelijk, maar zorg er wel voor dat de accentkleur niet te dominant is.

Tip 2: creëer een shiny badkamer met glanzend sanitair

Het is belangrijk dat het sanitair aansluit bij de rest van de badkamer.

Als je dus graag een shiny badkamer wilt creëren, is het van belang dat je glanzend sanitair kiest. Denk hierbij aan een toilet van wit keramiek, een douchewand van helder glas en een douchekraan van chroom.

Deze materialen zorgen ervoor dat de badkamer je toe straalt wanneer je de ruimte instapt.  

Tip 3: hang spiegels op voor een glanzend effect

Spiegels staan bekend om hun reflectie. We kunnen er niet alleen onszelf in bekijken, maar het laat de ruimte ook groter en lichter lijken dan hij daadwerkelijk is.

Wanneer je kiest voor een spiegel met verlichting, verdubbel je dit effect nog eens. Hang de spiegels altijd op een strategische plek, zoals tegenover het raam en boven het wastafel meubel, voor het mooiste effect.

Tip 4: gebruik verlichting op strategische plaatsen

Zonder goede verlichting behaal je niet het glanzende effect waarnaar je op zoek bent. Om dit wel te behalen, is het van belang dat je verlichting op strategische plekken ophangt.

Wanneer je alle hoeken goed belicht en de verlichting strategisch ten opzichte van de spiegel wordt geplaatst, creëer je een stralende badkamer.

Tip 5: behoud glans in een schone en opgeruimde badkamer

Een schone badkamer glanst altijd meer dan een badkamer met stof, rommel en ander vuil. Maak de ruimte daarom regelmatig schoon met milde reinigingsmiddelen. Zo weet je zeker dat je de badkamer niet beschadigt en behaal je een optimaal, glanzend resultaat. 

Wanneer je deze tips volgt, kun je je eigen glanzend badkamer creëren waarin je optimaal kunt ontspannen na een dag werken en waar je rustig wakker kunt worden na een goede nachtrust!  

Lees ook:

Tips voor minder plastic in de badkamer

Geef een reactie