Voetbal kijken met vrienden tips en ideeën

Voetbal kijken met visite? Zo doe je dat het best!

Ga je een voetbalavond organiseren? Hartstikke gezellig, met goed gezelschap naar een spannende wedstrijd kijken. En om het nog net een beetje gezelliger te maken, is het een tof idee om echt uit te pakken! We delen onze beste tips om thuis de ultieme voetbalavond te organiseren.

Voetbal kijken op een goed scherm

Het juiste beeldscherm is natuurlijk van belang als je thuis voetbal gaat kijken! Misschien heb je al een moderne en grote tv in huis staan – helemaal niets meer aan doen. Zeker als fervent sportfan doe je er goed aan om zo’n scherm in huis te halen. Zo kijk je voortaan elke wedstrijd net dat stukje comfortabeler. Ook een tip: huur een groot scherm voor eenmalig gebruik. Een beamer is ook een optie, maar let er wel op dat je een goede muur in huis hebt om de wedstrijd op te projecteren.

Vergeet hierbij ook het geluid niet! Je wilt immers wel goed het commentaar kunnen horen. Ook als er flink wordt gekletst in de kamer. Met een kwalitatieve speaker ben je er zeker van dat het geluid erbovenuit komt. Zo kun je met goed beeld én geluid van die spannende sportwedstrijd genieten.

Mocht je nog opzoek zijn naar een goede speaker? Bekijk dan eens onze Sonos Playbar review. Echt een aanrader!

Maak de aankleding compleet

Hoewel je voornamelijk naar het scherm kijkt, is het tegelijkertijd wel zo leuk als de kamer een beetje is aangekleed! Zo maak je er echt een party van in huis. Zorg bijvoorbeeld voor vlaggetjes aan de muur. En trek een bijpassende outfit aan! Zo kun je een PSG thuis tenue dragen om jouw club te steunen. Die wedstrijd beleef je zo met nog meer plezier: hier draagt de juiste outfit zeker aan bij.

Het is natuurlijk het best als je visite ook in stijl naar de wedstrijd komt kijken. Als ware voetbalfans kunnen jullie je outfit afstemmen. Zo kunnen jullie dezelfde trainingspakken kopen – perfect om comfortabel op de bank neer te ploffen met zo’n pak. Denk verder nog aan bijpassende glazen, onderzetters en slingers in de kamer: maak het feest compleet.

Zorg voor hapjes en drankjes

Tijdens zo’n gezellige voetbalavond thuis wil je natuurlijk ook wel wat lekkers eten en drinken! Sla daarom alles in wat je nodig hebt. Van de drank tot de lekkere hapjes: je kunt maar beter te veel dan te weinig in huis hebben. Als de beste club wint, is de kans immers groot dat dat feestje thuis nog wel even doorgaat.

Waar je aan kunt denken? Inventariseer wat je visite wil drinken – van bier tot fris. Qua hapjes scoort bittergarnituur altijd weer goed. Ook met verschillende soorten chips scoor je punten. Als je wat meer wilt uitpakken, kun je denken aan een stokbroodje met dips. Of bestel met z’n allen pizza: ook zo’n feest!

* De uitgelichte foto is van Jan Vašek – Pixabay.

Geef een reactie