Vakantie inluiden - 5 manieren om er een feestje van te maken!

Vakantie inluiden

Nog een paar nachtjes slapen en dan begint de grote schoolvakantie. Hoera, zes weken lang zomervakantie! Wat een feest. Kijken jullie kinderen hier ook zo naar uit, en vier jij de vakantiestart ook? De vakantie inluiden of vieren kan op verschillende manieren. Daarom hebben wij 5 leuke ideeën op een rijtje gezet.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de zomervakantie al begonnen of voorbij is, zodra je dit artikel leest. Bekijk dan snel alle datums van de herfstvakantie per regio en sla de blog op voor later. De tips gelden natuurlijk ook voor het inluiden van de voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie en kerstvakantie. Deze pas je dan aan op het huidige seizoen.

5 leuke manieren en tips om de zomervakantie in te luiden

Weet jij al hoe je de vakantie gaat inluiden? Wij zelf steken traditiegetrouw elk jaar de vuurkorf aan en mikken hier de oude opgebruikte schoolschriften in. De kinderen vinden dat leuk en gezellig. School laten we vanaf die dag achter ons en samen kijken we uit naar een fijne vakantie. Tijdens het vuurtje lachen we, proosten we en maken we leuke plannen (voor uitstapjes bijvoorbeeld). Wist je trouwens dat je ook lekkere hapjes kan maken voor boven de vuurkorf? Bekijk hier de verschillende mogelijkheden van marshmallows roosteren tot popcorn bakken.

Vakantie inluiden tip 1: vrijmibo met borrelplank voor kinderen

Jungja had het idee om de zomervakantie in te luiden met een borrelplank voor kinderen. Later lees je hier meer over op de blog. Maak een hapjesplank of monkeyplatter, smoothie erbij… helemaal kidsproof! Een vrijdagmiddagborrel maar dan samen met de kindjes.

Vakantie inluiden tip 2: maak een playlist met je favoriete zomerse liedjes

Vamos a la playa… Zin in de zomer? Maak samen met het gezin een zomerse playlist. Met zomerhits van K3 zoals het Pina Coloda lied tot oldskool nummers. Leef je uit.

Vakantie inluiden tip 3: steun locals en haal bijv. een ijsje bij de ijscoboer

Plan met je kind een fietstochtje naar de ijscoboer en haal een lekker ijsje. Veel ijsboerderijen hebben tijdelijk een Drive-inn waarbij je door de stal mag rijden, hoe leuk? Zo steun je de locals in Corona-tijden en heb je gelijk een leuk uitje om de vakantie te vieren.

Vakantie inluiden tip 4: creëer een thuisbioscoop

Verzamel alle zitzakken, tuinkussens, sierkussens, fleecedekens… en maak een gezellige chillplek voor de televisie. Popcorn of andere moviesnacks erbij en Netflixen maar! Relax.

Vakantie inluiden tip 5: eropuit gaan

De zomervakantie kun je ook inluiden door eropuit te gaan. Sommige mensen vieren de vakantie met uit eten in een restaurant maar een frisse duik in een subtropisch zwembad kan natuurlijk ook.

*De uitgelichte foto met schoolbordje is van Erik – Shutterstock

Geef een reactie