tuinieren-voor-mamas-belang-goede-potgrond-pexels-cottonbro-studio-4503261

Tuinieren voor mama’s en het belang van goede potgrond

Als mama zijnde heb je af en toe een beetje hulp nodig, zo ook in de tuin. Of je hebt het misschien niet eens nodig, maar kan het toch geen kwaad. Daar staan wij 100% achter en willen wij zelfs faciliteren. Dat faciliteren wij in deze blog door je te vertellen over een aantal tips en tricks voor in je tuin. De tuin is namelijk een mooi en groot onderdeel van je leefomgeving, dat best een beetje extra aandacht verdient. Daarom gaan een aantal dingen uitleggen die je in de tuin enorm kunnen helpen. Je tuin zal er zo misschien achteraf vele malen beter uitzien dan voorheen, je schema zal misschien wat rustiger worden en jij zal wat meer rust aan je hoofd hebben. Klinkt dat goed, of klinkt dat goed? Exact, precies wat we dachten! 

Potgrond

Som heb je een beetje hulp nodig om te bedenken wat je nu echt in de tuin nodig hebt. Potgrond aanbieding is zoiets, en misschien was je er zelf al wel achter gekomen. Misschien ook niet, maar in beide gevallen is het goed dat je dit nu nog een keertje leest. Waarom? Zodat je je het belang beseft van goed potgrond. Wat is potgrond precies? Als je dat nog niet weet, is dat misschien wel goed om mee te beginnen. Goede potgrond bevat allerlei goede meststoffen, de planten kunnen dit dus direct uit de grond halen als je er planten in plant. Dit kun je dus bijvoorbeeld in een grote pot in de tuin doen, en vervolgens een mooie plant erin stoppen. Meestal staat er op de verpakking welke potgrond het beste is voor welke planten en zul je ook kunnen zien hoe lang de voedingsstoffen in de potgrond meegaan voor de plant. Je moet dus even goed opletten en kijken naar wat het beste is in jouw situatie.

Los gebruik van goede potgrond

Potgrond kan natuurlijk ook los gebruikt worden in de tuin. Je hebt net mogen lezen dat potgrond allemaal goede voedingsstoffen bevat voor je planten in de tuin en dat planten hierdoor heel goed groeien. Ze laten hun voedingsstoffen echter wel na verloop van tijd opnemen door de planten. Dit betekent dat er wat in het volume verandert en dat je dit dus niet moet gebruiken als ophoging in de tuin. Je kunt het dus wel toevoegen aan een plantje, wanneer je een plant wil verplaatsen of wanneer je een begint met het planten van iets nieuws. 

Tools

Natuurlijk is het ook handig als je wat tools in huis hebt voor al die mooie plantjes. Jij wil je planten goed kunnen onderhouden en met een goede potgrond ben je hier al een heel eind mee op weg, maar je moet daarnaast natuurlijk ook alle planten bijhouden en zorgen voor een tuin die er verzorgd uitziet. Een grasmaaier, snoeimateriaal, harken en ga zo maar door; je moet het allemaal in huis hebben om alles mooi te verzorgen zodat je optimaal kunt genieten van de planten die mooi tot bloei zijn gekomen met de potgrond.

Lees ook:

Geef een reactie