Dag zomer - Welkom herfst!

Dag zomer, welkom herfst!

Heb jij een fijne zomer gehad? Even niks doen… Eindelijk dat boek lezen dat al een tijdje op je nachtkastje lag te verstoffen. Misschien ben je er wel op uit geweest, in Nederland of juist een zonnig oord. Hoe dan ook, veel Nederlanders spenderen lange zomerse avonden buiten, in de tuin. We vinden het heerlijk om te barbecueën met vrienden en familie. Lekker eten met z’n allen en we genieten van het feit dat het langer licht is. Nu het einde van augustus in zicht is, komt ook de zomer op zijn einde en maken we ons klaar voor de herfst. Wil jij het maximale uit de seizoenswisseling halen? Lees dan gauw verder!

De laatste zomeravonden

Sommige mensen houden enorm van de zomer, en kunnen dan ook maar moeilijk afscheid nemen van het fijne weer en de vrijheid die de zomervakantie met zich meebrengt. Maar we moeten er ooit aan gaan geloven. We gaan weer naar kantoor, de kinderen moeten weer naar school. Maar voordat dat gebeurt, is het leuk om vaarwel te zeggen tegen de zomer, zodat je het nieuwe seizoen, de herfst, met open armen kan ontvangen. Trek er eens een dagje voor uit om te genieten van de natuur bij jou in de buurt. Maak bijvoorbeeld een lange fietstocht op de Veluwe, of juist een lange wandeling door de duinen. Er is altijd wel iets moois te zien. Vogels, kleine insecten die over het pad kruipen, prachtige inheemse planten, je kijkt je ogen uit! Neem vooral een groot picknickkleed en wat te eten en drinken mee, en geniet nog even van het buiten zijn.

Je kunt er ook voor kiezen om na zo’n lange dag in de natuur de barbecue aan te steken. Nodig je beste vrienden en buren uit, en proost met z’n allen op het einde van de zomer. Wat er, behalve vlees voor op de barbecue, niet mag ontbreken op de tuintafel: stokbrood met kruidenboter, wat rauwkost, een fruitvliegjesvanger, en een grote kan met fruitwater erin. Proost!

Voorbereiden op de herfst

Nu je goed afscheid hebt genomen van de zomer, is het tijd om het nieuwe seizoen, de herfst, te verwelkomen. Dit kan je doen op meerdere manieren. Begin met een grote schoonmaak. Het is altijd fijn om een nieuw seizoen met een fris en schoon huis te beginnen. Dit is zeker handig wanneer de kinderen weer op school zitten en jij lange dagen maakt op het werk. Dan is het wel zo makkelijk dat je precies weet waar alles ligt en er geen losse troepjes rondslingeren! Neem eens een kijkje in je kledingkast. Haal alle zomerse kleding eruit (en doneer gelijk de items die je niet gedragen hebt!) en vervang deze door je herfstgarderobe. Dikke truien, mutsen, die leuke laarsjes, het is altijd leuk om je “oude” garderobe aan het begin van een seizoen weer tegen te komen. Net zoals shoppen, maar dan vele malen goedkoper!

Vervolgens kun je je huis herfstklaar maken met het verwisselen van je zomerdekbed door je winterdekbed. Leg hier vooral een extra deken op voor nog meer gezelligheid! Wanneer je je hele huis hebt gesopt is het tijd voor een rustmomentje voor jezelf. Maak een warm plekje voor jezelf op de bank of bed. Of knutsel een mooie herfststolp in elkaar. Ga zitten voor een nieuwe serie met veel afleveringen, of juist een dik boek dat je gezelschap houdt tijdens de stormachtige dagen die eraan zitten te komen, en geniet!

*Uitgelichte foto is van Pexels – A. Piacquadio

Geef een reactie