tuinieren met kinderen tips blog

Tuinieren met kinderen; hup(pel) de tuin in met Pieter Konijn en Lily Bobtail!

Dag winter! De lente is begonnen en dat is dé tijd om je tuin of balkon weer eens flink onder handen te nemen. Tuinieren alleen voor volwassenen? Nee joh! Kinderen kun je hier erg leuk bij betrekken door ze een handje te laten helpen en het een en ander uit te leggen over de planten en insecten die buiten leven. Misschien vind je het zelfs een leuke activiteit om samen met je kind bollen te gaan planten of een kleine moestuin aan te leggen?

Met de leuke en vrolijke Pieter Konijn outdoor spulletjes van Martens tuin komen ze in ieder geval vast in de stemming en zijn ze klaar voor een gloednieuw avontuur: het tuinavontuur met papa, mama, opa, oma of een vriendje of vriendinnetje. Konijnen zijn dapper en de kindjes ook, dus trek de tuinklompjes of regenlaarzen maar aan en ga naar buiten. Dat is ‘wortelwijsheid’ zoals Pieter Konijn zou zeggen…

Tuinieren met kinderen

Dat ‘buiten zijn’ goed is voor de ontwikkeling van je kindje spreekt voor zich. Nu het zonnetje weer meer gaat schijnen is het ook erg fijn om buiten wat vitamine D op te pikken. Laat je kind buiten spelen of kies een andere buitenactiviteit zoals tuinieren. Samen doen vinden peuters en kleuters vaak leuker en ze volgen graag het voorbeeld van hun ouders, dus waarom ga je niet tuinieren met je kindje? Het leven is één groot avontuur!

Als je in een flat woont met een klein balkonnetje zou je hier mooie bloembakken voor kunnen kopen en hier samen met je kind iets leuks in planten. Heb je een tuin bij je huis, dan zijn er meer mogelijkheden. Wij hebben een paar leuke tuinklusjes voor peuters en kleuters verzameld. Zo heb je alvast een idee waar je straks mee kunt beginnen.

Moestuinieren met kinderen en Pieter Konijn
Met Pieter Konijn en Lily Bobtail op tuinavontuur
Houten insectenhuisje pieter konijn peter rabbit tuin accessoires review
Pissebedden bestuderen in het mooie insectenhuisje van Pieter Konijn

Leuke en eenvoudige tuinklusjes voor peuters en kleuters

 • De tuin opruimen
 • Pad of terras schoon vegen met een kinderbezem
 • Bloembollen, planten of boompjes planten
 • Zaaien
 • Planten water geven
 • Blad harken
 • Mos verwijderen
 • Tuinmeubels schoonmaken

Nog méér pret in de tuin

 • Insecten zoals regenwormen, pissebedden en kevers zoeken en deze bestuderen met een loep of insectenhuisje.
 • Een dino- of elfentuintje maken van natuurmaterialen uit de tuin zoals mos, steentjes en takjes.
 • Kruiwagen race met je vriendjes. Vul de kinderkruiwagen met wortels of water, bedenk een parcours en laat er zo min mogelijk uitvallen binnen een bepaalde tijd.
 • Blote voetenpad maken in de zomer.
Tuinieren met kinderen tips blog
Op avontuur met de Pieter Konijn tuin accessoires
Pieter Konijn Peter Rabbit Outdoor Accessoires
Samen bloembollen planten in de voortuin

Tips voor het aanleggen van een moestuin voor kinderen

De lente is de ideale tijd om een moestuin te beginnen met je kind. Let er wel op dat het niet meer vriest. Het is erg leerzaam voor kinderen om te zien hoe groente en fruit in het echt groeit. Van het groeiproces tijdens het moestuinieren kan je tussendoor foto’s maken of een dagboekje bijhouden. Nóg leuker is het wanneer je straks echt met je kindje uit je tuin kunt oogsten en eten. Hier nog even wat aandachtspunten voor als je een moestuin voor kinderen aan wilt leggen.

 • Groente- en fruitplantjes hebben voldoende licht en zon nodig. Zoek hiervoor een geschikte plek in je tuin.
 • Als je weinig zonlicht in je tuin hebt kies dan voor groenten die ook bij weinig licht groeien. Bijvoorbeeld wortels of bietjes.
 • Zorg voordat je gaat moestuinieren voor het juiste tuingereedschap. Je hebt een hak of schoffel, gieter en een plantenschep nodig.
 • Kijk op de verpakking van de zaadjes welke soorten groente en fruit je wanneer plant.
 • Baken je moestuin af met tegels, planken of touw en schoffel de aarde om. Strooi er moestuingrond over en je kunt meteen beginnen met je tuin.
Pieter Konijn tuin accessoires
Mooie details op het Pieter Konijn tuingereedschap voor kinderen

Pieter Konijn tuin accessoires voor kleine kinderen

Heb jij al zin gekregen om samen met je kind de tuin in te gaan? Meehelpen in de tuin is natuurlijk nog leuker als ze hun eigen spulletjes hebben. Peter Rabbit introduceert onder de naam “Outdoor adventures” tuinaccessoires en kleding voor kinderen van ongeveer 3 tot 6 jaar. Het productassortiment is geïnspireerd op buitenspelen vol avontuur, net zoals de konijnen in de Pieter Konijn films beleven. Met producten van Lily Bobtail en Peter Rabbit kunnen kinderen de buitenwereld verkennen. Van regenlaarsjes, clogs en regenjasjes tot tuingereedschap en een insectenhuisje, bekijk hier het volledige assortiment.

Mijn zesjarige dochter en een vriendje zijn al even in de tuin aan het werk geweest. Ze vinden de Pieter en Lily outdoor spulletjes erg leuk en het uitpakken van de artikelen was op zich al een feestje! De hoodie en het stoere regenjack vallen wat ruimer dan aangegeven. Niet erg, want dan hebben ze er langer plezier van. Ook het tuingereedschap is goedgekeurd en het houten insectenhuisje is een ochtend mee in de klas geweest. De kinderen uit haar klas vonden het erg spannend om de pissebedden een ochtendje te volgen en deelden dit avontuur na school met hun ouders.

Op naar nog vele avonturen in de tuin met Pieter Konijn en Lily Bobtail! Gaat jouw kindje ook samen met Pieter Konijn en Lily Bobtail het grote tuinavontuur aan? Wat vinden jullie van deze collectie?

Geef een reactie