vakantie-tradities

Vakantietradities als gezin; ijsjesgeld, kaartjes posten en..

Vakantietradities, hebben jullie dat ook? Wij hebben een aantal tradities met ons gezin die we bijna elke vakantie weer herhalen. Van ijsjesgeld (gekregen van opa en oma) tot kaartjes posten en.. Vandaag vertel ik jullie onze gewoonten als we met de kinderen op vakantie gaan.

Wij gaan als het kan minstens één keer per jaar op vakantie. Hier kijken we dan ook altijd erg naar uit en hebben zo onze eigen tradities of gewoontes om er een top feestje van te maken. Zo telden we bijvoorbeeld af met deze vakantie aftelslinger, maar het zijn er nog méér!

Vakantie traditie 1: ijsjesgeld

Opa en oma vinden het altijd leuk om ijsjesgeld te geven. Hoeveel ijsjesgeld de kinderen krijgen? Het is de bedoeling dat de kinderen elke dag een ijsje mogen halen. Dat is op een zonnige bestemming natuurlijk helemaal geen straf 😉

ijsjesgeld-vakantie
Ijsjesgeld; om elke dag op de vakantiebestemming een ijsje te kopen! Lekkerrr!

Vakantie traditie 2: kaartjes schrijven en posten

We zijn het wel eens vergeten op tijd te posten maar dan doen we de kaartjes thuis nog op de post. Dit jaar hebben we de ansichtkaarten gewoon in Kroatië op de postbus gedaan. We sturen de vakantiekaartjes alleen naar opa’s en oma’s en de kinderen mogen er zelf op schrijven en tekenen. Meerdere kinderen die op het kaartje willen schrijven? Dit los je makkelijk op om even een streep te zetten zodat ieder zijn eigen vakje op de kaart heeft voor een persoonlijke tekst of tekening.

Vakantie traditie 3: kaarsjes aansteken in een kerk

Voor de overledenen in onze familie steken we kaarsjes aan in een kerk. Dit doen we één keer tijdens de vakantie.

Vakantie traditie 4: uit eten en niet diëten

Of het nu een all-in vakantie is of dat we naar de camping gaan, op vakantie willen we het ons zo gemakkelijk mogelijk maken. Elke dag uit eten is misschien een beetje duur maar minstens 2 keer gaan wij zeker uit eten bij een lokaal restaurantje of bij een pizzeria.

vakantie-tradities
Vakantie afsluiten met een vette hap

Vakantie traditie 5: de vakantie afsluiten bij de Mc’Donalds, Burger King of Kfc

Voordat we thuis zijn sluiten we elke vakantie af met een vette hap. Hoe die traditie is ontstaan weet ik niet maar we doen dit al een tijdje zo. Nog even een vette hap bij de Mac of BK en thuis doen we weer lekker normaal. Gewoon omdat het kan en de kinderen vinden het top.

Ik hoop dat ze later ook van dit zulk familietradities overnemen als ze op vakantie gaan. Herinneringen maken is zo leuk en zeker om ze op deze manier steeds te herhalen.

vakantie-tradities

Hebben jullie ook leuke vakantietradities met de kinderen? Ik lees ze graag hieronder..

Geef een reactie