Tot welke leeftijd kan je kindje in de kinderwagen?

Gisteren vroeg een meneer mij hoe oud mijn dochter was. Ik wees naar mijn dochter en zei dat ze twee jaar is. “Oh maar dan zit zij toch niet meer in een kinderwagen nu?” Nou meneer, dat heeft u fout. Ze zit er nog bijna dagelijks in..  wat een genot!

Je dochter kan toch lopen? Natuurlijk! Maar geen lange afstanden. Met die korte beentjes gaat dat soms erg langzaam en als we twee straten verder zijn dan wil ze dat ik haar optil. Ze word mij in de draagzak te zwaar op de rug, dus ik zeg “lang leve de kinderwagen!” Wat een top uitvinding. Ik heb dan wel een oud exemplaar, een Bugaboo Cameleon uit 2008 (net even nagezocht en iets ouder dan ik dacht). Gisteren zag ik bij het 10 jarig bestaan van Joolz dat kinderwagens echt qua technieken en productkeuzes vooruit gaan. Het moet duurzamer, beter en mooier! Over Joolz kinderwagens en het feestje waar ik bij mocht zijn kom ik later even op terug in een andere blog. We moeten niet afdwalen..

https://www.instagram.com/p/BauEu1lHv3s/?taken-by=volgmama

Statement: kinderwagens zijn niet alleen voor baby’s!

Sommige mensen kijken er raar van op als een tweejarige in een kinderwagen zit. een kind van 2 hoort te lopen denken ze vast. Dat is gewoon bullshit, laat ze maar denken joh! Het ene kind is het andere kind niet en daarom bepalen jullie zelf als ouders of je gebruik maakt van een kinderwagen en tot hoe lang. Zo loopt de ene peuter van anderhalf al goed en houd het langer vol dan een ander kind. Daar is geen pijl om te trekken. Dus is je kindje 2,3 of 4 en hij of zij heeft er nog behoefte aan, of loopt nog geen kilometers, dan zou ik de kinderwagen zeker nog niet weg doen.

En wist je eigenlijk dat een kwaliteits-kinderwagen gemaakt is voor baby’s tot kinderen die naar school gaan?

bugaboo cameleon 2008 kinderwagen welke leeftijd

Waar gaat mijn golden oldie mee naar toe?

Stiekem ben ik best wel jaloers op de nieuwste kinderwagens. Na een bezoek aan de Negenmaandenbeurs dit jaar heb ik verschillende merken bewonderd. Joolz en Dubatti sprongen er voor mij als merken zeker uit. Het is dat een goede kwaliteits- kinderwagen een rib uit je lijf kost maar het is de aanschaf zeker waard. Ik twijfel er zelfs aan om de mijne in te ruilen voor een nieuwere (één die compacter op te vouwen is maar wel met meer comfort) omdat ik er nog steeds dagelijks gebruik van maak.

 • Dierentuinen en pretparken, wij komen er regelmatig en je bent hier vaak een hele middag en gegarandeerd dat peuters hier moe van worden.
 • Op vliegvakantie, ik moet er niet aan denken om koffers te sjouwen en een peuter die moe is op de arm te dragen.
 • In de trein, bus, en auto.
 • Naar de supermarkt.
 • Als het kan loop ik elke dag 5 km en mijn dochter wilt vaak mee. Ze vind het prachtig!

Heb jij een kinderwagen? En hoelang heb jij hem gebruikt?

*De uitgelichte foto is van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

11 thoughts on “Tot welke leeftijd kan je kindje in de kinderwagen?

 1. Hier geen kinderwagen meer, maar die is denk ik tot 2,5 jaar gebruikt. Bij mijn zoontje langer, maar voor mijn dochter was uiteindelijk een buggy makkelijker, nam minder ruimte in en makkelijker mee te nemen.

 2. Nee, ik was blij dat ik ervan af was, maar ik had ook best een onding haha. Mijn jongste is ruim 1 en zit in een buggy hij past ook niet eens meer in de kinderwagen! Maar wat maakt het uit waar ze in zitten als ze maar niet hoeven te lopen toch. Lekker in de kinderwagen

 3. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand vond dat kinderen uit de kinderwagen moesten als ze kunnen lopen. Zo’n ding is een stuk comfortabeler, zeker als ze er tijdens een uitstapje nog in slapen. En voor mijn polsen was het een stuk prettiger duwen dan een buggy.
  Mijn oudste heeft er tot 3,5 jaar in gezeten, toen kwam haar zusje en ging de bak er weer op. Ik denk dat de jongste er ook ongeveer zo lang gebruik van heeft gemaakt.

 4. Hier duurt het nog wel een tijdje voor we de kinderwagen de deur uit doen, dat weet ik zeker! Mijn zoon is nu 13 maanden en loopt echt net sinds een week, maar schoenen zijn tot nu toe een no go. Hij geeft vanzelf wel aan wanneer het genoeg is geweest, daar ben ik niet bang voor. De rest van de wereld heeft daar niks over te zeggen gelukkig.

 5. Ik heb de kinderwagen vrij snel de deur uit gedaan. Vond hem te groot en ze zat vaak in de draagzak. Wel hebben we een goede wat luxer buggy die ook plat kan. Daar zit ze nog met regelmaat in en ze wordt volgende maand 2.

 6. Ik was hier ook best benieuwd naar. Maar een wandelwagen is juist Ideaal toch? Met die kleine beentjes zijn ze snel moe en dit is dan een goede oplossing. Kun je ook lekker je boodschappen onderin blijven doen 🙂

 7. Bedoel je specifiek kinderwagen, dus de bak? Of bedoel je de wandelwagen?
  Want als ik kinderwagen lees denk ik aan de bak.
  Mijn oudste zat met 1jr nog in de kinderwagenbak. 2008. Kussentje in de rug zodat hij wat rechter op zat. Lekker warm in de winter.

Geef een reactie