Valentijnsdag slinger maken

Hartjes slingers maken voor Valentijnsdag of Moederdag

Valentijnsdag staat bijna voor de deur. De winkels liggen al vol met cadeau- en decoratieartikelen maar het is nog leuker om zelf iets te knutselen. Misschien vinden jullie het een leuk idee om Valentijnsdag slingers te maken?

Met een beetje hulp van mijn jongste zoon en Het tweede grote vouwboek heb ik gisteren twee leuke Valentijn slingers bedacht en geknutseld, die nu onze woonkamer sieren.

Valentijnsdag / Moederdag slinger 1: hartjes slinger met vouwblaadjes

Vinden jullie het ook zo heerlijk om samen met je kind(eren) te freubelen? Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Afgelopen jaar hebben wij mogen ontdekken hoe leuk en ontspannend vouwen kan zijn. In Het tweede grote vouwboek van Janet Vink staan leuke voorbeelden met uitleg. Dit keer hebben we hartjes gevouwen die met een stuk touw als slinger de kamer sieren.

Hartje vouwen met vouwblaadjes - Valentijnsdag knutselen

Voor deze Valentijnsdag slinger heb ik twee verschillende formaten vouwblaadjes gebruikt. Je begint elk hartje met het vouwen van 16 vierkantjes op 1 vouwblad. Als je dat hebt gedaan knip je 1 streepje in in het midden van de bovenkant. De onderzijden vouw je naar elkaar toe en dat doe je aan de bovenkant ook tot het ingeknipte stuk. Omdat de bovenzijde van het hartje dan wat puntig is, vouwen we deze ook gelijk om. Het hartje is dan klaar en kun je omdraaien.

Neem een stuk touw en hang de gevouwen hartjes erover. Achter de bovenste flapjes blijven ze goed hangen. Eventueel kun je er een klein stukje lijm tussen doen.

Lees ook: Review – Het tweede grote vouwboek.

Valentijnsdag / Moederdag slinger 2: met handjes en hartjes

Wist je dat je met je handen kun een hartje kunt vormen? Probeer maar eens. Wij doen dit vaak op vakantie om mooie foto’s bij zonsondergang te maken. Dit kun je ook leuk op papier doen. Voor deze Valentijnsdag slinger heb ik 3 roodkleurige a4 blaadjes (andere kleur kan natuurlijk ook) gebruikt.

Valentijnsdag knutselen

De 3 blaadjes leg je op elkaar en vouw je tegelijk dubbel. Doe dit strak zodat je straks makkelijker kunt knippen. Leg een kinderhand met gespreide vingers op het blad. Let er wel op dat duim en wijsvinger de vouw zullen raken en dat ze zo staan dat het een half hartje vormt. Trek de hand over en knip het uit. Vouw de handen open en je zult zien dat wijsvingers en duimen elkaar raken en zo een hartje vormen. Nu nog even met een lint of strookjes de handen aan elkaar bevestigen en je Valentijnsdag slinger is klaar!

Valentijnsdag slinger knutselen met kinderen

Gaan jullie ook een Valentijnsdag slinger maken?

One thought on “Hartjes slingers maken voor Valentijnsdag of Moederdag

Geef een reactie