Kinderboek Valentijnsdag

Valentijnsdag: 10 x de leukste prentenboeken met het thema liefde

Wij zijn gek op boekjes lezen en hebben inmiddels al een leuk voorraadje aan prentenboeken. Vandaag op Valentijnsdag deel ik op mijn blog 10 kinderboekentips met het thema liefde, en geef ik nog meer bloggerliefde inspiratie voor vandaag. Share the love and happines! Wij houden van onze lezers <3

Het leuke van prentenboeken is dat vele daarvan een thema hebben of een bepaalde boodschap om over te brengen. Zo hebben wij thuis prentenboeken over Sinterklaas, Kerst en Pasen maar ook over zwemles, naar de tandarts, het ziekenhuis en dergelijke. Ik ging snel opzoek naar prentenboeken over liefde in onze boekenkast en vond een heel leuk boekje.

Kinderboeken thema liefde – verliefd

Marguerita van Marstyle.nl had een tof idee om samen met een aantal mamabloggers deze dag een artikel te plaatsen over iets wat met Valentijn te maken heeft. Onderaan dit blog deel ik dan ook graag te Valentijnstips en ideetjes van andere bloggers die hier aan meedoen.

valentijnboekje

1. Kikker is verliefd – Max Veldhuis

Wie kent Kikker niet? Max Velthuis heeft al een hele serie geschreven over Kikker en zijn avonturen. In dit boekje voelt hij zich een beetje vreemd en komt hij erachter dat hij verliefd is op Eend. Maar kan een kikker wel verliefd worden op een eend? Kikker is erg verlegen maar verrast onopvallend Eend met leuke cadeautjes. Hij durft Eend niet te zeggen dat hij verliefd op haar is. Hij oefent om mee te doen aan een springkampioenschap en daarmee hoopt hij de interesse van Eend te wekken. Dat liep een beetje mis.. maar uiteindelijk hebben ze elkaar gevonden. De boodschap dat dit boekje mee geeft is ‘dat ware liefde geen grenzen kent’. Mijn kinderen vinden het boekje erg leuk. De afbeeldingen zijn ook erg mooi.

2. Ik hou van jou, papa Brom – Mark Sperring

Dit prentenboek gaat eigenlijk over Vaderdag. Het is een speciale dag maar Pip weet eigenlijk niet waarom. Met de hulp van papa Brom komt hij erachter dat het vandaag Vaderdag is. Pip heeft geen tijd gehad om een cadeautje te halen of maken. Maar dat geeft helemaal niet want Papa Brom heeft het leukste cadeautje al gekregen, hij kan namelijk de hele dag leuke dingen gaan doen met het liefste beertje van de wereld.

3. Mag ik een kusje? – Christophe Loupy

Hondje Bas gaat al vroeg op pad. Hij wil graag weten hoe kusjes smaken. Hij vraagt aan de eenden, het paard, het varken, de haas en de vlinder of ze hem een kusje willen geven. Ze helpen hem allemaal. Ieder kusje is weer anders. Als Bas thuiskomt kruipt hij lekker tegen zijn moeder aan. Zijn moeder geeft hem een dikke kus. Nu weet Bas het!

4. Wil je met me trouwen? – Cora Vries

Konijn wil aan Beer vragen om met haar te trouwen. Maar als blijkt dat Beer vindt dat zijn vrouw de rommel in huis moet opruimen terwijl hij piano speelt op feestjes, wil ze dat niet meer. In plaats daarvan vraagt ze of Beer haar wil leren pianospelen. Dat doet hij, en zo komt Beer erachter dat samenzijn heel belangrijk is. Hij vraagt Konijn om met hem te trouwen. Voortaan spelen ze samen op feestjes en ruimen ze samen de rommel op.

5. Mag ik je knussen? – A. Swerts

‘Vind je me leuk?’ vraagt Kaatje.
‘Ja,’ zegt Ben zacht. ‘Heel leuk.’
Hij durft Kaatje haast niet aan te kijken.
Zijn hart maakt sprongetjes.
Hij voelt het bonzen in zijn keel.
‘Hoe leuk dan wel?’ vraagt Kaatje.
Ben denkt diep na.

Hoe zeg je dat je iemand heel erg leuk vindt? Ben zoekt en vindt uiteindelijk de juiste woorden.

6. Meisjes om te zoenen – Marancke Rinck

‘Ik ben maar een kikker. Weten ze dat wel?’ ‘Dat weten ze. Maar het maakt niks uit. Je bent toch een prins? Daar houden meisjes van’. De prins wil een kus, Een lieve kus van een lief meisje. En vandaag is het zover. Het paleis zit vol meisjes. De prins heeft ze voor het kiezen. De kolibrie, de egel, het nijlpaard, of toch de zwarte kat… wie vindt hij de liefste?

7. Hopeloos verliefd – Angelika Glitz

Prins Valentijn is op zoek naar een vrouw en wordt stapelverliefd op een schaap met een heldere lach, zodat vier andere, poezelige schaapjes jaloers zijn. Prentenboek met illustraties in frisse, zachte kleuren en tekst op rijm.

8. Ik hou van jou, Dribbel! – Eric Hill

Dribbel is de liefste én Dribbel heeft de liefste mama. In dit stevige kartonboek in vrolijke hartvorm weet Dribbel hoe je mama’s hart moet veroveren. En spreekt mama haar liefde voor hem uit. Vele generaties peuters hebben het aandoenlijke hondje Dribbel al in hun hart gesloten. Ik hou van jou, Dribbel! is een geweldig hartverwarmend boekje dat kinderen leert hun gevoelens te uiten!

9. Liefde ….. jakkes! – Michael Catchpool

Thomas heeft er genoeg van. Al dat kleffe gedoe om hem heen! Zijn ouders knuffelen elkaar de hele dag, en zijn opa en oma geven elkaar om de haverklap een zoen. Jakker! Thomas kan het niet meer aanzien en hij fietst ervandoor. Naar een onbewoond eiland.

10. Woezel en Pip – Ik vind jou zo lief – Guusje Nederhorst

Het is een mooie dag in de Tovertuin.
Woezel wil al zijn vriendjes vertellen hoe lief hij ze vindt.
Maar de allerliefste is toch wel Pip!

Dit is mijn top 10 prentenboeken met het thema liefde. Kennen jullie er een paar?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

valentijnsdag-prentenboeken-voor-kleuters-peuters

*Dit blog bevat affiliatie linkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.

6 thoughts on “Valentijnsdag: 10 x de leukste prentenboeken met het thema liefde

Geef een reactie