Treinreizen-naar-Duitsland-tips

4 tips voor een treinreis naar Duitsland

Heb je zin om er even lekker tussenuit te gaan, maar toch niet te ver van huis te zijn? Een treinreisje naar Duitsland is dan een goed idee. Er zijn veel leuke bestemmingen in Duitsland die je binnen een paar uur kunt bereiken en waar je toch voelt dat je echt in een ander land bent. Doe wat inspiratie op in deze blog en overweeg dan eens een van de volgende tips!

Hoofdstad Berlijn

Ben je van plan om te reizen naar Duitsland, maar wil je niet zo heel lang wegblijven? Breng dan eens een bezoekje aan de hoofdstad Berlijn. Het is de grootste stad van Duitsland dus er valt genoeg te zien en te beleven! De stad is vanaf verschillende plekken in Nederland makkelijk met de trein te bereiken, zoals Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Je kunt er erg leuk shoppen in Kastanienallee, maar ook kun je cultuur snuiven door de Reichstag en de Berlijnse Muur te bekijken. Of wat dacht je van de bekende Brandenburger Tor? Dit is de enige bewaard gebleven stadspoort van Berlijn en stamt uit de periode 1788-1791!

Historisch Aken

Houd je van mooie, oude steden? Dan kan Aken zeker iets voor je zijn! Deze historische stad heeft een rijke geschiedenis en er is dus veel moois te zien. Zo is er bijvoorbeeld de Dom uit het jaar 805; deze kathedraal behoort inmiddels tot het werelderfgoed van Unesco en zal zeker indruk op je maken! Overweeg eens om een georganiseerde tour te doen zodat je niets mist. Ongetwijfeld zul je dan onder andere de Elisenbrunnen, ten tijde van de Romeinen een bekende badplaats, bezoeken. Het bouwwerk is erg indrukwekkend om te bekijken! Ook kun je het stadhuis en het Katschhof – één van de oudste en mooiste pleinen van Aken – ontdekken. Daarnaast is Aken ook een stad waar je erg prettig kunt winkelen.

Natuurlijk Sauerland

Vind je het prettiger om wat meer de rust op te zoeken? In dat geval zal Sauerland je zeker bevallen. Je moet er iets langer voor reizen, maar dan heb je ook wat! Sauerland is met haar groene omgeving dé plek in Duitsland voor echte natuurliefhebbers. Het gebied bevat uitgestrekte bossen, weides en veel glooiende bergen waar je helemaal tot rust kunt komen. Het gebied is goed ingespeeld op toeristen, waardoor je altijd een goede accommodatie zult vinden. Sauerland is ook een goede plek voor gezinnen om lekker te recreëren.

Winters Winterberg

Ben je meer van de actieve vakanties? Dan mag je Winterberg zeker niet overslaan. Winterberg heeft ongelofelijk veel te bieden op het gebied van wintersport, maar je kunt er ook erg fijn fietsen, klimmen of wandelen. Het leuke is dat je er als beginnende skiër, wandelaar of fietser ook prima terecht kunt! Tip van ons: geniet van het grandioze uitzicht vanaf de panoramabrug in Winterberg. Winterberg is ook met de trein redelijk snel te bereiken; in zo’n 7 uur ben je al in dit prachtige natuurgebied! Gute reise!

Geef een reactie