toning-shampoo-voor-bruin-haar-tips-dit-moet-je-weten

Alles over toning shampoo voor bruin haar

Heb je ooit gemerkt dat jouw mooie bruine haren na verloop van tijd dof of saai kunnen lijken? Het kan zijn dat je haar te bijvoorbeeld te veel is blootgesteld aan de zon, of dat het te vaak wordt gewassen en hierdoor kleur verliest. Maar maak je geen zorgen, er is een oplossing: toning shampoo! Toning shampoo is een ideaal hulpmiddel om de kleur van je bruine haar te herstellen en te behouden. In deze blog lees je alles wat je moet weten over toning shampoo voor bruin haar.

Wat is toning shampoo?

Toning shampoo is een shampoo die speciaal ontworpen is om de kleur van je haar te verbeteren. Het is gemaakt om je haar goed te reinigen, maar ook om kleur toe te voegen. Toning shampoos zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wil je bijvoorbeeld je haar een koelere tint geven? Dan is toning shampoo de oplossing! Voor bruin haar zijn er verschillende kleuren verkrijgbaar: Kastanje kleur, chocolade kleur of koper kleur. 

Hoe werkt toning shampoo?

Toning shampoo bevat pigmenten die zich aan de buitenkant van je haar hechten, hierdoor wordt de kleur van je haar verbeterd en versterkt. De toning shampoo blijft ongeveer 4 tot 6 wasbeurten zitten. Het is daarnaast belangrijk om te weten dat toning shampoo je haar niet donkerder of lichter kan maken, het kan alleen de bestaande kleur versterken of verbeteren. Vind je bijvoorbeeld jouw bruine haren te warm en wil je je haren een koelere tint geven? Dan is toning shampoo de perfecte oplossing. 

Waarom gebruik je toning shampoo voor bruin haar?

Er zijn verschillende redenen waarom je toning shampoo zou kunnen gebruiken. We hebben de drie belangrijkste reden hieronder op een rijtje gezet:

  1. Om de kleur van je haar te behouden: bruin haar kan na verloop van tijd dof worden en de kleur kan vervagen. Toning shampoo kan helpen om de kleur van je haar te behouden en het er levendiger en gezonder uit te laten zien.
  2. Om ongewenste tonen te neutraliseren: Als je haar geel of oranje wordt, kan toning shampoo helpen deze ongewenste tonen te neutraliseren. Dit kan vooral nuttig zijn als je gekleurd haar heeft en wilt voorkomen dat het geel of oranje wordt.
  3. Om de kleur en de gezondheid van je haar te verbeteren: Toning shampoo bevat vaak voedende ingrediënten die kunnen helpen om de gezondheid van je haar te verbeteren.

Hoe gebruik ik toning shampoo?

Het gebruik van toning is eenvoudig. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

  1. Was je haar met een gewone shampoo om vuil en oliën te verwijderen.
  2. Breng de toning shampoo aan op nat haar en masseer het zachtjes in. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig verdeelt over je hele hoofd en dat je geen plekjes overslaat.
  3. Laat de toning shampoo 5-10 minuten intrekken. Hoe langer je het laat zitten, hoe intenser de kleur zal zijn. Maar laat het niet te lang zitten, want dan kan het je haar te veel uitdrogen.
  4. Spoel de toning shampoo grondig uit met warm water.

Hoe kies ik de juiste toning shampoo voor mijn bruine haren? 

Als je op zoek bent naar een toning shampoo voor bruin haar, zijn er een paar belangrijke factoren bij het kiezen van de juiste toning shampoo:

  1. Kijk naar de ondertoon van je haar: Bruin haar kan verschillende ondertonen hebben. Denk aan: een warme ondertoon zoals rood of koper, of juist een koelere ondertoon. Heeft jouw bruine haren bijvoorbeeld meer een koper ondertoon? zoek dan naar een blauw-paarse shampoo. 
  2. Kies de juiste intensiteit: Het is belangrijk dat je eerst bedenkt wat je wilt bereiken. Wil je je haarkleur subtiel versterken? Kies dan voor een lichtere tint. Wil je je haarkleur drastisch veranderen? Kies dan voor een intensere tint. 
  3. Kies de juiste ingrediënten: Sommige toning shampoos kunnen je haar uitdrogen. Kies daarom een shampoo die rijk is aan hydraterende ingrediënten. Denk aan: avocado-olie, sheaboter of arganolie. 

Als je op zoek bent naar een makkelijke en fijne manier om je bruine haren te onderhouden en de kleur levendig te houden, dan is toning shampoo een must-have. Voeg het toe aan jouw dagelijkse haircare routine en geniet van een momentje voor jezelf en van het resultaat!

Geef een reactie