Trice dobbelspel Identity Games Review en ervaringen

Dobbelspel TRICE; razendsnel woordspel van Identity Games

Review – Het spel TRICE van Identity Games is een leuk dobbelspel voor thuis of om mee te nemen op reis. Het heeft een budgetvriendelijke prijs en is compact op te bergen. Ook vinden wij het spel perfect als ‘lockdown game’, dat je heel goed online met vrienden of familie kunt spelen. Hoe dat precies werkt leggen we je uit in deze blog…

TRICE dobbelspel

Houd je van woordspelletjes en loop jij niet weg voor een uitdaging? Dan is de kans groot dat TRICE snel je favoriete spel wordt. Het spel, bedacht door John de Mol, daagt je uit om zoveel mogelijk woorden te vormen aan de hand van slechts een worp met de dobbelstenen. De eerste en laatste letter én het aantal letters worden voor je bepaald door de drie dobbelstenen die je gooit.

Dobbelspel Trice - Leuk woordspel van Identity Games

Inhoud

  • Spelregels
  • Scoreformulieren
  • 2 x 12-zijdige beginletter-dobbelstenen (groen)
  • 1 x 12 zijdige eindletter-dobbelsteen (rood)
  • 1 x woordlengte-dobbelsteen makkelijk (wit)
  • 1 x woordlengte-dobbelsteen moeilijk (wit)

Leeftijd: 10+
Aantal spelers: 1-7
Speelduur: 10 minuten
Verkoopadviesprijs: € 9,99

Doel van het spel

Wo(o)rd jij de dobbelkoning? TRICE is een snel, leuk spel waarbij je het opneemt tegen je medespelers terwijl je je hersenen flink traint. Eén speler gooit de groene (beginletter), rode (eindletter) en witte dobbelsteen (aantal letters). Dan start het spel voor alle spelers. Hoeveel woorden kunnen jullie opschrijven binnen één minuut (of 30 seconden om het nog spannender te maken….)? Per woord krijg je 1 punt. Wie na zes rondes de meeste punten heeft, is de winnaar.  

Het spel levert hilarische momenten op, want let op: valsspelen heeft geen enkele zin. Je moet de betekenis van ieder woord dat je opschrijft kunnen uitleggen. Heb jij een grote woordenschat? Test het met TRICE!

Review TRICE; onze ervaring met het dobbelspel van Identity Games

Onze spelletjeskast hebben wij onlangs weer mogen uitbreidden met een nieuw tof spel; TRICE! Een klein en compact dobbelspel van Identity Games voor 1 tot 7 spelers. Vanwege het praktische formaat ideaal om mee te nemen op reis en voor nog géén 10 euro ook erg leuk om cadeau te geven. Het past gemakkelijk door de brievenbus.

Het dobbelspel TRICE heeft op zich weinig spelregels en is daardoor makkelijk en snel te begrijpen. Ik speelde het woordspel tot nu toe met mijn gezin maar met een aantal vrienden staat inmiddels een online spelletjesavond op de planning, waaronder met TRICE. Normaal spelen we met deze hechte vriendengroep regelmatig spelletjes in real-life (of tijdens het jaarlijkse vriendenweekend weg) maar vanwege corona maatregelen is dat nu niet mogelijk. Menig online escape rooms hebben wij gedurende de lockdown samen uitgespeeld, maar gezelschapsspelletjes missen we toch ook. Tijd voor een nieuw spel!

Trice woord spel Identity Games dobbelspel woordenschat
Tip: werp de TRICE dobbelstenen in de deksel van het spel, zo rollen ze niet snel van tafel.

Korte woorden met 4 á 5 letters zijn makkelijk te verzinnen. Met meer letters is de uitdaging groter en is het soms lastiger als het lijkt. Zo hebben wij bij sommige combinaties wel eens 0 punten gehad.

Let op! De timer zet je op je eigen mobiel, horloge of stopwatch. Zorg dus wel dat deze voldoende opgeladen is alvorens je TRICE gaat spelen. Het zou het spel sieren als er ook een zandloper bij had gezeten. Ook moet je van te voren voor iedere speler pen en papier regelen om de woorden op te schrijven. Dit zit niet bij het spel inbegrepen maar heeft iedereen wel in huis.

Zowel mijn jongens van 10 & 12 jaar, als mijn man en ik, vinden het spel leuk! Het gaat ook zeker mee op kampeervakanties. Iedereen snapt het, het is makkelijk uit te leggen en omdat iedereen wil winnen blijft het spel tot het einde spannend. Als je een tweede taal beheerst (Engels, Duits, Frans…) zou je het spel voor de verandering eens in een andere taal kunnen spelen.

Lockdown gezelschapsspel; TRICE ook online te spelen met vrienden of familie!

Nog in lockdown maar zin om een spelletje te spelen met bekenden? Je kunt TRICE ook heel goed met je vrienden of familie spelen op afstand, in combinatie met een online videoverbinding als Skype. Daarvoor heeft één iemand het spel nodig die de dobbelstenen steeds werpt en de score noteert. Deze persoon geeft de begin- en eindletter door en zet een timer. De spelleider kan zelfs meespelen! Daarna is het pennen neerleggen, de woorden opnoemen en punten tellen.

TRICE Spel Identity Games Woordspel Dobbelspel Lingo 2.0 Ervaringen Review
Pinnen voor later

Geef een reactie