trap-er-niet-in-poep-spel-hasbro-klei

Review: Trap er niet in van Hasbro, grappig spel voor kleuters!

Voor alle kleuters is poep reuze spannend! Helemaal als je er geblinddoekt omheen moet zien te lopen. Judith schreef al eens een grappig verhaal over poep. Zeg het woord ‘poep’ en de kinderen liggen onder de tafel van het lachen! Judith mocht voor Volgmama het spel ‘Trap er niet in’ van Hasbro reviewen. Een leuk spel als activiteit tijdens de feestdagen of kinderfeestjes.

Trap er niet in is een spel voor de leeftijd 4+, en kan gespeeld worden vanaf 2 spelers.

Wat zit er in de verpakking van Trap er niet in?

Na het openen van de doos treffen we de volgende zaken aan:
– Een speelmat
– Een draaischijf met getallen
– Een blinddoek
– Een vormpje voor de drollen
– 4 potjes klei in twee kleuren, goed voor 8 drollen

Review-poep-spel-trap-er-niet-in-hasbro

De spelregels

Voor aanvang van het spel leg je de mat neer en ‘draai’ je vijf kleidrollen. De drollen willen niet gemakkelijk uit de harde vorm.

De vijf drollen worden willekeurig op de mat gelegd, en de jongste speler krijgt de blinddoek om. Er wordt aan de draaischijf gedraaid, deze geeft aan in hoeveel stappen je over de speelmat moet lopen. Er kan ook een extra opdracht bij zitten voor na de beurt, bijvoorbeeld; haal 1 drol weg, plaats 1 nieuwe drol of verplaats 1 drol van de mat.

Ervaring met het Trap er niet in spel

De kinderen vinden het een erg leuk spel. Het is spannend om geblinddoekt over de mat te lopen die vol met drollen ligt. Daarbij moeten ze ook hun stappen tellen en afmeten: Als je binnen je aantal stappen de overkant haalt moet je opnieuw lopen.
Uiteindelijk is degene die in de minste drollen trapt de winnaar.

review-hasbro-trap-er-niet-in

De kinderen hebben veel lol, ze moeten elkaar de blinddoek om doen en voor elkaar draaien. Het is iedere ronde weer spannend of je de overkant schoon haalt. Dit lukt uiteraard niet altijd maar ook dat vinden ze niet erg want dan mag de vertrapte drol terug in het vormpje en mogen ze er een nieuwe plek voor zoeken.

Uiteindelijk ‘vergeten’ we de score bij te houden dus eindigt het spel in een drievoudig gelijkspel.

Het spel is gemakkelijk weer op te ruimen in de doos. De klei gaat terug in de afsluitbare potjes zodat deze niet uitdroogt en de mat wordt vrij simpel weer opgevouwen.

Voor jonge kinderen

Al met al een vermakelijk spel, voornamelijk voor de wat jongere speler. Ze moeten er ook bij tellen en strategisch denken, dus het is gelijk een beetje educatief verantwoord. Al met al hebben de kinderen een leuke middag gehad met ‘Trap er niet in’.

Speelgoed van het jaar 2018

Het bordspel Trap er niet in van Hasbro Gaming is genomineerd voor de Speelgoed van het jaar verkiezing 2018 in de categorie voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Mening van de jury:

Een hilarisch spel voor kinderen. Poep is altijd goed en spanning is altijd leuk. Het ziet er super leuk uit en je kunt er meteen mee spelen: uitleg is niet nodig. Gelukkig hoef je de drollen niet op te scheppen!

Toelichting ontwikkelingspsycholoog

Bij dit spel moeten kinderen geblinddoekt over een matje lopen (niet heel groot) en proberen drollen van klei te vermijden. Een spel dat erg zal aanspreken op 4 en 5 jarige leeftijd en voor veel hilariteit zal zorgen. Een leuk spel om samen met leeftijdsgenootjes te spelen, spanning te voelen (trapt hij/zij er wel of niet in?) en samen lol te hebben als het misgaat. Voor sommige (gevoelige) kinderen kan het ook wel heel spannend zijn. Het is daarom verstandig om er als ouder de eerste paar keren er even bij te blijven. Een spel met potentieel een hoge plezierfactor, dat verbindt, sociale vaardigheden bevordert (met regels om gaan) en de emotieregulatie (omgaan met spanning, uitlachen worden en tegenvallers) kan uitdagen. Het maken van drollen kan bijdragen aan de fijne motoriek, creativiteit en een gevoel voor humor.

Trap er niet in heeft een adviesverkoopprijs van €27,99 en kun je onder andere in speelgoedwinkels kopen of online bij Bol.com ( zie linkje hieronder) of Intertoys.

Vinden jullie kinderen poep ook zo grappig?
 

3 thoughts on “Review: Trap er niet in van Hasbro, grappig spel voor kleuters!

Geef een reactie